Luettelo vuoden 1984 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

1984 tehtiin eräs avaruusaikojen ennätysmääriä satelliittien laukaisujen määrässä, 169 laukaistua satelliittia ja vain yhden menetys laukaisun epäonnistumisessa. Vuosi oli Reaganin hallinnon varustelun ja vastavarustelun huippuvuosia myös avaruustekniikassa.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Kantoraketti, laukaisupaikka Aluksen operaattori
Tammikuu
5. Kosmos 1522 (Strela-1M #273) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1523 (Strela-1M #274) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1524 (Strela-1M #275) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1525 (Strela-1M #276) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1526 (Strela-1M #277) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1527 (Strela-1M #278) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1528 (Strela-1M #279) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1529 (Strela-1M #280) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Kosmos 1531 (Parus #41) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 1530 (Zenit-6 #89, Argon #89) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 1532 (Jantar-4K2 #4, Kobalt #4) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
23. BS 2a Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata NASDA, Japani N-2 Star-37N, Tanegashima
26. Kosmos 1533 (Zenit-6 #90, Argon #90) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U2, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1534 (Taifun-1 #17, Vektor #17) Tutkakalibrointisatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
29. DFH-2 1 (STTW T1) eli Chinasat 14 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kiinan puolustusminsiteriö Pitkä marssi CZ-3, Xichangin avaruuskeskus, osittainen epäonnistuminen
31. Chalet 4 (Vortex 4) Tiedustelusatelliitti (ELINT), LEO-rata NRO, Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-34D Transtage, Cape Canaveral
Helmikuu
1. Kosmos 1535 (Parus #42) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
3. Westar 6 [PAM-D] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kaupallinen, Yhdysvallat Challenger F4 (STS-11, STS-41-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. Palapa B2 [PAM-D] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Palapa, Indonesia Challenger F4 (STS-11, STS-41-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. IRT Teknologiakoe NASA Challenger F4 (STS-11, STS-41-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. SPAS 01A ? ? Challenger F4 (STS-11, STS-41-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
5. NOSS 7-MSD Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Yhdysvaltain laivasto Atlas-H MSD, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
5. NOSS 7A Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Yhdysvaltain laivasto? Atlas-H MSD, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
5. NOSS 7B Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Yhdysvaltain laivasto? Atlas-H MSD, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
5. NOSS 7C Sotilaallinen merivalvontasatelliitti Yhdysvaltain laivasto? Atlas-H MSD, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
8. Kosmos 1536 (Tselina-D #44) ELINT Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
14. Exos C (Ohzora) Tiedesatelliitti, ionosfääri ISAS M-3S Ka, Japani
15. Raduga 14 (Gran 25L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
16. Kosmos 1537 (Resurs-F1 (17F41) #16) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 1538 (Strela-2M #34) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Progress 19 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 1539 (Jantar-4K2 #5, Kobalt #5) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Maaliskuu
1. Landsat 5 Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata NASA Delta-3920, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
1. UoSat 2 (Oscar 11, UO 11) Radioamatöörisatelliitti, LEO-rata Surreyn yliopisto, Englanti Delta-3920, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
2. Kosmos 1540 (Potok #2, Geizer 12L) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
5. Intelsat-5 8 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Ariane-1, Kourou
6. Kosmos 1541 (US-K #32) eli Oko Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
7. Kosmos 1542 (Zenit-6 #91, Argon #91) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U2, Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 1543 (Efir #1) Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1544 (Tselina-D #45) ELINT Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
16. Molnija-1 60 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
16. Ekran 12 (Ekran 26L) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
21. Kosmos 1545 (Zenit-6 #92, Argon #92) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 1546 (US-KS #2) Oko Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
Huhtikuu
4. Kosmos 1547 (US-K #33) Ennakkovaroitussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
6. LDEF 1 Materiaalikoesatelliitti, LEO-rata NASA Challenger F5 (STS-13, STS-41-C), Cape Canaveral
8. DFH-2 2 (STTW T2) eli Chinasat 15 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kiina Pitkä marssi CZ-3, Xichangin avaruuskeskus
10. Kosmos 1548 (Jantar-4K2 #6, Kobalt #6) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
15. DSP 11 Ennakkovaroitussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-34D Transtage, Cape Canaveral
15. Progress 20 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U2, Baikonurin kosmodromi
17. KH-8A 31 Tiedustelusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D, Vandenbergin sotilastutkikohta
19. Kosmos 1549 (Zenit-6 #93, Argon #93) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
22. Horizont 9 (Horizont 19L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
Toukokuu
7. Progress 21 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 1550 (Parus #43) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 1551 (Zenit-6 #94, Argon #94) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 1552 (Jantar-4KS1 #2, Terilen #2) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
17. Kosmos 1553 (Tsikada #11) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1554 (Uragan #6) eli Glonass Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 1555 (Uragan #7) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 1556 (Uragan-GVM #5) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 1557 (Zenit-4MKT #25, Fram #25) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
23. Spacenet 1 -> ZX 5 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata GTE Spacenet-yhtiö Ariane-1, Kourou
25. Kosmos 1558 (Jantar-4K2 #7, Kobalt #7) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1559 (Strela-1M #281) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1560 (Strela-1M #282) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1561 (Strela-1M #283) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1562 (Strela-1M #284) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1563 (Strela-1M #285) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1564 (Strela-1M #286) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1565 (Strela-1M #287) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1566 (Strela-1M #288) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Progress 22 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 1567 (US-P #18) Merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
Kesäkuu
1. Kosmos 1568 (Zenit-6 #95, Argon #95) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 1569 (US-K #34) Oko Ennakkovaroitussatelliitti Neuovstoliiton puolustusministeriö Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 1570 (Strela-2M #35) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
9. Intelsat-5 9 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Atlas-G Centaur-D1AR, Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen
11. Kosmos 1571 (Zenit-8 #1, Oblik #1) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
13. Navstar 9 (GPS 9, USA 1) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Atlas-E SGS-2, Vandenbergin sotilastukikohta
15. Kosmos 1572 (Resurs-F1 (17F41) #17) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1573 (Zenit-6 #96, Argon #96) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 1574 (Nadezhda #3) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
22. Raduga 15 (Gran 27L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
22. Kosmos 1575 (Resurs-F1 (17F41) #18) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
25. KH-9 19 (USA 2) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-34D, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
25. SSF-D 5 (USA 3) Tiedustelusatelliitti?, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-34D, Vandenbergin sotilastukikohta (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1576 (Jantar-4K2 #8, Kobalt #8) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1577 (Parus #44) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1578 (Taifun-1Yu #7, Yug #7) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Kapustin Jar
29. Kosmos 1579 (US-A #24) Merivalvontasatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
29. Kosmos 1580 (Zenit-8 #2, Oblik #2) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Heinäkuu
3. Kosmos 1581 (US-K #35) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
5. Meteor-2 11 Sääsatelliittim LEO-rata Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1582 (Resurs-F1 (17F41) #19) Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 1583 (Zenit-8 #3, Oblik #3) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1584 (Zenit-8 #4, Oblik #4 Priroda) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
31. Kosmos 1585 (Jantar-4K2 #9, Kobalt #9) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Elokuu
1. Horizont 10 (Horizont 20L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
2. Kosmos 1586 (US-K #36) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
3. GMS 3 (Himawari 3) Japani N-2 Star-37N Tanegashima
4. Télécom 1A Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-3 Kourou (yhteislaukaisu)
4. ECS 2 -> Eutelsat-1 F2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Eutelsat Ariane-3 Kourou (yhteislaukaisu)
6. Kosmos 1587 (Zenit-8 #5, Oblik #5) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
7. Kosmos 1588 (US-P #19) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
8. Kosmos 1589 (Geo-IK #5, Musson #5) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
10. Molnija-1 61 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
14. Progress 23 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
16. CCE (AMPTE 1, Explorer 65) Tiedesatelliitti, LEO-rata NASA Delta-3924, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. IRM (AMPTE 2) Tiedesatelliitti, LEO-rata Delta-3924, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. UKS (APMTE 3) Tiedesatelliitti, LEO-rata Delta-3924, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. Solar Cell Experiment (STP) Delta-3924, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 1590 (Resurs-F1 (17F41) #20) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
24. Molnija-1 62 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
24. Ekran 13 (Ekran 27L) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
28. SDS 5 (USA 4) Titan-3(34)B Agena-D, Vandenbergin sotilastukikohta
30. SBS 4 [PAM-D] Discovery F1 (STS-16, STS-41-D), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
30. Telstar 302 [PAM-D] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Discovery F1 (STS-16, STS-41-D), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
30. Leasat 2 (Syncom-4 2) [Orbus-7S] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Discovery F1 (STS-16, STS-41-D), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
30. Kosmos 1591 (Resurs-F1 (17F41) #21) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Syyskuu
4. Kosmos 1593 (Uragan #8) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi(yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1594 (Uragan-GVM #6) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1593 (Uragan #8) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1592 (Zenit-8 #6, Oblik #6) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
7. Kosmos 1596 (US-K #37) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
8. Navstar 10 (GPS 10, USA 5) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Atlas-E SGS-2, Vandenbergin sotilastukikohta
12. FSW-0 6 (China 16) CZ-2C Jq
13. Kosmos 1598 (Parus #45) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 1597 (Zenit-4MKT #26, Fram #26) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
21. Galaxy 3 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Delta-3920 PAM-D, Cape Canaveral
25. Kosmos 1599 (Jantar-4K2 #10, Kobalt #10) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1601 (Taifun-2 #19) / 24 Romb Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1600 (Zenit-8 #7, Oblik #7) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 1603 (Tselina-2 #1) Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 1602 (Okean-OE #2) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
4. Kosmos 1604 (US-K #38) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
5. ERBS Challenger F6 (STS-17, STS-41-G), Cape Canaveral
11. Nova 3 Scout-G1, Vandenbergin sotilastukikohta
11. Kosmos 1605 (Parus #46) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 1606 (Tselina-D #46) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
31. Kosmos 1607 (US-A #25) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
Marraskuu
8. Anik D2 -> Satcom 4R -> Arabsat 1D [PAM-D] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Discovery F2 (STS-19, STS-51-A), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
8. Leasat 1 (Syncom-4 1) [Orbus-7S] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Discovery F2 (STS-19, STS-51-A), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
10. Spacenet 2 -> ZX 5R Ariane-3, Kourou (yhteislaukaisu)
10. MARECS 2 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata ESA Ariane-3, Kourou (yhteislaukaisu)
13. NATO 3D Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata NATO Delta-3914, Cape Canaveral
14. Kosmos 1608 (Jantar-1KFT #4, Kometa #4) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
14. Kosmos 1609 (Zenit-8 #8, Oblik #8) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1610 (Parus #47) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 1611 (Jantar-4K2 #11, Kobalt #11) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 1612 (Meteor-3 (1a)) Sääsatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen
29. Kosmos 1613 (Zenit-8 #9, Oblik #9) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
4. KH-11 6 (USA 6) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata NRO, Yhdysvallat Titan-34D, Vandenbergin sotilastukikohta
12. NOAA 9 (F) Sääsatelliitti NOAA Atlas-E Star-37S-ISS, Vandenbergin sotilastukikohta
14. Molnija-1 63 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
15. Vega 1 (5VK #1) Proton-K Blok-D-1, Baikonurin kosmodromi
19. Kosmos 1614 (BOR-4 #5, 407) Sukkulapienoismalli?, LEO-rata Neuvostoliitto K65M-RB5, Kapustin Jar
20. Kosmos 1615 (Taifun-1Yu #8, Yug #8) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Vega 2 (5VK #2) Venus-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D-1, Baikonurin kosmodromi
22. DSP 12 (USA 7) Ennakkovaroitussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Titan-34D Transtage, Cape Caneveral

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 26.3.1984, Kosmos (1546), Sojuz-U

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1983
Miehittämätön avaruustoiminta
1984
Seuraaja:
Vuosi 1985