Ace Ventura (hahmo)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ace Ventura
Jim Carrey Ace Venturana.
Jim Carrey Ace Venturana.
Luoja(t) Jack Bernstein
Näyttelijä(t) Jim Carrey (1994–1995)
Michael Daingerfield (1995–1997)
Ensiesiintyminen Ace Ventura – lemmikkidekkari (1994)
Henkilötiedot
Status lemmikkidekkari
Asuinpaikka Yhdysvaltain lippu Miami, Yhdysvallat
Luonteenpiirteet hyvä päättely- ja havainnointikyky, eläinrakkaus
Suhteet
Vanhemmat Rex Ventura
Melissa Ventura
Lapset Ace Ventura Jr.

Ace Ventura on kuvitteellinen hahmo elokuvissa Ace Ventura – lemmikkidekkari ja Ace Ventura – luonto kutsuu. Elokuvissa häntä on esittänyt Jim Carrey. Hahmosta on tehty myös animaatiosarja, Ace Ventura – lemmikkidekkari, jossa hänen ääninäyttelijänään toimi Michael Daingerfield.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace Ventura työskentelee lemmikkidekkarina, eli kadonneiden tai varastettujen eläinten etsijänä. Vaikka hänet tunnetaan erikoisista tavoistaan ja työskentelymetodeistaan, on hän silti tehokas etsivä ja osaa hyvin etsivien keinot ja tavat. Hänellä on loistava päättely- ja havainnointikyky, sekä hän osaa naamioitua ympäristöön todella tehokkaasti. Ventura rakastaa eläimiä, eikä voi sietää eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa. Toisaalta Ace tunnetaan myös koomisena naamanvääntelijänä, jonka työskentelytavat herättävät monien ihmisten epäluulot. Hän ei tee suoranaisia rikoksia, mutta käyttäytyy muuten sopimattomasti, ja herättää tuon tuosta pahennusta muissa ihmisissä.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace Ventura pukeutuu tyypillisesti kevyihin kangashousuihin tai farkkuihin, jotka ovat yleensä raidallisia. Hänellä on myös normaalisti päällään aluspaita, jonka päällä hän pitää värikästä, napeista auki olevaa paitaa. Hänen hiuksensa ovat yleensä edestä pystyssä, lisäksi hänellä on kaartuva takatukka. Hän ei voi sietää sitä, että hänen hiuksensa sekoitetaan.

Ace Ventura esiintyy myös The Mask -animaatiosarjan jaksossa The Aceman Cometh sekä tietokonepelissä Ace Ventura (1996). Vuonna 2009 ilmestyi elokuvasarjan kolmas osa, Ace Ventura jr, jossa esiintyvät Ace Venturan poika ja isä, mutta ei itse Ace Ventura.