Reinebringen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reinebringen

Reinebringen on vuori Pohjois-Norjassa, Reinessä, Moskenesin kunnassa. Vuori on 448 metriä korkea. Vuori on osa Lofootit-saariryhmää.

Reinebringen
Korkeus 448 m
Prominenssi 118 m
Sijaintitiedot
Sijainti Norja
Vuoristo Lofootit
Koordinaatit 67.928825 N 13.053808 E
Geologia
Tyyppi vuori
Helpoin reitti kivinen portaikko

Aiemmin Reinebringenin huipulle kiipeäminen oli vaikeampaa ja vaarallisempaa kuin nykyään. Ihmisiä kuoli ja vammautui vaeltaessaan vuorelle mm. putoamisten ja päälle vierivien kivien takia.

Vaaroja on nykyäänkin, mutta kiipeämistä helpottamaan aukenivat vuonna 2019 kiviset askelmat, jotka johtavat lähes huipulle saakka. Tämä on lisännyt kohteen suosiota. Kiviset askelmat ovat nepalilaisten sherpojen rakentamat. Hintaa projektille tuli 7 miljoonaa Norjan kruunua.

Näkymä vuoren huipulta.

Sesonkiaikana huippu vetää varmasti useita tuhansia selfieiden ottajia päivittäin. Ruuhkia välttääkseen kannattaakin suosia varhaisia aamuja tai myöhäisempää iltapäivää.

Kiipeilyreitti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reinebringen on vain 448 metriä, joten se jää todella monien muiden Lofoottien kohteiden varjoon korkeutensa puolesta. Siitä huolimatta näkymät sen huipulta ovat yhdet Lofoottien ikonisimmista.

Portaat vievät 50 metrin päähän Reinebringenin huipusta. Tällä hetkellä askelmia on noin 1600. Reitti mahdollisesti viimeistellään ylös asti jossain vaiheessa.

Lofoottien mittapuulla Reinebringenille johtava reitti on tasoa “helppo”. Pääosin kävellään kivisiä askelmia pitkin, mutta loppumatkasta on kavuttava omin avuin kivisessä ja mutaisessa maastossa.

Vuoren huipulle käveleminen ja sieltä alas vie noin 1,5 tuntia - 3 tuntia.