Alphabay

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

AlphaBay oli suuri darknet-markkina, jonka perustivat henkilöt nimeltä "Alpha02" ja "DeSnake" vuonna 2014. Se oli yksi suurimmista darknet-markkinoista sen elinaikana ja tarjosi laajan valikoiman tuotteita ja palveluita, kuten huumeita, aseita ja henkilökohtaisia tietoja. AlphaBay oli myös yksi ensimmäisistä suurista markkinoista, joka hyväksyi Moneron maksutapana.

Vaikka AlphaBay oli suosittu ja hyvin suunniteltu markkina, se ei kuitenkaan päässyt pakenemaan lain valvontaa pitkään aikaan. Vuonna 2017 FBI ja Euroopan poliisi purkivat AlphaBayn ja ottivat sen omistajat kiinni. Tämä merkitsi lopullista loppua AlphaBaylle ja monille muille darknet-markkinoille, jotka olivat perustaneet sen menestyksen.

Kuitenkin, kuuluisa DeSnake on ilmeisesti jatkanut toimintaansa darknetissä uudella markkinalla nimeltä "AlphaBay". Tämä markkina on saatavilla sekä Tor-verkossa että I2P-verkossa, ja sen osoitteet ovat tnaefzkcnhryeusi7hdpqujqiqmnbtah3dmjcg3gvezohunjuxbq.b32.i2p I2P-verkossa ja alphabay522szl32u4ci5e3iokdsyth56ei7rwngr2wm7i5jo54j2eid.onion Tor-verkossa.

Empire Market on melko samanlainen kuin AlphaBay oli, ja se tarjoaa monia samoja tuotteita ja palveluita. Se on myös yksi suurimmista darknet-markkinoista tällä hetkellä, ja se on saanut paljon huomiota mediassa viime aikoina.

Vaikka darknet-markkinat ovat edelleen olemassa ja tarjoavat laittomia tuotteita ja palveluita, ne ovat kuitenkin aina alttiita lain valvonnalle ja ne voivat sulkeutua milloin tahansa. Tämä on osoitus siitä, että niiden toiminta on aina epävakaa ja vaarallista, eikä niitä tulisi käyttää millään tavalla.lähde?