Rukousystävät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rukousystävät ry on kristillinen yhdistys, jonka tarkoituksena on rukoilemalla auttaa elämässään kriisitilanteisiin joutuneita ihmisiä, sekä ohjata heitä kristilliseen uskoon. Yhdistys on rekisteröity 6.11.2001.

Toimintamuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tärkein toimintamuoto on esirukouspalvelu ja vuosittain yhdistys pyrkii järjestämään 100-150 rukoustapahtumaa yhteistyössä paikallisten evankelis-luterilaisten seurakuntien ja muiden kristillisten yhteisöjen kanssa eri puolilla Suomea, Suomen lähialueilla sekä ulkomailla toimivissa suomalaisseurakunnissa. Tapahtumien tunnetuin puhuja ja esirukoilija on Pirkko Jalovaara.

Lisäksi yhdistys tekee TV- ja radiotyötä kristillisillä kanavilla (TV7 ja Radio Dei) sekä julkaisee Rukousystävä-lehteä. Rukous-Kustannus Oy on vuonna 1993 perustettu hengellistä kirjallisuutta sekä ääni- ja kuvatallenteita tuottava ja kustantava yritys, joka toimii läheisessä yhteistyössä Rukousystävät ry:n kanssa.

Syyskuussa 2014 uutisoitiin, että Helsingin poliisi epäilee Pirkko Jalovaaraa rahankeräysrikoksesta ja epäilee hänen hankkineen lupaehtojen vastaisesti Rukousystävät-yhdistyksen nimissä yli miljoona euroa vuosien 2009-2013 välisenä aikana. Jalovaara on itse kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.[1]

Lähetys- ja avustustyö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rukousystävät ry on tehnyt myös lähetys- ja avustustyötä eteläisessä Intiassa Andhra Pradeshin osavaltiossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Poliisi epäilee: Kohusaarnaaja hankki rikoksella yli miljoonan Ilta-Sanomat. 11.9.2014. Arkistoitu 29.9.2014. Viitattu 27.9.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]