Teatteri Retikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teatteri Retikka on Suomussalmella sijaitseva esittävän taiteen talo. Teatteri Retikka on Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry:n hallinnoima Suomussalmella sijaitseva teatteri, jonka toiminta pohjautuu ammattivetoisesti johdettuun vahvaan, aktiiviseen ja pitkäjänteiseen harrastustoimintaan. Samassa rakennuksessa toimii KinoRetikka elokuvateatteri.

Esittely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoteen 2010 asti teatteritoiminta oli keskittynyt vanhalle kirkonkylälle. Kun vanhan tilat kävivät liian pieniksi, toiminta alkoi uudessa teatteritalossa Suomussalmen ydinkeskustassa. Teatterissa on 186 istumapaikkaa ja kiinteä nouseva katsomo. Ensi-iltoja on vuosittain noin 3-5 ja kohderyhmänä ovat alueen asukkaat.

Teatteri on saanut useita palkintoja ja huomionosoituksia: Yle 1:n Valopilkku-kunniakirjan vuonna 2002, Oulun läänin taidetoimikunnan palkinnon vuonna 2007, Paikallislehdistön Antti-patsaan vuonna 2008, Elävä Kainuu Leader-kunniakirjan vuonna 2010 ja Kainuun kulttuuripalkinnon vuonna 2011 sekä Wild Taigan kannustepalkinnon vuonna 2012.

Kesäteatteri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomussalmen Kaunisniemessä sijaitseva Suomussalmen kesäteatteri on yksi Suomen suurimmista kesäteattereista. Kesäteatteriin mahtuu noin 1200 katsojaa[1]. Teatterissa esitetään paikallisia aiheita käsitteleviä näytelmiä.

Vuonna 2017 koko kesäteatterin katsomo rakennettiin uudelleen. Suomussalmen kunta uusi katsomon ja Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry hankki katsomolle katteen. Katehankkeen mahdollisti Elävä Kainuu Leader, jonka kautta Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry. sai osarahoituksen EU:n maaseuturahastosta. Kesällä 2021 näyttämön päälle rakennettiin katos. Kesäteatterin katsojaennätys on 12 556 katsojaa, joka saavutettiin kesän 2018 aikana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teatteri Retikka www.teatteriretikka.net. Viitattu 14.11.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teatteri Retikan nettisivut
  2. Teatterin Facebook-sivu