Ajatuspaja e2

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ajatuspaja e2 (Think tank e2) on vuonna 2006 perustettu liberaali ajatushautomo. Sen kärkiteemoja ovat demokratia ja biotalous.[1]

e2 tuottaa yhteiskuntatieteellistä tietoa järjestöjen, yritysten, median ja poliittisen päätöksenteon tarpeisiin.[1] e2 tekee tutkimuksia, analyysejä ja toimenpidesuosituksia. Se pyrkii ennakoimaan yhteiskunnallisia ilmiöitä myös päivänpolitiikan ulkopuolelta sekä vahvistamaan osaltaan suomalaista think tank -toimintaa ja sen kansainvälistymistä.

e2:n taustalla on Edistysmielisen tutkimuksen yhdistys ry, jossa on 37 jäsentä. e2:n toimintaa tukevat mm. Keskitien tukisäätiö, MTK ja Svenska Folkskolans Vänner. e2 on mukana European Liberal Forumissa. Ajatuspaja on European Liberal Forumin (ELF) jäsen.[1] ELF kokoaa yhteen Euroopan liberaalit think tankit ja analysoi muun muassa integraation edistymistä ja demokratian toteutumista Euroopan unionissa.

Ajatuspajan johtajana toimii YTT Karina Jutila ja hallituksen puheenjohtajana Ilkka Herlin.[2] . VTT Ville Pitkänen ja VTT Jussi Westinen toimivat e2:ssa tutkijoina.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c e2 ajatuspaja e2. Viitattu 14.1.2016.
  2. Yhteys e2. Viitattu 14.1.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]