Marko Antila

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

"Marko Antila" (s. 1969) on suomalainen tuottaja/ohjaaja. Marko Antila valmistui Tampereen Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksesta 1995. Hänellä on pitkä ja laaja ammatillinen kokemus tv- ja elokuva-alalta. Hän työskenteli uransa alussa Tv:ssä mm. Jyrki (televisio-ohjelma) nuortenohjelman ensimmäisenä ohjaajana, ohjasi kymmeniä musiikkivideoita ja tv-ohjelmia, mm. “Pelastakaa Sotamies Hytönen Saving private Hytönen”

Antila siirtyi 1998 mainoselokuvien pariin ja on ohjannut satoja mainoselokuvia ja voittanut useita alan palkintoja.mm Cresta, Fab, Voitto, Vuoden Huiput, Muuvi. Tuottajaksi hän siirtyi vuonna 2007. Marko Antila ja Yrjö Nieminen vuonna perustivat vuonna 2009 elokuvatuotantoyhtiö Mjölkin. Mjölk on yksi Suomen arvostetuimmista mainoselokuvien tuotantoyhtiöstä ja toimii myös perinteisen elokuvan puolella.

Aku Louhimies ohjaama 8-pallo (elokuva) www.8-pallo.fi on ensimmäinen Mjölkin ja Antilan tuottama pitkä elokuva (yhteistuotanto BlindSpotPictuturesin kanssa). Filmi saa ensi-iltansa helmikuussa 2013

Mjölkin seuraava elokuvahanke on “Matka”- elokuva, joka on Rike ja Juha Jokelan kehittelemä roadmovie kahdesta erilaisesta sisaruksesta, jotka yrittävät matkustaa yhdessä Euroopan halki. “Matka” -elokuvan kuvaukset alkavat syksyllä 2013. Elokuva on Rike Jokelan esikoisohjaus.
Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]