Winx Club (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Winx Club
Kehittäjä DC Studios, Powerhead Games, Konami Europe
Julkaisija Konami
Pelisarja Winx Club
Julkaistu 16.11.2005
Lajityyppi seikkailupeli, toimintapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 7
Alusta PC, PlayStation2, GameBoy Advance
Jakelumuoto DVD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Winx Club on Konami-pelitalon tuottama Winx Club -TV-sarjaan perustuva peli, jota on myyty tietokoneelle, PlayStation 2 - ja GameBoyAdvance-konsoleille. Se on julkaistu vuonna 2006 ja sen ikärajasuositus on 7 vuotta. Peli sisältää väkivaltaisia kohtauksia. Pelissä ohjataan sarjan päähenkilöä, Bloomia, läpi ensimmäisen tuotantokauden tapahtumien.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom on tavallinen 16-vuotias tyttö. Eräänä päivänä hänen tielleen osuu hirviömäisiä otuksia, ja niiltä puolustautuessaan hän löytää itsestään mystisiä voimia. Luoviessaan pitkin Gardenian kaupunkia taistellen hirviöitä vastaan, hän kohtaa tytön, Stellan, joka yrittää puolustaa itseään valtavan peikon hyökkäykseltä samankaltaisilla voimilla. Bloom auttaa Stellaa päihittämään peikon. Bloom saa selville olevansa keiju, ja nyt hänen on ilmoittauduttava Alfean keijukouluun oppimaan taikuutta.

Koulussa hän saa huonetovereikseen kolme muuta tyttöä, Floran, Musan ja Tecnan, jotka ovat myös keijuja. Alfeassa järjestetään pian tanssiaiset Punalähteen specialisti-opiskelijoiden kanssa, ja Bloomin on etsittävä itselleen puku. Tanssiaisissa hän tapaa Brandonin, joka opiskelee Punalähteessä.

Tanssiaisten jälkeisinä päivinä alkavat oppitunnit. Professori Palladium vie luokan Mustamudan suolle harjoittamaan keijuvoimiaan. Bloom ystävineen vaeltaa pitkin Mustamudan suota käyttäen voimiaan hyväkseen taistellessaan hirviöitä vastaan. He löytävät pian kuitenkin Punalähteen specialistien aluksen hätälaskeutuneena suolle. Specialistit kertovat, että peikko, jota he kuljettivat oli paennut. Tytöt päättävät auttaa specialisteja löytämään peikon. He löytävät peikon, joka yrittää hyökätä tyttöjen luokkakavereiden kimppuun, ja ryhmä alkaa taistella peikkoa vastaan. He päihittävät peikon, mutta kolme noitaa Pilvitornin noitakoulusta vapauttavat sen ja vangitsevat Tecnan. He pyytävät Stellan taikasormusta Tecnan henkeä vastaan. Stella luovuttaa sormuksen ja Tecna vapautuu. Noidat katoavat peikon ja sormuksen kanssa.

Keijujen palattua takaisin Alfeaan he alkavat suunnitella, miten saada Stellan sormus takaisin. He ovat kuulleet salaisista tunneleista koulujen välillä, ja päättävät siten ujuttautua Pilvitorniin etsimään sormusta. Keijut hiipivät noitien huoneeseen, ja löytävät Stellan sormuksen. He palaavat Pilvitornin kirjastoon, ja Bloom löytää sattumalta kirjan, jonka kannessa lukee hänen oma nimensä. Tecna kertoo, että Pilvitornin kirjastossa on kirja jokaisesta noidasta ja keijusta. Bloom avaa kirjan, mutta kirjasta ilmestyykin Pilvitornin rehtori Griffinin hologrammi. Griffin on vihainen, ja usuttaa keijujen kimppuun hirviöitä. Keijut taistelevat hirviöitä vastaan paeten Pilvitornista.

Myöhemmin Alfeassa Bloom herää unesta, jossa hänen isänsä pelastaa vauvan tulipalosta. Bloom päättää soittaa vanhemmilleen kysyäkseen asiasta. Hänelle selviää, että kyseinen vauva oli Bloom itse, ja että hänet on adoptoitu. Bloom tajuaa, ettei hän ole maasta laisinkaan. Puhelun jälkeen hän kuulee kovan äänen koulun juhlasalista. Bloom lähtee tutkimaan asiaa, ja löytää Pilvitornin noidat salista. Noidat sanovat etsivänsä Alfeasta lohikäärmeen liekkiä, ja usuttavat Bloomin kimppuun hirviön. Bloom tuhoaa hirviön uudenlaisilla voimilla, ja noidille selviää lohikäärmeen liekin olevan Bloomissa. Noidat pakenevat. Seuraavana päivänä Bloom kuulee rehtori Faragondalta, että lohikäärmeen liekin voima kuului ennen Daphnelle, järven nymfille.

Bloom menee treffeille Brandonin kanssa, ja kuulee Punalähteellä järjestettävistä juhlista. Keijut matkustavat Punalähteelle ottaakseen osaa juhliin. Bloom törmää Punalähteellä ilkeään tyttöön nimeltä Diaspro, joka pitelee käsissään hologrammikuvaa Brandonista. Bloom on varma, että tämä on yksi noidista naamioituneena ja että hän yrittää pilata juhlat. Bloom ja Diaspro ajautuvat taisteluun keskenään. Taistelun tuoksinnassa Bloomille selviää, että Brandonin henkilöllisyys on oikeasti Prinssi Sky, ja että hänen on tuleva mennä naimisiin Diaspron kanssa.

Bloom karkaa järkyttyneenä taikaulottuvuudesta ja palaa kotiinsa Gardeniaan. Noidat ovat käyttäneet tilaisuuden hyväkseen ja vanginneet Bloomin adoptiovanhemmat kiristääkseen häneltä lohikäärmeen liekin voimat. Noidat onnistuvat ottamaan haltuunsa Bloomin voimat.

Bloom palaa Alfeaan pyytämään apua ystäviltään ja rehtori Faragondalta. Faragonda kertoo, että nodat ovat nyt vaarallisen vahvoja, ja he ennen pitkää hyökkäävät keijujen kimppuun. Faragonda lähettää Bloomin ja muut tytöt Sparksin planeetalle etsimään vihjeitä kuninkaallisesta palatsista, jolla Bloom voisi saada voimansa takaisin.

Jäisessä Sparksissa Bloom putoaa vahingossa rotkoon, josta hän löytää tien vanhan linnan raunioihin. Hänelle selviää, että hän on Sparksin kadonnut prinsessa. Hän huomaa tunnistavansa paikan ja mystinen olento ilmestyy kertomaan hänelle, että huone oli ennen kuninkaallisen palatsin tanssisali. 16-vuotta sitten muinaiset noidat hyökkäsivät linnaan varastaakseen lohikäärmeen liekin voimat. He tuhosivat planeetan ja vangitsivat sen asukkaiden sielut vaeltamaan levottomina linnan raunioihin. Vain joku, joka kantaa oikeaa verta voi pelastaa heidät. Bloom noudattaa olennon antamia ohjeita, ja onnistuu pelastamaan kadotetut sielut.

Bloom jatkaa matkaa linnan aarrekammioon, jossa Daphne-nymfi ilmestyy hänelle. Daphne näyttää Bloomille hänelle kuuluvan kruunun. Bloomin saadessa kruununsa hänen keijuvoimansa palaavat hänelle jälleen. Bloomin on kuitenkin yhä etsittävä itse lohikäärmeen liekkiä. Keijut lähtevät palatsista, mutta ulkona heidän on päihitettävä suuri lumihirviö, joka hyökkää heidän kimppuunsa.

Keijujen palatessa takaisin Alfeaan ovat noidat ehtineet tekemään suuria tuhoja koululla. Faragonda lähettää Bloomin ja muut keijut takaisin Pilvitorniin etsimään lohikäärmeen liekkiä. Bloom löytää lohikäärmeen liekkinsä. Keijut palaavat Alfeaan, jonne noidat parhaillaan hyökkäävät. Bloom kukistaa Icyn, yhden noitakolmikon jäsenen yksin lohikäärmeen liekin voiman avulla ja pelastaa taikauniversumin.[1]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ohjataan Bloomia kolmannessa persoonassa. Peli on jaettu useisiin eri miljöisiin, jossa on kussakin omat hirviöt ja tehtävänsä. Pelaajan elämiä kuvastaa kukkien terälehdet ruudun vasemmassa alareunassa. Peli alkaa yhdellä kukalla, jossa on kuusi terälehteä. Ilmassa leijuvat siniset timantit toimivat pelin tallennuspisteenä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Peli itse