Luettelo vuoden 1966 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1966 tehtiin 117 onnistunutta satelliittien ja muiden miehittämättämien avaruusalusten laukaisua. Epäonnistuneita laukaisuja oli 13 eli yli 10% kaikista laukaisuyrityksistä. Avaruustoimijat olivat lähes ainoastaan Yhdysvallat ja Neuvostoliitto.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
7. Kosmos 104 (Zenit-2 #28) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2 Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
19. KH-7 24 (OPS 7253) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
19. OPS 3179 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 105 (Zenit-2 #29) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
25. Kosmos 106 (DS-P1-I #1) Kosmos-M, Kapustin Jar
28. Transit-O 7 Paikannussatellitti Yhdysvaltain laivasto Scout-A, Vandenberg
31. Luna 9 (E-6 #12) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
Helmikuu
2. KH-4A 29 (OPS 7291) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
3. ESSA 1 Delta-C, Cape Canaveral
9. Samos-F3 5 (OPS 1439) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
10. Kosmos 107 (Zenit-2 #30) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 108 (DS-U1-G #1) Kosmos Kapustin Jar
15. Bluebell 2S (OPS 3031) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
15. KH-7 25 (OPS 1184) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
15. Bluebell 2C (OPS 3011) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
17. Diapason (D 1A) CNES Diamant-A, Hammaguir, Algeria
19. Kosmos 109 (Zenit-4 #15) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
22. Kosmos 110 (Voskhod-3KV #3) Miehitetty alus tyhjänä?? Voskhod, Baikonurin kosmodromi
28. ESSA 2 Delta-E, Cape Canaveral
Maaliskuu
1.03.66 Kosmos 111 (Luna (10a)) (E-6S #1) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
09.03.66 KH-4A 30 (OPS 3488) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
16. GATV 8 (TDA 3) Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
17. Kosmos 112 (Zenit-2 #31) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Plesestkin kosmodromi
18. KH-7 26 (OPS 0879) Vakoilusatelliitti NRL-Pl 137 (OPS 0974) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 113 (Zenit-4 #16) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
26. Transit-O 8 Paikannussatelliitti Yhdysvaltain laivasto Scout-A, Vandenberg
30. OV1 4 Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg (yhteislaukaisu)
30. OV1 5 (BORE) Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg (yhteislaukaisu)
30. SPP 28 Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg (yhteislaukaisu)
31. DMSP-3B F6 (OPS 0340) Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2D Burner-1 (2), Vandenberg
31. Luna 10 (E-6S #2) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
Huhtikuu
6. Kosmos 114 (Zenit-4 #17) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesestkin kosmodromi
7. KH-4A 31 (OPS 1612) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
8. Surveyor-SD 3 NASA Atlas-LV3C Centaur-D, Cape Canaveral
8. OAO 1 NASA Atlas-SLV3B Agena-D, Cape Canaveral
19. KH-7 27 (OPS 0910) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
20. Kosmos 115 (Zenit-2 #32) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
22. OV3 1 Scout-B, Vandenberg
25. Molnija-1 3 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
26. Kosmos 116 (DS-P1-Yu #5) Kosmos-M, Kapustin Jar
Toukokuu
6. Kosmos 117 (Zenit-2 #33) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 118 (Meteor-1 #2) Sääsatelliitti Vostok-2M, Baikonurin kosmodromi
14. KH-7 28 (OPS 1950) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
14. SSF-B 4 (OPS 6785) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
15. Nimbus 2 Sääsatelliitti Thor-SLV2A Agena-B, Vandenberg
19. Transit-O 9 Paikannussatelliitti Yhdysvaltain laivasto Scout-A, Vandenberg
24. KH-4A 33 (OPS 1778) Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
24. Kosmos 119 (DS-U2-I #1) Kosmos-2 Kapustin Jar
25. Explorer 32 (AE B) Delta-C1, Cape Canaveral
30. Surveyor 1 NASA Atlas-LV3C Centaur-D, Cape Canaveral
Kesäkuu
1. ATDA (TDA 4) Atlas-SLV3, Cape Canaveral, osittainen epäonnistuminen=?
3. KH-7 29 (OPS 1577) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
3. OPS 1856 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
7. OGO 3 NASA Atlas-SLV3 Agena-B, Cape Canaveral
8. Kosmos 120 (Zenit-2 #34) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
9. OV3 4 (PHASR) Scout-B, Wallops Island
9. RTS-1 1 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
9. SECOR 6 (EGRS 6) Atlas-SLV3 Agena-D , Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
9. ORS 2 Atlas-SLV3 Agena-D , Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 1 (OPS 9311) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 2 (OPS 9312) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 3 (OPS 9313) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 4 (OPS 9314) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 5 (OPS 9315) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 6 (OPS 9316) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. IDCSP 7 (OPS 9317) Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
16. GGTS 1 Titan-3C CC (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 121 (Zenit-4 #18) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesestkin kosmodromi
21. KH-4A 34 (OPS 1599) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
24. PAGEOS 1 Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
25. Kosmos 122 (Meteor-1 #3) Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Baikonurin kosmodromi
Heinäkuu
1. Explorer 33 (IMP D) NASA Delta-E1, Cape Canaveral
5. Apollo 203 NASA Saturn-1B, Cape Canaveral
6. Proton 3 ? Proton, Baikonurin kosmodromi
8. Kosmos 123 (DS-P1-Yu #6) Kosmos, Kapustin Jar
12. KH-7 30 (OPS 1850) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
14. OV1 7 Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
14. PasComSat (OV1 8) Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
14. SPP 33 Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
14. Kosmos 124 (Zenit-2 #35) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
18. GATV 10 (TDA 1A) Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
20. Kosmos 125 (US-A Test #2) 11A510, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 126 (Zenit-4 #19) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
29. KH-8 1 (OPS 3014) Titan-3B Agena-D, Vandenberg
Elokuu
4. OV3 3 Scout-B, Vandenberg
8. Kosmos 127 (Zenit-4 #20) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
9. KH-4A 35 (OPS 1545) Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg
10. Lunar Orbiter 1 NASA Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
16. KH-7 31 (OPS 1832) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
16. SSF-B 5 (OPS 6810) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
17. Pioneer 7 NASA Delta-E1, Cape Canaveral
18. Transit-O 10 Paikannussatelliitti Yhdysvaltain laivasto Scout-A, Vandenberg
19. ORS 1 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
19. RTS-1 2 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
19. SECOR 7 (EGRS 7) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
24. Luna 11 (E-6LF #1) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 128 (Zenit-4 #21) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
12. GATV 11 (TDA 6) Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
16. DMSP-4A F1 (OPS 6026) Sotilaallinen sääsatelliitti Thor-LV2F Burner-2, Vandenberg
16. KH-7 32 (OPS 1686) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
16. SSF-B 6 (OPS 6874) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
17. OGCh #5 R-36-O, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
20. Surveyor 2 Atlas-LV3C Centaur-D, Cape Canaveral
20. KH-4A 36 (OPS 1703) Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
28. KH-8 2 (OPS 4096) Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3B Agena-D, Vandenberg
Lokakuu
2. ESSA 3 Delta-E, Vandenberg
5. RTS-1 3 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
5. SECOR 8 (EGRS 8) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
12. SGLS 1 (OPS 5345) Atlas-SLV3 Agena-D , Vandenberg (yhteislaukaisu)
12. KH-7 33 (OPS 2055) Atlas-SLV3 Agena-D , Vandenberg (yhteislaukaisu)
14. Kosmos 129 (Zenit-2 #34) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Plesestkin kosmodromi
20. Kosmos 130 (Zenit-4 #22) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
20. Molnija-1 4 Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
22. Luna 12 (E-6LF #2) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
26. Surveyor-SD 4 NASA Atlas-LV3C Centaur-D, Cape Canaveral
26. Intelsat-2 1 Tietoliikennesatelliitti Intelsat Delta-E1 CC LC-17B, laukaisu onnistui, mutta satelliitti ei toiminut sen jälkeen
28. OV3 2 Scout-B, Vandenberg
Marraskuu
2. KH-7 34 (OPS 2070) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
2. OPS 5424 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
2. OGCh #6 R-36-O, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
3. OV4 3 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. OV4 1R Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. OV4 1T Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
3. OV1 6 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
6. Lunar Orbiter 2 NASA Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
8. KH-4A 37 (OPS 1866) Vakoilusatelliitti Thorad-SLV2G Agena-D, Vandenberg
11. GATV 12 (TDA 7A) Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
12. Kosmos 131 (Zenit-4 #23) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Plesestkin kosmodromi
19. Kosmos 132 (Zenit-2 #35) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
28. Kosmos 133 (Sojuz-Test #1) Sojuz, Baikonurin kosmodromi
Joulukuu
3.12.66 Kosmos 134 (Zenit-4 #24) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
5. KH-7 35 (OPS 1890) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
7. ATS 1 Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
11. OV1 10 Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg (yhteislaukaisu)
11. OV1 10 Atlas-D OV1 (2x), Vandenberg (yhteislaukaisu)
12. Kosmos 135 (DS-U2-MP #1) Kosmos-2, Kapustin Jar
14. KH-8 3 (OPS 8968) Titan-3B Agena-D, Vandenberg
14. Biosat 1 (Bios 1) Delta-G, Cape Canaveral
19. Kosmos 136 (Zenit-2 #36) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Plesestkin kosmodromi
21. Kosmos 137 (DS-U2-D #1) Kosmos, Kapustin Jar
21. Luna 13 (E-6M #1) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
29. Samos-F3 6 (OPS 1584) Vakoilusateliitti NRO, Yhdysvallat Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg

Epäonnistuneet kantorakettien laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 6.1.66, DMSP-3B F5 (OPS 2394), sotilaallinen sääsatelliitti, Thor-LV2D Burner-1 (2), Vandenberg
  • 27.3.66, Molnija-1 (3), tietoliikennesatellitti, Molnija-M (Blok-ML), Baikonurin kosmodromi
  • 24.3.66, Proton (3) eli pelkkä raketin koelento?, Proton, Baikonurin kosmodromi
  • 4.5.66, KH-4A 32 (OPS 1508), vakoilusatelliitti, Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
  • 17.5.66, Kosmos (119) (Zenit-4 #(18)), Voskhod, Baikonurin kosmodromi
  • 17.5.66, GATV 9 (TDA 5), Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
  • 26.8.67, IDCSP (8), IDCSP (9), |IDCSP (10), IDCSP (11), IDCSP (12), IDCSP (13), |IDCSP (14), GGTS 2, Titan-3C, Cape Canaveral
  • 16.9.66, Kosmos (129) (Zenit-2 #(34)), vakoilusatelliitti, Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
  • 26.9.66, Ohsumi (#1), L-4S Ka, Japani
  • 16.11.66, Kosmos (132) (Strela-2 #2), sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, Kosmos-3, Baikonurin kosmodromi
  • 14.12.66, Kosmos (136) (Sojuz-Test #(2)), miehitetyn aluksen testi tyhjänä, Sojuz, Baikonurin kosmodromi
  • 19.12.66, Ohsumi (#2), tiedesatelliitti?, L-4S, Ka?, Japani


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1965
Miehittämätön avaruustoiminta Seuraaja:
Vuosi 1967