Aihe sivulla Keskustelu wikiprojektista:Sata naista Wikipediaan

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kulttuurinavigaattori (keskustelumuokkaukset)

Tapahtuman lehdistö- ja mediavastaanotto oli poikkeuksellisen iso. Mielestäni se olisi hyvä linkittää mahdollisimman täydellisesti. Tämä tapahtuma on ensimmäinen suurimuotoinen Wikipedian muokkaustapahtuma Suomessa, sanoisin että alan historiallinen läpimurto.

Mwåc8m (keskustelumuokkaukset)

Lehdistövastaanotto? Tarkoitit kai lehdistöhuomio. Nimittäin ensin tulkitsin että joku on järjestänyt oikein suurellisen lehdistövastaanottotilaisuuden.

Kulttuurinavigaattori (keskustelumuokkaukset)

Ei, tarkoitan tässä juuri lehdistö- ja mediavastaanottoa, joka tarkoittaa minkä tahansa asian saamaa huomiota mediassa tai julkisuudessa. Se voi olla reseptiotutkimusta, jossa tutkitaan vaikkapa jonkun taiteilijan tai tapahtuman saamaa julkista vastaanottoa. Sana juontaa ikivanhasta wahrnehmung-sanasta. Jos joku haluaisi joskus tutkia vaikka tätä tapahtumaa ja sen vastaanottoa, olisi hyvä jos hänellä olisi käytettävissään mahdollisimman laaja aineisto. Nykyisin alan tutkimus on vaikeutunut, kun aineisto on niin tuhannen päreinä medioissa. Siksi aineisto olisi hyvä koota jo tässä vaiheessa. t.

Mwåc8m (keskustelumuokkaukset)

Hämäävää sillä yleisesti lehdistövastaanotto tarkoittaa tilaisuutta. Mutta en voi kieltääkään sinua käyttämästä sitä.

Kulttuurinavigaattori (keskustelumuokkaukset)

Vastaanotto-sana voi tarkoittaa kyllä tilaisuutta jossa esim. kilistellään laseja ja tarjotaan pikkupurtavaa ym. Tällaiset lehdistölle suunnattuina vastaanottoina ovat kuitenkin aikoja sitten kuolleita ja kuopattuja, tuskin lehdistölounaitakaan enää järjestetään. Tuo esittelemäni vastaanottotutkimus on vähän eri asia kuin mediahuomio, jota paljon seurataan, mutta pyrkimys on siinä vain mittaamiseen, ei vastaanoton sisältöjen arvioimiseen.

Mwåc8m (keskustelumuokkaukset)

Lasien kilistely on toki vähentynyt mutta itse vastaanotot eivät ole kuopattuja. Jos käytät sanaa vastakin, on varmaan hyvä varmistaa ettei tule väärinkäsityksiä kuten minulle oli tulla.

Sanahirviö (keskustelumuokkaukset)

Projektisivun alaosan Aiheesta muualla -kohtaan on koottu mahdollisimman kattavasti myös mediahuomio.

Vastaa aiheeseen ”Lehdistö- ja mediavastaanotto”