Xyston-luokan tähtituhoaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Xyston-luokan tähtituhoajat olivat Tähtien sota-universumissa fiktiivisiä avaruuslaivoja, jotka olivat osa Viimeisen ritarikunnan laivastoa. Nämä valtavat tähtilaivat kykenivät tuhoamaan kokonaisia planeettoja aksuaalisuperlasertykillään.

Miehistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xystonien miehistö koostui tuhansista Sith-sotilaista, kymmenistä ellei jopa sadoista komentajista, luutnanteista ja kapteeneista. Tähtituhoajia ohjasi myös ainakin 500 Viimeisen Ritarikunnan sotilasta, nämä erikoiset imperiumin kuolemantähden sotilasta muistuttavat tyypit nähtiin vain ohimennen elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker. Sotilaat voidaan bongata Xystonin sisälle sijoittuvassa noin puolen minuutin pituisessa kohdassa, jossa sotilaat ovat pienessä huoneessa, jossa ei ole kattoa, ja se on ikäänkuin lattiassa oleva kuoppa, jossa punakypäräiset ja mustapäiset sotilaat tekevät jotain päätteillään.

Huomattavat miehistön jäsenet

Xystonien miehistön saanti
Kun Xystonit olivat jään alla, Miehistöä tuli koko ajan lisää. Tämä koska Sith Ikuisesti kultin jälkeläiset muodostivat Xystonien Sith-sotilas-miehistön.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tähtituhoajia alettiin rakentamaan Sithit Ikuisesti kultin pajoissa, joista alukset siirrettiin Exegolin kivisen pinnan alle. Ja siellä ne viruivat ainakin kymmenen vuotta, kunnes tähtilaivat olivat valmiita nostettavaksi ylös. Tämä hetki koittikin, vuonna 35 jYt(Yavinin taistelun jälkeen, eYt taas ennen) kun Palpatinen pojantytär tuli Ben Solon kanssa tuhoamaan Palpatinen. Hän kuitenkin tainnutti Reyn ja Benin sekä vielä nosti Voiman avulla kaikki tähtituhoajat kivikon alta suoraan avaruuteen. Siellä ne aloittivat taistelun Vastarintaliikettä vastaan. Xystonit olivat ensin voiton puolella, mutta Lando Calrissianin johtama Vastarinnan avuksi tullut galaksin väestä koostuva laivasto kuitenkin tuhosi jokaisen Xyston-tähtituhoajan ja alukset putosivat kaukaa Exegolilta mm. Naboohon,Jakkuun, sekä Endoriin.