Aihe sivulla Wikipedia:Flow/Hiekkalaatikko

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pxos (keskustelumuokkaukset)

Yleinen ongelmahan on, että Wikipedian keskustelukäyttöliittymä on kai melkein 15 vuotta vanhaa tekniikkaa. Silloin oli luontevaa kirjoittaa perustekstiä Internetiin ja käydä keskusteluja kirjoituskonemaisessa ympäristössä.

Ajan kuluessa Facebook ja muut naamanvääntelyfoorumit toivat mukanaan uusia keskustelutapoja ja viime vuosina mukaan ovat tulleet emojit eli tunnekylmiöt (vai mitä ne ovat). Kun nykyajan viestintä on koodeja, kuvia ja sellaisia, niin siihen aletaan tottua. Mobiililaitteesta ei voi käydä pitkiä keskusteluja, olen sen ehtinyt jo huomata. Mieluummin olen hiljaa kuin otan riskin siitä, että pitäisi puolustaa omaa kantaansa keskustussa järkevin argumentein käyttämällä pelkän älypuhelimen näppäimistöä. Flow on hyvä uudistus, mutta todellakin tämän laitteen kehitys on lopetettu eikä sitä enää suositella. Päätös on tehty korkealla tasolla, ja ilmeisesti nyt kehitetään jotain muuta.

Pitäisi löytää jonkinlainen kompromissi. Emme kai voi olettaa, että nykyihminen eli homo stupidus enää jaksaa opetella 1980-luvun kirjoituskoneen käyttöä ja wikikoodeja, kun muu maailma etenee vauhdilla, mutta emme myöskään voi hylätä toimivia ratkaisuja vain sen vuoksi, että osa nykyviestinnästä poikkeaa kalkkimielisten ajatusmaailmasta.

Toivottavasti jonkinlainen tasapaino löytyy. Ehkä sellainen syntyy siitä, että tämä Flow otetaan käyttöön siellä, mihin se sopii ja missä sen ongelmat eivät haittaa, mutta muualla käydään keskustelut vielä kirjoituskoneella. Ajatuksianne?

--Pxos (keskustelu) 28. marraskuuta 2015 kello 15.32 (EET)

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Kannatan ajatusta siitä, että flow otetaan käyttöön vain niillä sivuilla, joissa se koetaan hyödylliseksi eikä se haittaa totuttuja toimintamalleja. Ja päätös käyttöönotosta sivukohtaisesti.

Ei tämä ole kaikkea sitä mitä se voisi olla, mutta joissain yhteyksissä käytölle voi löytyä hyviä perusteita, ja näkisin että sen on hyvä olla mukana wikisivujen työkaluvalikoimassa.

Vastaa aiheeseen ”Kirjoituskone vs. emojit”