Anglosfääri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Määritelmät Anglosfääristä vaihtelevat: valtiot, joissa englanti on enemmistön pääkielenä näytetään sinisellä     ; muut valtiot joissa englannilla on status virallisena kielenä näytetään vaaleansinisellä     .

Anglosfääri on joukko englannin kieltä puhuvia valtioita,[1] joilla on samanlaiset kulttuurilliset juuret, jotka perustuvat ihmisryhmiin peräisin Britteinsaarilta (Englanti, Wales, Skotlanti, Pohjois-Irlanti ja Irlanti) ja jotka ylläpitävät tänä päivänä läheisiä poliittisia sekä militaristisia suhteita. Vaikka Anglosfääriin lukeutuvat maat eriävätkin eri lähteiden välillä, Anglosfääriin ei kuitenkaan lasketa kaikkia valtioita joissa englannin kieli on virallinen kieli, vaikka valtiot joissa englanti on virallisena kielenä ovatkin joskus olleet osa brittiläistä imperiumia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sipilä, Annamari: Kampanjointi EU-eron puolesta kiihtyy Britanniassa – Suosittu euroskeptikko: ”Uskon, että monet maat voivat haluta jotain samantyylistä” (Artikkelin viimeinen lause: ”...englantia puhuvat maat eli Anglosfääri (Anglosphere).”) Helsingin Sanomat. 18.1.2016. Viitattu 8.9.2017.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Anglosphere