Red Dragon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Red Dragon oli SpaceX:n aiottu miehittämämätön Mars-ohjelma ja siinä käytettävä alus. Laukaisu oli tarkoitus tehdä Falcon Heavyllä ja aluksena on tarkoitukseen muokattu versio SpaceX Dragon V2:sta, myös nimeltään Red Dragon. Lennolla on tarkoitus testata propulsiivistaselvennä laskeutumista Marsiin. [1]

Hyötykuorma-kapasitteetti olisi noin 1000 kg luokkaa[2]

Suunnitelmasta luovuttiin vuonna 2017.lähde?

Laskeutuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piirros: propulsiivinen laskeutuminen.

Tiedot ovat alustavia, koska kyseessä on uuden tyyppinen laskeutumistapa ja alus. Kapselityyppiseen alukseen kuulu normaaliin tapaan lämpökilpi mutta ei laskuvarjoa. Lisäksi kapselissa on integroidut suuren työntövoiman moottorit. Kapseli voi suorittaa itsenäisesti kaikki entry, descent ja landing (EDL) -toimenpiteet. Lämpökilven jarrutuksen pitäisi riittää hidastaman nopeutta niin, että kapselin SuperDroco-moottorit riittävät pehmeään laskeutumiseen. Moottoreiden tulee kuitenkin toimia jo yliääninopeudessa. Laskeutumisen arvoidaan vaativan 1900 kg ajoainetta riittävän delta-v:n saamiseksi.

Propulsiivisella laskeutumisella pitäisi päästä laskeutumaan korkeammille leveysasteille ja tarkemmin (10 km tarkkuus) haluttuun paikkaan kuin laskuvarjolla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nasa puntaroi vaihtoehtojaan osallistua SpaceX:n lennoille Marsiin www.avaruus.fi. Viitattu 12.8.2016.
  2. SpaceX studying landing sites for Mars missions - SpaceNews.com SpaceNews.com. 20.3.2017. Viitattu 21.3.2017. (englanniksi)