Zeromayo Studios

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zeromayo Studios
Yritysmuoto Yksityinen
Perustettu 1996
Avainhenkilöt Peter Laird
Jim Lawson
Kotipaikka Yhdysvallat Northampton, Massachusetts
Toimiala Julkaiseminen
Tuotteet Sarjakuvat
Omistaja Peter Laird
Jim Lawson

Zeromayo Studios on yhdysvaltalainen sarjakuvayhtiö, jonka perustivat Peter Laird ja Jim Lawson vuonna 1996. Se sijaitsee Northamptonissa, Massachusettsissa. Sen tunnetuin sarjakuva on Planet Racers.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zeromayo on Mirage Studiosin perustajan Peter Laird ja yhtiössä työskentelleen Jim Lawsonin perustama sarjakuvayhtiö. Turtlesien sarjakuvan kokiessa taantuman vuonna 1995, Laird päätti yhdessä Kevin Eastmanin kanssa lopettaa Turtlesien tekemisen ja keskittyä muuhun. Image Comics päätti kuitenkin tarjoutua jatkamaan Turtlesien sarjakuvan tekemistä. Samalla Laird päätti yhdessä Lawsonin kanssa luoda uusia sarjakuvia ja perustivat uuden yhtiön Zeromayo Studios.[1] Ensimmäinen sarjakuva oli Planet Racers, joka kesti kolmen numeron verran. Laird vastasi sarjakuvan käsikirjoittamisesta ja Lawson kuvittamisesta. Toinen sarjakuva Paleo: Tales of the Late Cretaceous oli täysin Lawsonin tekemä, joka kesti 8 numeron verran.

Zeromayon sarjakuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuva Luojat Julkaistu Määrä
Planet Racers Peter Laird ja Jim Lawson 1997–1999 3
Paleo: Tales of the Late Cretaceous Jim Lawson 2001–2004 8

[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mirage Studios Miscellanea Part 1: Non-TMNT Publications The Noising Machine 5.6.2008 Viitattu 31.10.2009 (englanniksi)
  2. Zeromayo Studios[vanhentunut linkki] Comic Book DB Viitattu 31.10.2009 (englanniksi)