AC Chievo Verona

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta AC ChievoVerona)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
AC Chievo Verona
Koko nimi Associazione Calcio Chievo Verona
Perustettu 1929
Kenttä Stadio Marcantonio Bentegodi, Verona
– kapasiteetti 42 160
Sarja Serie A
Puheenjohtaja Italian lippu Luca Campedelli
Päävalmentaja Italian lippu Eugenio Corini
Joukkueen värit
Kotipeliasu
Joukkueen värit
Vieraspeliasu
Joukkueen värit
Kolmas peliasu

Associazione Calcio Chievo Verona on vuonna 1929 perustettu italialainen jalkapallojoukkue Veronasta, Venetosta. Chievo on kaupunginosa Veronassa. Seura pelaa Serie A:ssa, jonne se nousi keväällä 2008 pelattuaan yhden vuoden Serie B:ssä. Vuosina 2001–2007 Chievo Verona pelasi kuusi kautta Serie A:ssa.

AC ChievoVerona pelaa kotipelinsä samalla stadionilla kuin paikallisvastustajansa Hellas Verona. Hellas Verona on menestyneempi joukkue ja sen faneilla oli tapana sanoa, että AC ChievoVerona on varastanut heidän nimensä, värit ja stadionin. AC ChievoVerona oli aiemmin Paluani Chievo ja lisäsi Veronan nimeensä myöhemmin. Hellas Veronan faneilla oli myös tapana pilkata paikallisvastustajaansa sanomalla, että aasitkin lentävät ennen kuin AC ChievoVerona pelaa Serie A:ssa. Kun seura sitten kauden 2000-2001 päätteeksi nousi ensimmäistä kertaa historiansa aikana Serie A:han, se sai lempinimen Mussi Volanti (Lentävät Aasit paikallisella murteella). Fanit eivät pidä lempinimeä pilkkaavana vaan ovat ylpeitä siitä ja seuran virallisilla sivuillakin on nähtävissä lentävä aasi. Seuraa kutsutaan monesti myös Gialloblu:ksi (keltasiniset), ja paikalliset kannattajat käyttävät usein lempinimeä Ceo, joka tarkoittaa Chievoa sikäläisellä murteella.

AC ChievoVeronan paras sijoitus Serie A:ssa on neljäs sija kaudella 2005-2006. Seura sijoittui kauden päätteeksi seitsemänneksi, mutta Italian jalkapalloskandaalin vuoksi edeltä pudotettiin joukkueita pois. Niin sanotusti pelaamalla hankittu paras sijoitus on viides sija seuran ensimmäiseltä Serie A -kaudelta 2001-2002.

Euroopan kentillä menestys on jäänyt vaatimattomaksi. Kaudella 2002-2003 AC ChievoVerona putosi UEFA-cupista jo ensimmäisellä kierroksella kohdattuaan Red Star Belgraden. Jalkapalloskandaalin vuoksi seura pääsi osallistumaan Mestareiden liigan karsintaan kaudella 2006-2007 mutta hävisi kolmannella kierroksella bulgarialaiselle Levski Sofialle. UEFA cupissa taival katkesi ensimmäisellä kierroksella, kun portugalilainen SC Braga meni jatkoon jatkoaikamaalilla. Suomalaisjalkapalloija Perparim Hetemaj pelaa nykyisin Chievossa.

Entisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]