Luettelo vuoden 1985 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1985 tehtiin 121 onnistunutta miehittämättömän avaruusaluksen laukaisua ja viisi laukaisua epäonnistuvat. Onnistuneet laukaisut veivät avaruuteen noin 200 satelliittia tai avaruusluotainta. Vuosi on NASAn Avaruussukkulan suuri ja ainoa rahdinkuljetusvuosi, seuraavan vuonna Avaruussukkula tuhoutui laukaisussa ja miehittämättömien avaruusalusten laukaisu palasi Yhdysvalloissakin kantorakettien tehtäväksi.

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
7. MS T5 (Sakigake) ISAS? M-3S-2 Ka
9. Kosmos 1616 (Jantar-4K2 #12, Kobalt #12) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
15. Kosmos 1617 (Strela-3 #1) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1618 (Strela-3 #2) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1619 (Strela-3 #3) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1620 (Strela-3 #4) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1621 (Strela-3 #5) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1622 (Strela-3 #6) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
16. Molnija-3 36L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 1623 (Zenit-8 #10, Oblik #10) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
17. Kosmos 1624 (Strela-2M #36) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
18. Horizont 11 (Horizont 21L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
23. Kosmos 1625 (US-P #20) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
24. Kosmos 1626 (Tselina-D #47) Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
24. Magnum 1 (USA 8) [IUS] Discovery F3 (STS-20, STS-51-C), Cape Canaveral
Helmikuu
1. Kosmos 1627 (Parus #48) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolutusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 1628 (Zenit-8 #11, Oblik #11) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
6. Meteor-2 12 Sääsatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
8. SDS 6 (USA 9) Titan-3(34)B Agena-D, Vandenberg
8. Arabsat 1A Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Arabsat Ariane 3, Kourou (yhteislaukaisu)
8. Brasilsat A1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane 3, Kourou (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1629 (US-KS #3) Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 1630 (Jantar-4K2 #13, Kobalt #13) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 1631 (Taifun-1 #18, Vektor #18) Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Maaliskuu
1. Kosmos 1632 (Zenit-8 #12, Oblik #12) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
5. Kosmos 1633 (Tselina-D #48) Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
13. Geosat Atlas-E OIS, Vandenberg
14. Kosmos 1634 (Parus #49) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolutusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 1635 (Strela-1M #289) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1636 (Strela-1M #290) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1637 (Strela-1M #291) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1638 (Strela-1M #292) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1639 (Strela-1M #293) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1640 (Strela-1M #294) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1641 (Strela-1M #295) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 1642 (Strela-1M #296) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Ekran 14 (Ekran 28L) Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
23. Intelsat-5A 10 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Atlas-G Centaur-D1AR Cape Canaveral
25. Kosmos 1643 (Jantar-4KS1 #3, Terilen #3) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Huhtikuu
3. Kosmos 1644 (Zenit-8 #13, Oblik #13) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
12. Anik C1 [PAM-D] Tietoliikennsatelliitti, GEO-rata Kanada Discovery F4 (STS-23, STS-51-D), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
12. Leasat 3 (Syncom-4 3) [Orbus-7S] Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Discovery F4 (STS-23, STS-51-D), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 1645 (Foton #1) Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 1646 (US-P #21) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
19. Kosmos 1647 (Jantar-4K2 #14, Kobalt #14) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 1648 (Zenit-8 #14, Oblik #14) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
26. Interkosmos 23 (Prognoz 10) Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-SO-L), Baikonurin kosmodromi
29. Nusat Challenger F7 (STS-24, STS-51-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
29. GLOMR (1) Challenger F7 (STS-24, STS-51-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
Toukokuu
8. GStar 1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-3, Kourou (yhteislaukaisu)
8. Télécom 1B Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Ariane-3, Kourou (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1649 (Zenit-8 #15, Oblik #15) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 1650 (Uragan #10) eli Glonass Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 1651 (Uragan #11) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 1652 (Uragan-GVM #7) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 1653 (Resurs-F1 (17F41) #22) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
23. Kosmos 1654 (Jantar-4K2 #15, Kobalt #15) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
29. Molnija-3 39L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 1655 (Tsikada #12) Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 1656 (Tselina-2 #2) Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
Kesäkuu
7. Kosmos 1657 (Resurs-F1 (17F41) #23) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 1658 (US-K #39) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 1659 (Zenit-8 #16, Oblik #16) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 1660 (Geo-IK #6, Musson #6) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
17. Morelos 1 Discovery F5 (STS-25, STS-51-G), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
17. Telstar 303 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Discovery F5 (STS-25, STS-51-G), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
17. Arabsat 1B Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Arabsat Discovery F5 (STS-25, STS-51-G), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
17. Spartan 101-F1 Discovery F5 (STS-25, STS-51-G), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 1661 (US-K #40) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1662 (Taifun-2 #20) / 23 Romb Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
21. Progress 24 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
21. Kosmos 1663 (Resurs-F1 (17F41) #24) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1664 (Zenit-8 #17, Oblik #17) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
30. Intelsat-5A 11 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Atlas-G Centaur-D1AR, Cape Canaveral
Heinäkuu
2. Giotto Komeettaluotain ESA Ariane-1, Kourou
3. Kosmos 1665 (Zenit-8 #18, Oblik #18) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 1666 (Tselina-D #49) Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 1667 (Bion #7) Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1668 (Zenit-8 #19, Oblik #19) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
17. Molnija-3 37L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1669 (Progress (25) Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
29. PDP Challenger F8 (STS-26, STS-51-F), Cape Canaveral LC-39A osittainen epäonnistuminen
Elokuu
1. Kosmos 1670 (US-A #26) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
2. Kosmos 1671 (Zenit-8 #20, Oblik #20) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
3. Transit-O 24 Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain laivasto Scout-G1 Vandenberg (yhteislaukaisu)
3. Transit-O 30 Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Yhdysvaltain laivasto Scout-G1 Vandenberg (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1672 (Resurs-F1 (17F41) #25) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 1673 (Jantar-1KFT #5, Kometa #5) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
8. Kosmos 1674 (Tselina-D #50) Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
8. Raduga 16 (Gran 26L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
12. Kosmos 1675 (US-K #41) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 1676 (Jantar-4K2 #16, Kobalt #16) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
18. Planet A (Suisei) [KM-P] ISAS tai NASDA, Japani M-3S-2 Ka
22. Molnija-1 64 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
23. Kosmos 1677 (US-A #27) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi LC-90
27. Leasat 4 (Syncom-4 4) [Orbus-7S] Discovery F6 (STS-27, STS-51-I), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
27. Aussat A1 [PAM-D] Discovery F6 (STS-27, STS-51-I), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
27. ASC 1 [PAM-D] Discovery F6 (STS-27, STS-51-I), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
29. Kosmos 1678 (Resurs-F1 (17F41) #26) Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 1679 (Jantar-4K2 #17, Kobalt #17) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
4. Kosmos 1680 (Strela-2M #37) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
6. Kosmos 1681 (Zenit-4MKT #27, Fram #27) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1682 (US-P #22) Tsiklon-2, Baikonurin kosmodromi
19. Kosmos 1683 (Zenit-8 #21, Oblik #21) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 1684 (US-K #42) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1685 (Zenit-8 #22, Oblik #22) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1686 (TKS-M #1) Proton-K, Baikonurin kosmodromi
28. Intelsat-5A 12 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Atlas-G Centaur-D1AR Cape Canaveral
30. Kosmos 1687 (US-K #43) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
2. Kosmos 1688 (Taifun-2 #21) / 0 Romb Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Kapustin Jar
3. Kosmos 1689 (Resurs-O1 #1) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Vostok-2M, Baikonurin kosmodromi
3. Molnija-3 38L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
3. DSCS-3 2 (USA 11) [IUS] Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Atlantis F1 (STS-28, STS-51-J), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. DSCS-3 3 (USA 12) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Atlantis F1 (STS-28, STS-51-J), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
9. Navstar 11 (GPS 11, USA 10) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain puolustusministeriö Atlas-E SGS-2 Vandenberg
9. Kosmos 1690 (Strela-3 #7) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
9. Kosmos 1691 (Strela-3 #8) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
9. Kosmos 1692 (Strela-3 #9) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
9. Kosmos 1693 (Strela-3 #10) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
9. Kosmos 1694 (Strela-3 #11) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
9. Kosmos 1695 (Strela-3 #12) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 1696 (Zenit-8 #23, Oblik #23) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
21. FSW-0 7 (China 17) Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-2C, Jq
22. Kosmos 1697 (EPN 03.0694 #3) Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
22. Kosmos 1698 (US-K #44) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
23. Molnija-1 65 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
24. Meteor-3 1 Sääsatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 1699 (Jantar-4K2 #18, Kobalt #18) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 1700 (Luch #1, Altair 11L) Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi
28. Molnija-1 66 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
30. GLOMR 1 (S85-6) Challenger F9 (STS-30, STS-61-A), Cape Canaveral
Marraskuu
9. Kosmos 1701 (US-K #45) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 1702 (Zenit-8 #24, Oblik #24) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
15. Raduga 17 (Gran 28L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
22. Kosmos 1703 (Tselina-D #51) Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
27. Aussat A2 Atlantis F2 (STS-31, STS-61-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
27. Morelos 2 Atlantis F2 (STS-31, STS-61-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
27. Satcom-K 2 Atlantis F2 (STS-31, STS-61-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
27. OEX-Target Atlantis F2 (STS-31, STS-61-B), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1704 (Parus #51) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolutusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
3. Kosmos 1705 (Zenit-8 #25, Oblik #25) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 1706 (Jantar-4K2 #19, Kobalt #19) Tiedustelusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 1707 (Tselina-D #52) Neuvostoliiton puolustusministeriö Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
13. ITV 1 (USA 13) Scout-G1 Wallops Island (yhteislaukaisu)
13. ITV 2 (USA 14) Scout-G1 Wallops Island (yhteislaukaisu)
13. Kosmos 1708 (Resurs-F1 (17F41) #27) Kaukokartoitussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1709 (Parus #52) Sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolutusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
24. Molnija-3 40L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 1710 (Uragan #12) eli Glonass Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Kosmos 1711 (Uragan #13) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Kosmos 1712 (Uragan-GVM #8) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Proton-K Blok-DM-2, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Meteor-2 13 Sääsatelliitti, LEO-rata Neuvostoliitto Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1713 (Efir #2) Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1714 (Tselina-2 #3) Neuvostoliiton puolustusministeriö Zenit-2, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 28.8.1985 KH-11 7 vakoilusatelliitti, NRO, Yhdysvallat, Titan-34D, Vandenberg
  • 21.6.1985 Kosmos (1663) (EPN 03.0694 #2), Neuvostoliitto, Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
  • 12.9.1985 Spacenet 3 ja ECS 3 tietoliikennesatelliitit, Ariane-3, Kourou
  • 13.??1985 Kosmos (1645) (EPN 03.0694 #1), Zenit-2, Baikonurin kosmodromi
  • 23.10.1985 Kosmos (1699) (Parus #50), sotilaallinen paikannussatelliitti, LEO-rata,, Neuvostoliiton puolutusministeriö, Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1984
Miehittämätön avaruustoiminta
1985
Seuraaja:
Vuosi 1986