Ryssä (sarjakuvahahmo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ryssä
Luojat Garth Ennis ja Steve Dillon
Tiedot
Oikea nimi Ivan
Status kuollut
Pituus 186 cm
Paino 76 kg
Ryhmäsidokset General Kreighopf
Edelliset ryhmäsidokset Ma Ganucci
Henkilöllisyydet Ivan, Ryssä
Sukulaiset Ei tunnettuja
Voimat Yliluonnolliset voimat, refleksit ja kestävyys

Ryssä on Marvel-sarjakuvakustantamon luoma superroisto ja Tuomarin vihollinen.

Kuvitteellinen elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikollispomo Ma Ganucci palkkasi Ryssänä tunnetun palkkamurhaajan hoitelemaan Tuomarin. Ryssä paikansi Tuomarin yhteen hänen piilopaikoistaan ja pääsi niskan päälle, koska Tuomari oli heikkona taistelustaan Ma Ganuccin joukkoja vastaan. Taistelun aikana Ryssä selitti Tuomarille näkemyksiään kapitalismista ja siitä, kuinka hän ihannoi amerikkalaisia supersankareita. Kun Tuomarille selvisi, että Ryssä oli palkkamurhaaja, hän yllätti tämän iskemällä roistoa kuumalla pizzalla ja sen jälkeen tappoi vastustajansa.

Henkiinherätys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten muutkaan supervoimaiset ihmiset Marvelin universumissa, myöskään Ryssä ei pysynyt pitkään kuolleena. Salainen järjestö varasti hänen ruumiinosiaan ja herätti hänen henkiin käyttäen teknologiaa. Teknologia "saatiin" K.I.L.P.I-järjestöltä Helsingistä. Samalla Ryssän ruumista vahvistettiin: lihaksia kasvatettiin keinotekoisesti ja luustoa vahvistettiin teräksellä.

Tämän jälkeen Ryssä lähetettiin taas Tuomarin perään. Ryssä heitti Tuomarin Empire State Buildingin katolta alas, mutta Hämähäkkimies pelasti Tuomarin ja liittyi taisteluun Ryssää vastaan. Yhdessä supersankarit voittavat tappajan, joka putoaa itse alas pilvenpiirtäjästä ja katukiveyksen läpi. Putous ei tapa Ryssää, mutta kovaonninen tappaja jää metrojunan alle ja sankarit pitävät häntä kuolleena. Kuitenkin Ryssä selviää, työnantajansa teknologian ansiosta, joka vahvistaa Ryssän voimia entisestään.

Lopullinen kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryssä kohtasi viimein loppunsa, kun Tuomari sai selville, missä Kreighopfin järjestö pitää majapaikkaansa. Järjestön suunnitelmana olisi tappaa Euroopan Neuvosto lentokoneiskulla ja kommandojoukoilla. Tuomari soluttautuu Grand Nixon Islandille ja nousee mukaan lentokoneeseen. Tuomari tappaa lentäjän ja tiputtaa sen polttoainesäiliöihin, ainoastaan hän ja Ryssä selviävät hengissä tapahtuneesta.

Tämän jälkeen Kreighopf varastaa ranskalaisen sotilaskoneen, joka kuljettaa atomipommia. Ryssän tehtäväksi annetaan vartioida konetta, mutta Tuomari on taas mukana. Tuomari on aluksi alakynnessä, mutta saa yliotteen lopulta Ryssästä kiinnittäen tämän koukulla atomipommiin. Tuomari tämän jälkeen potkaisee avuttoman roiston pommeineen Grand Nixon Islandille, jossa pommi räjähtää tuhoten Kreighopfin organisaation ja Ryssän lopullisesti.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryssällä oli ennen Kreighopfin teknologiaa jo entuudestaan suuret voimat, hän murskasi miehen antaessaan tälle halauksen. Kreighopfhin tekemien "parannusten" jälkeen Ryssän kehosta tuli luodinkestävä ja hän pystyi tämän jälkeen repimään taloja hajalle ilman minkäänlaista kestävyyden menetystä.

Esiintyminen mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryssä oli yksi John Saintin kätyreistä vuoden 2004 Tuomari-elokuvassa, jossa häntä esitti Kevin Nash. Hän on pukeutuneena venäläiseksi merimieheksi ja hakkaa Tuomaria, kunnes sankari katkoo hänen niskansa.