Taisteluplaneetta Galactica (1980)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taisteluplaneetta Galactica
Galactica 1980
Tyyli sci-fi
Kestoaika 45 minuuttia
Luoja(t) Glen A. Larson
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Esitetty 27. tammikuuta 1980 – 4. toukokuuta 1980
Jaksoja 10
Aiheesta muualla
IMDb

Taisteluplaneetta Galactica (1980) (Galactica 1980) on yhdysvaltalainen, vuonna 1980 tuotettu jatkokausi 1978–1979 tuotetulle television tieteissarjalle Taisteluplaneetta Galactica.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Taisteluplaneetta Galactica cylonit lupaavat ikuista rauhaa kahdelletoista siirtokunnalle, joista yksi on Caprica. He kuitenkin hyökkäävät siirtokuntiin, ja tuhoavat niitä suojanneista taisteluplaneetoista kaikki paitsi Capricaa edustavan Galactican, jonka päällikkö Adama (Lorne Greene) on kaiken aikaa ollut skeptinen heidän aikeidensa suhteen. Tarina jatkuu sarjassa Taisteluplaneetta Galactica 1980, jossa cyloneita pakenevat ihmiset löytävät Maan vuosikausien jälkeen. Maassa eletään 1980-luvun taitetta, joten se on teknologisesti liian kehittymätön tarjoamaan pakomatkalaisille suojaa cyloneilta. Galactican väki yrittää jouduttaa maan teknistä kehitystä paljastamatta kuitenkaan itseään maan asukkaille.

Yhdeksän ensimmäistä jaksoa muodostavat tarinallisen jatkumon, jossa päähenkilöt Troy ja Dillon seikkailevat Yhdysvaltain alueella. Heidän on vaikea oppia Maan tapoja, ja he kummastelevat sikäläistä teknologiaa. Esimerkiksi puhelinkoppi on heille täysin käsittämätön kapistus, ja lentomatka Yhdysvaltain länsirannikolta itärannikolle kestää heidän mielestään tavattoman kauan. Troy ja Dillon tutustuvat toimittajan uralle aikovaan Jamie Hamiltoniin, joka opastaa heidät planeetan tavoille.

Viimeinen jakso kertoo alkuperäisen Taisteluplaneetta Galactican keskeisen hahmon, Starbuckin (Dirk Benedict) kohtalon. Jaksosta selviää myös tohtori Zeen (Robbie Rist ja James Patrick Stuart) syntyperä.

Sarjan lopettaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan tuotanto lopetettiin alhaisten katsojalukujen vuoksi kymmenen jakson jälkeen. Suurin osa alkuperäisen sarjan katsojista pettyi jatkosarjan huonoon laatuun. Alkuperäisistä näyttelijöistä on Lorne Greenen lisäksi mukana Boomeria näyttelevä Herbert Jefferson Jr., mutta hänen osansa on melko pieni. Apollosta (Richard Hatch) puhutaan ohimennen imperfektissä, joten tämä lienee kuollut. Galactican naisia, kuten Cassiopeia, Athena ja Sheba, ei mainita lainkaan. Troy on Apollon adoptiopoika Boxey aikuisena.