Ansible

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ansible on ohjelmisto, jota käytetään ohjelmistojen asennukseen ja käyttöönottoon ja asetusten jakamiseen. Sen kirjoitti alun perin Michael DeHaan ja Red Hat osti ohjelmiston 2015. Ansiblea voi käyttää tietokoneiden, virtuaalikoneiden ja pilvipalvelujen ylläpitoon.

Ohjelmisto on GPL-lisensoitu vapaa ohjelmisto. DeHaan työskenteli Red Hatin Emerging Technologies -ryhmässä, jossa hän kehitti Cobblerin. Cobbler, Puppet ja Func olivat ensimmäinen työkaluketju DevOpsin tullessa muotiin. Jätettyään Red Hatin DeHaan alkoi kehittää Ansiblea alkuvuodesta 2012. Vuonna 2013 perustetiin AnsibleWorks, Inc. -yhtiö tukemaan ja markkinoimaan ohjelmistoa.[1]

Ansiblea voi käyttää Unixin kaltaisten käyttöjärjestelmien ja Microsoft Windowsin ylläpitoon. Se ei vaadi erityistä asiakasohjelmaa, vain SSH-yhteyden Pythonin ajamiseen tai Windows Remote Management -yhteyden, jolla voi ajaa PowerShellia. Hallintakoneen pitää olla yleensä käyttää Unixin kaltaista käyttöjärjestelmää tai Windows Subsystem for Linuxia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://web.archive.org/web/20151023121850/http://www.ansible.com/blog/2013/12/08/the-origins-of-ansible