Tehola

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tehontien ja Uudismaankadun risteys sekä teollisuushalli Teholassa

Tehola on logistiikka - ja teollisuusalue, joka sijaitsee Kouvolassa Tornionmäen kaupunginosan eteläosassa, viisi kilometriä Kouvolan keskustasta itään ja jatkuu edelleen valtatien toiselle puolelle.

Alueen sijainti rautatien sekä valtateiden 6 ja 15 risteysalueella tarjoaa erinomaisen sijainnin erityisesti logistiikkaan tukeutuvalle yritystoiminnalle.

Kaupunginosajaossa Tehola kuuluu Tornionmäkeen ja se jakautuu kahteen pienalueeseen, Länsi-Teholaan ja Itä-Teholaan. Valtatie 15:n itäpuolella, Tykkimäen kaupunginosan puolella sijaitseva Kullasvaaran teollisuus- ja logistiikka-alue kuuluu Teholan kanssa samaan teollisuuskeskittymään.

Kaikkiaan lueella on nykyisin yli 130 yritystä. Ne toimivat muun muassa rakentamisen, varastoinnin ja logistiikan sekä tukku- ja vähittäiskaupan toimialoilla ja elintarvikesektorilla.

Teholan läpi kulkee myös sähköistämätön teollisuusraide, joka kulkee Kouvolan lajitteluratapihalta Kullasvaaraan.

Teholassa sijaitsee muun muassa Kouvolan logistiikkakeskus, VR Transpoint -maantieterminaali, kouvolalaisen taloelementtivalmistajan Elementit E:n tehdas ja muita teollisuuspalveluita. Alueen läpi kulkee Tehontie, jonka varrelle alueen teollisuus keskittyy. Kullasvaaran puolella sijaitsee useita logistiikka-alan yrityksiä sekä Kouvoan rautatie- ja maantieterminaali Kouvola RRT.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]