Kiinteistöliitto

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Suomen Kiinteistöliitto)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Kiinteistöliitto ry
Perustettu 1907
Toimiala Kiinteistöala
Kotipaikka Helsinki
Jäsenmäärä Yli 50 000 (2023)
Puheenjohtaja Timo Nieminen
Jäsenlehti Suomen Kiinteistölehti
Aiheesta muualla
[www.kiinteistoliitto.fi Sivusto]

Suomen Kiinteistöliitto ry on vuonna 1907 perustettu kiinteistönomistajien etuja valvova järjestö. Siihen kuuluu asunto-osakeyhtiöitä, kiinteistöosakeyhtiöitä, asuinvuokratalojen omistajia sekä vuokranantajia. Asunto-osakeyhtiöt ovat suurin jäsenryhmä Kiinteistöliitossa.

Kiinteistöliitto tarjoaa jäsenilleen kiinteistöjuridiikan, talous- ja veroasioiden sekä kiinteistönpidon neuvontaa. Neuvontapalvelujen lisäksi Kiinteistöliitto tuottaa tutkimus- ja kehitystoimintaa, viestintää sekä edunvalvontaa ja koulutusta. Kiinteistöliitto ja sen alueelliset yhdistykset järjestävät koulutusta sekä alan ammattilaisille että taloyhtiön luottamushenkilöille.

Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja 1 valtakunnallinen toimialajärjestö Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliiton jäsenyhdistyksiin kuuluu yli 30 000 asunto-osakeyhtiötä, vuokrataloyhtiöitä ja muita kiinteistönomistajia sekä reilut 21 000 yksityistä vuokranantajaa. Kiinteistöliittoon kuuluvissa taloissa asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä. Kiinteistöliitto-yhteisöön kuuluvat myös liiton osakkuusyhtiöt eli Kiinteistömedia Oy, Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy, Talokeskus Yhtiöt Oy ja Suomen Kiinteistöliitto ry:n Palvelu Oy. Liitto on osakkaana myös mm. KTI Kiinteistötieto Oy:ssa.

Kiinteistöliitto osallistuu eurooppalaisten kiinteistöomistajien yhteistyöhön ja edunvalvontaan osallistumalla The International Union of Property Owners (UIPI) -järjestön toimintaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.