Wild Taiga Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wild Taiga on matkailupalveluita Kainuussa tarjoava verkosto.[1] Se on myös rekisteröity tuotemerkki, jonka omistaa Idän Taiga ry. Tuotemerkin käyttöoikeus on Idän Taiga -matkailuyhdistykselle yhteismarkkinointimaksua maksavilla jäsenillä sekä kunnilla.

Historia ja nykypäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Idän Taiga ry perustettiin vuonna 2004. Sen tehtävänä on matkailun tuotekehitys sekä yhteismarkkinointi kotimaassa ja ulkomailla Wild Taiga -tuotemerkin alla. Lisäksi yhdistys edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja parantaa toimialan ammatinharjoittamiseen liittyviä etuja. Yhdistyksen jäsenyritysten määrä on kasvava, vuonna 2010 mukana toiminnassa on 61 yksityistä pien- ja perheyritystä, jotka edustavat majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluja sekä tapahtumia.

Wild Taiga valittiin vuonna 2008 Suomen nousevaksi matkailukohteeksi Euroopan komission järjestämässä vuosittaisessa European Destinations of Excellence[2] -kilpailussa.[1][3] Suomi osallistui kisaan ensimmäistä kertaa. Myös Suomen Matkailutoimittajien Kilta palkitsi kohteen median suosikkina.[1]

Wild Taigasta arviointiryhmä toteaa muun muassa seuraavaa: ”Kohteen ydin on paikallinen arjen kulttuuri ja elämäntapa, jonka yksi vahva ulottuvuus on luontosuhde. Kohteessa on hyödynnetty paikallista kulttuurista tietoa ja mukana on vahvoja kulttuuri- ja taidetapahtumia ja muita kulttuurisia osatekijöitä. Kohde edustaa uudenlaista ja verkostomaista toimintatapaa. Kohde on selkeästi organisoitunut ja pyrkii suunnitelmallisesti kohti yhdessä laadittuja tavoitteita, joiden saavuttamista seurataan. Kohde toimii kestävällä tavalla suhteessa ympäristöön ja huomioi ekologista kestävyyttä edistävät toimet.”[4]

Alueen sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikalliset elävät läheisessä suhteessa luontoon. Alue sijaitsee samalla paikalla kun vuoteen 1595 asti sijainnut Venäjän raja, sekä sen kansainvälinen raja-asema Vartius, jonka kautta Venäjälle suuntautuu Juminkeon[5] organisoimia kulttuurimatkoja Venäjän runonlaulukyliin, sekä Suomen ja Venäjän välinen rajan ylittävä Ystävyyden Puisto[6].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Ruokaelämys kruunaa Wild Taigan matkailupalvelut Ruokatieto.fi. 4.6.2008. Arkistoitu 24.9.2015. Viitattu 19.11.2014.
  2. Mikä on EDEN? Euroopan komissio. Viitattu 19.11.2014.
  3. DEEF-matkailukilpailu 3.6.2008. Opetus- ja kulttuuriministeriö. Arkistoitu 29.11.2014. Viitattu 19.11.2014.
  4. Wild Taiga on vuoden 2008 nouseva matkailukohde Suomessa 3.6.2008. Työ- ja elinkeinoministeriö. Arkistoitu 29.11.2014. Viitattu 19.11.2014.
  5. OKM 2 (Arkistoitu – Internet Archive)
  6. Ympäristökeskus

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.