Aihe sivulla Wikipedia:Flow/Hiekkalaatikko

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Olimar (keskustelumuokkaukset)

Flow'n käännöksiä pitäisi sekä tarkistaa että korjata, ja 19 % teksteistä on vielä kääntämättä. Linkki translatewikiin.

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Sitä varten on tämä hiekkalaatikko, että huomaa vähitellen kaikki outoudet. Ei pidetä kiirettä eikä rynnätä kääntämään tyyliin "minäkin osaan keittää, olenhan keittäjä". Flow'ssakin on tärkeää kokonaisuuden ymmärtäminen. Jos viestejä kääntää yksi kerrallaan auttamisen ilosta, saadaan kypsää sutta. Tänne voisi kerätä ongelmia ja käännösehdotuksia. Sillä aikaa osa teksteistä voi hyvin olla englanniksi, koska tämä on vain kokeilu.

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Suomennoksissa on paljon työtä. Lokimerkinnät ovat joko englanninksi tai ihan kelvotonta suomea. Ilmeisesti jopa minun tekemäni käännökset, herra paratkoon, ovat ihan mutatasoa. Voih. Suomen kieli on eri kieli kuin englanti. Tavallaan on hieman tyhmän työtä kääntää koko monimutkainen järjestelmä hyvälle suomen kielelle, jos Flow'ta tullaan käyttämään vain täällä hiekkalaatikossa ja yhdellä projektisivulla.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Käyttäisin tätä mieluusti muillakin (tulevilla) projektisivuilla, joiden kautta untuvikot astuvat wikimaailmaan. Lähinnä siis GLAM-projektisivuilla ja vastaavilla, joilla on paljon uusia käyttäjiä, joista ei välttämättä edes tule aktiivisia wikipedistejä.

Suomennokset ovat osin "perse edellä puuhun" -meininkiä omalta osaltani, mutta ehkä niistä yhdessä väkertäen tulisi kelvollisia näin rajoitettuun käyttöön.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Ja mahdollisesti esimerkiksi Lähdekirjaston yhteydessä, jos sen alle tulee joitakin kysy/vastaa-palstoja, joita käyttävät esimerkiksi yhteistyökumppaneiden edustajat.

Savir (keskustelumuokkaukset)

Samaa mieltä.

Pxos (keskustelumuokkaukset)

Olen jotain mieltä jonkun kanssa. Tämän kirjoitan Savirien väliin.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Tässä uusi vastausketju, jossa haluan käsitellä sivuseikkaa.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Päällekkäiset viestit ovat vastauksia edeltäviin, sisennetyt viestit vastausten väliin lisättyjä viestejä, jotka aloittavat oman vastausketjun.

Savir (keskustelumuokkaukset)

Edelleen samaa mieltä, arvatkaa kenen kanssa nyt.

Vastaa aiheeseen ”Flow'n käännökset”