Stefano Colantuono

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stefano Colantuono

Stefano Colantuono (s. 23. lokakuuta 1962) on italialainen entinen jalkapalloilija ja nykyinen valmentaja. Hän toimii nykyisin Serie A:ssa pelaavan Atalanta BC:n päävalmentajana.

Ura pelaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskuspuolustajana urallaan pelannut Colantuono debytoi Serie A:ssa vuonna 1985 Pisa Calcion riveissä. Hän pelasi Serie A:ssa eri joukkueissa vuoteen 1990 asti. Vuonna 1991 hän pelasi myös yhden kauden futsalia BNL Roman riveissä, voittaen scudetton. Colantuono pelasi alasarjoissa aina vuoteen 2001 asti, jolloin hän lopetti uransa Serie C2:ssa pelanneen Sambenedettesen riveissä. Hän edusti urallaan 12 eri jalkapalloseuraa.

Ura valmentajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Colantuono aloitti päävalmentajana lähes heti lopettamisensa jälkeen Sambenedettesen valmentajana. Vuonna 2004 Colantuono siirtyi Serie B:ssä pelanneen Catania Calcion valmentajan paikalta Serie A:n Perugia Calcion valmentajaksi. 2005 hän siirtyi ensimmäistä kertaa tuolloin Serie B:ssä pelanneen Atalanta BC:n valmentajaksi. Hän johdattikin heti ensimmäisellä kaudellaan bergamolaiset sarjanousuun. Kesällä 2007 Colantuono palkattiin Serie A:n US Palermoon. Hän sai potkut saman vuoden marraskuussa, mutta hänet kutsuttiin takaisin 2008 maaliskuussa. Colantuono sai lähteä uudelleen 2008 syyskuussa vain yhden sarjapelin jälkeen. Kesäkuussa 2009 hänet valittiin Serie B-seura Torino FC:n valmentajaksi, mutta jälleen hän sai lähteä marraskuussa huonojen esitysten jälkeen. Tammikuussa 2010 hänet kutsuttiin jälleen takaisin Torinoon, mutta hän joutui taas lähtemään kauden jälkeen. Näin Colantuono palasi Atalantan peräsimeen ja johdatti seuraavalla kaudella Serie B:ssä pelanneen Nerazzurrin Serie A:han.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Stefano Colantuono
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.