Richard Bucket

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Richard (vas.) ja Hyacinth.

Richard Bucket on kuvitteellinen televisiohahmo brittiläisessä komediasarjassa Pokka pitää. Hahmoa näyttelee Clive Swift.

Richard Bucket on Hyacinth Bucketin aviomies, joka toisin kuin vaimonsa haluaisi elää rauhallista normaalia elämää. Richard on kunnan virkamies, joka eläköityy sarjan aikana. Hän on myös toiminut paikallisessa kunnanvaltuustossa. Richard ei häpeä sukunimeään Bucket (’ämpäri’), mutta Hyacinth inttää, että nimi lausutaan ranskalaisittain Bouquet-sanan tapaan (’kukkakimppu’).

Richardilla ja Hyacinthilla on yksi aikuinen poika, Sheridan, joka on esiintynyt yhdessä jaksossa. Hän soittelee usein kotiin rahanpuutteessa ja Hyacinth on aina valmis antamaan rahaa välittämättä siitä, että asia ei Richardia miellytä lainkaan.

Richard on hyvissä väleissä vaimonsa sisaren Daisyn miehen Onslow'n kanssa. Hyacinth puolestaan kammoaa ja häpeää Onslow'ta ja sisariaan Daisya ja Rosea. Onslow säälii Richardia Hyacinthin takia ja tästä syystä hänellä on tapana ”pelastaa” Richard läheiseen pubiin oluelle ja biljardia pelaamaan. Avioliiton aikana Richardille on kehittynyt teräshermot ja hän kylmän viileästi kestää vaimonsa tekemiset eikä jaksa välittää, vaikka yleensä Hyacinthin päähänpistot tarkoittavat katastrofia. Richardilla on Rover-merkkinen henkilöauto, jota Hyacinth pitää kauniina ja kiiltävänä.


Pokka pitää -sarjan hahmot
Hyacinth Bucket (Patricia Routledge) · Richard Bucket (Clive Swift) · Daisy (Judy Cornwell) · Onslow (Geoffrey Hughes) · Rose (Shirley Stelfox, Mary Millar) · Elizabeth Warden (Josephine Tewson) · Emmet Hawksworth (David GriffinIsä (George Webb) · Violet (Anna Dawson) · Bruce (John Evitts) · Pastori (Jeremy Gittins)