Angela Anakonda

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Angela Anaconda)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Angela Anakonda (engl. Angela Anaconda) on Joanne Ferronen ja Sue Rosen luoma kanadalainen piirrossarja (pala-animaatio). Suomessa sitä ovat esittäneet Yle TV1 ja [1] ja Yle TV2. Sarjaa ovat käsikirjoittaneet esimerkiksi Kent Redeker, Scott Sonneborn, Robert Lamoreaux ja Kat Likkel.[2]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • Angela Anakonda on tyttö, joka käy Tapwater Springsin ala-asteen kolmatta luokkaa. Angelalla on hyvin vilkas mielikuvitus ja koulun oppitunneilla hän uppoutuu usein omiin maailmoihinsa. Angela inhoaa Nanette Manoiria ja lehtori Brinksiä. Vapaa-aikanaan hän leikkii kaverinsa Gina Lashin ja koiransa Kunkun kanssa.
  • Gordy Rhinehart on laiha, silmälasipäinen poika Angelan luokalla. Gordy on eräs Angelan parhaimmista kavereista. Hän on sairaalloinen ja on allerginen lähes kaikelle mahdolliselle. Gordyn mielipuuhaa ovat maalaaminen ja paperiorigamien tekeminen.
  • Johnny Abatti on koulussa samalla luokalla Angela Anakondan kanssa ja hänen kaverinsa. Johnny on hyväntahtoinen typerys, joka aiheuttaa muille ongelmia tahtomattaan. Hän ihailee setäänsä Nickyä, joka ei ole koskaan käynyt töissä. Johnnyn isoäiti omistaa pizzerian, jossa Angela käy kavereineen syömässä silloin tällöin.
  • Lehtori Brinks on Angela Anakondan luokanopettaja. Lehtori Brinks käyttää peruukkia eikä pidä kenestäkään muusta oppilaasta kuin Nanette Manoirista, jota hän suosii muiden kustannuksella. Angelaan hän suhtautuu erityisen penseästi.
  • Nanette Manoir on Angela Anakondan luokkatoveri. Kultakiharainen Nanette on ärsyttävän kopea ja itsekeskeinen, ja suhtautuu ylimielisesti kaikkiin muihin. Lisäksi hän pukeutuu aina viimeisintä muotia oleviin kalliisiin vaatteisiin ja käyttää ranskankielisiä sanoja puheessaan. Angela kutsuu häntä ”nynnyksi” ja ”tekoranskalaiseksi snobiksi”. Nanette liikkuu usein kavereidensa Januaryn ja Karlenen kanssa, joita Angela kutsuu ”klooniklubiksi”.
  • Gina Lash on Angela Anakondan paras kaveri. Gina on ylipainoinen ja pitää leivonnaisten syömisestä.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angela Anakonda-sarjan pohjalta on kirjoitettu kolme kirjaa, Minä Angela Anakonda (I Angela Anakonda), Opeongelmia (Teacher trouble) ja Nenäkäs Nanette (Nannoying Nanette). Kaikki kirjat ilmestyivät ensimmäisen kerran vuonna 2001 Simon & Schusterin julkaisemana.[3] Suomessa Angela Anakonda-kirjat on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Otava.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sohva. Ohjelmat. Yle.fi viitattu 30.10.2017
  2. Angela Anaconda, tv.com (Arkistoitu – Internet Archive) viitattu 30.10.2017
  3. Book Notes, Kidscreen.com 1.3.2001 viitattu 30.10.2017
  4. Finna.fi viitattu 30.10.2017

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]