Thompson Subdivision

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thompson Subdivision
Perustiedot
Reitti Thompson JctThompson
Rakennettu 1969
Avattu 1969
Omistaja Hudson Bay Railway
Ylläpitäjä Hudson Bay Railway
Liikenne
Liikennöitsijä(t) HBRY (tavaraliikenne)
VIA (henkilöliikenne)
Henkilöjunia 6 junaa viikossa
Tavarajunia tarvittaessa
Tekniset tiedot
Pituus 49,1 km: sivuratoineen 123 km
Raiteiden lkm yksiraiteinen
Raideleveys 1 435 mm
Sähköistys ei
Liikenteenohjaus
TWC Thompson Jct – Thompson
Miehitetyt asemat Thompson

Thompson Subdivision on Manitobassa Kanadassa sijaitseva 49,1 kilometrin[1] pituinen rataosuus, joka yhdistää Thompsonin kaupungin Kanadan rataverkkoon. Rataosuuden rakensi Canadian National vuonna 1969, ja sen omistaa ja sitä ylläpitää OmniTRAX-konserniin kuuluva Hudson Bay Railway jolle rataosa siirtyi 1997.[1]

Rataosuus alkaa Wabowdenin ja Gillamin väliseltä rataosalta Sipiweskin rautatieasemalla sijaitsevasta Thompson Junctionista, ja johtaa luoteeseen halki asumattoman erämaan kohti Thompsonia. Rautatie ylittää Wintering- ja Grassjoet sillalla, ja sillä on kaksi pientä vesistöpengertä. Thompsonin rautatieasema sijaitsee kaupungin itälaidalla vajaan 50 kilometrin päässä Thompson Junctionista.[2]

Thompsonista rautatie jatkuu 121 kilometrin verran sivuratana kaupungin lounaispuolella sijaitsevalle kaivokselle ja teollisuuslaitoksille.[2] Rataosalla kuljetetaan muun muassa kupari-, sinkki- ja nikkelimalmia,[1] ja rataosaa käyttää myös Winnipegin ja Churchillin välillä liikennöivä Hudson Bay -henkilöjuna.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c CN sells its northern Manitoba network to OmniTRAX (sivut 1–3) Business Wire. 15.11.1996. CBS Interactive Inc.. Viitattu 24.1.2010. (englanniksi)
  2. a b Atlas Canada: Topographic Maps (kartta-aineisto) (kartat ja työkalut) Natural Resources Canada. Viitattu 24.1.2010. (englanniksi)