Tiedosto:Brest fortress-Archeological museum.jpg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alkuperäinen tiedosto(940 × 489 kuvapistettä, 76 KiB, MIME-tyyppi: image/jpeg)

Yhteenveto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvaus

Arkeologinen museo Muinainen Brest (valkoven. Бярэсце, Bjarestse, ven. Бере́стье, Berestje) on Valko-Venäjän Brestissä sijaitseva arkeologinen museo. Se on perustettu osin Läntisen Bugin sivuhaaran Muhavetsin suun lähistöltä mutaan hautautuneena löytyneen vanhan, noin 1000–1200 -luvuilta peräisin olevan asutuksen päälle. Valko-Venäjän suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvan Brestin linnoitusalueen eteläosissa sijaitsevan museorakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Viktar Kramarenka, Mihail Vinahradau ja V. I. Štšerbina. Kooltaan 40x60 metrinen, betonista, lasista ja anodisoidusta alumiinista koostuva museorakennus rakennettiin vuosina 1972–1976. Arkeologinen kaivaus- ja tutkimustyö jatkui tämän jälkeenkin. Professori P. Lysenkon johdolla vuosina 1969–1981 ja 1988 suoritetuissa kaivauksissa alueelta löydettiin noin 220 puisen rakennuksen jäänteet, kolmen kadun kivetystä, aitauksia ja runsaasti aikakauden esineistöä. Arkeologinen museo avattiin yleisölle 1982. Museo on hallinnollisesti Valko-Venäjän Brestin alueen kotiseutumuseon osasto.
Tekijänoikeuksien haltija = arkkitehdit Viktаr Kramarenkа, Mihail Vinahradau ja V. I. Štšerbina, valokuva: User:Paju.
Huom. Kuva esittää Valko-Venäjän tekijänoikeuslain mukaista, teoksen suunnitelleen henkilön elinaikana ja 50 vuotta hänen kuolemansa jälkeen suojattua teosta. Rakennusta tai muistomerkkiä esittävän valokuvan käyttö on sallittua Valko-Venäjän vuoden 1996 tekijänoikeuslain (venäjäksi) 19 artiklan mukaisella sitaattioikeudella rajoitetussa määrin mm. tieteellisessä, informatiivisessa tai arvostelevassa tarkoituksessa. Tätä kuvaa ei saa käyttää muihin tarkoituksiin, sen käyttö ei ole vapaata, etkä sitä ei tule siirtää Commonsiin.
In English: Note please: Do not load this to Commons as this is photo of an artwork (from 1976) which does not have Freedom of Panorama. Such photos should not be in Commons as they are not free to use.

Lähde oma kuva
Päiväys heinäkuu 2012
Tekijä(t)

User:Paju


Käyttöoikeus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valokuvan käyttöoikeus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Creative Commons -lisenssi
Creative Commons Nimeä
Tämä tiedosto on lisensoitu Creative Commons Nimeä 3.0 Ei sovitettu -lisenssillä. Lyhyesti: Saat levittää ja muokata teosta niin kauan kun mainitset teoksen käytön yhteydessä teoksen tekijän/tekijät tai lisensoijan/lisensoijat. Virallinen lisenssi.
CC BY 3.0

Nimeä 3.0 Ei sovitettu http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Tiedoston historia

Päiväystä napsauttamalla näet, millainen tiedosto oli kyseisellä hetkellä.

PäiväysPienoiskuvaKokoKäyttäjäKommentti
nykyinen25. syyskuuta 2013 kello 23.13Pienoiskuva 25. syyskuuta 2013 kello 23.13 tallennetusta versiosta940 × 489 (76 KiB)Paju (keskustelu | muokkaukset)== Yhteenveto == {{Tiedoston tiedot | Kuvaus = Arkeologinen museo Muinainen Brest (valkoven. Бярэсце, Bjarestse, ven. Бере́стье, Berestje) on Valko-Venäjän Brestissä sijaitseva arkeologinen museo. Se on perustettu osin Läntisen Bugi...

Seuraavat 2 sivua käyttävät tätä tiedostoa: