Andiata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Andiata on suomalainen muotitalo, jonka perusti vuonna 1986 Tarja Rantanen. Rantanen toimii edelleen yrityksen toimitusjohtajana ja pääsuunnittelijana. Yrityksen pääkonttori ja design-studio sijaitsevat Helsingin Vallilassa. Andiata on perheyritys jo toisessa sukupolvessa: Rantasen tytär Matilda Morelius toimii yrityksessä suunnittelijana.

Andiata on mukana slow fashion -liikkeessä, ja yrityksen ydinmissio on tuottaa pitkäaikaista muotia kestävälle tulevaisuudelle. Tyylillisesti Andiatan mallistoissa yhdistyy pohjoismainen minimalismi ja pariisilainen naisellisuus.

Andiatalle myönnettiin Gloria Fashion Awards -palkinto vuonna 1998 ja Kultainen Vaatepuu -palkinto vuonna 2002. Lisäksi toimitusjohtaja Tarja Rantanen on palkittu Prix Veuve Clicquot Business Woman Award -palkinnolla vuonna 2011.[1]

Andiata on saanut myös paljon huomiota mediassa kuninkaallisten luottomerkkinä. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yritys Andiata. Viitattu 24.5.2021.
  2. Piritta Palokangas: Äidin ja tyttären vetämä perheyritys on kuninkaallisten luottomerkki, joka selviytyy koronassa laman opein – ”Brändi on meille kuin perheenjäsen” Tärkeimmät talousuutiset | Kauppalehti. Viitattu 24.5.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://andiata.fi/