Luettelo vuoden 1965 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 1965 tehtiin 177 satelliittien tai avaruusluotainten laukaisuyritystä, joista muutama oli miehitettyjä lentoja. Miehittämättömien alusten laukaisuista 10 epäonnistui eli noin 95 % onnistui.


Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
11. Kosmos 52 (Zenit-2 #21) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
15. KH-4A 16 (OPS 3928) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
19. DMSP-3B F1 (OPS 7040) Sotilaallinen sääsatelliitti Thor-LV2D Burner-1 (1), Vandenberg
21. Tiros 9 Sääsatelliitti Delta-C, Cape Canaveral
21. OV1 1 Atlas-D OV1, Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=?
21. ABRES 6 Atlas-D OV1, Vandenberg, osittainen epäonnistuminen=? (yhteislaukaisu)
23. KH-7 15 (OPS 4703) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
30. Kosmos 53 (DS-A1 #3) Kosmos, Kapustin Jar
Helmikuu
3. OSO 2 Delta-C, Cape Canaveral
11. LES 1 Titan-3A, Cape Canaveral
16. Pegasus 1 Saturn-1 (Block-2), Cape Canaveral
16. Apollo 103 (BP 26) Miehittämätön kapseli NASA Saturn-1 (Block-2), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
17. Ranger 8 Kuuluotain NASA Atlas-LV3 Agena-B, Cape Canaveral
21. Kosmos 54 (Strela-1 #9) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 55 (Strela-1 #10) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
21. Kosmos 56 (Strela-1 #11) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
22. Kosmos 57 (Voskhod-3KD #1) Voskhod, Baikonurin kosmodromi
25. KH-4A 17 (OPS 4782) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
26. Kosmos 58 (Meteor-1 GVM #2 Test) Sääsatelliitti Vostok-2M, Baikonur
Maaliskuu
7. Kosmos 59 (Zenit-4 #5) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
9. SECOR 3 Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. Dodecapole 1 Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. Poppy 4 (NRL-PL 142) Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. Solrad 7B Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. GGSE 2 Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. GGSE 3 Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. Surcal 4 Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
9. Oscar 3 Amatöörisatelliitti Thor-DM21 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
11. Transit-O 3 (NNS 30030) Sotilaallinen paikannussatelliitti Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
11. SECOR 2 (EGRS 2) Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
12. KH-7 16 (OPS 4920) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
12. Kosmos 60 (Luna (5c)) (E-6 #6) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-L, Baikonur , osittainen epäonnistuminen=?
15. Kosmos 61 (Strela-1 #12) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 62 (Strela-1 #13) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 63 (Strela-1 #14) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
18. Voskhod 2 (Voskhod-3KD #2) Voskhod, Baikonurin kosmodromi
18. DMSP-3B F2 (OPS 7353) Sotilaallinen sääsatelliitti Thor-LV2D Burner-1 (1), Vandenberg
21. Ranger 9 Kuuluotain NASA Atlas-LV3 Agena-B, Cape Canaveral
25. KH-4A 18 (OPS 4803) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
25. Kosmos 64 (Zenit-2 #22) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
Huhtikuu
3. Snapshot Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
3. SECOR 4 (EGRS 4) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
6. Intelsat-1 1 (Early Bird) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Delta-D, Cape Canaveral
17. Kosmos 65 (Zenit-4 #6) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
23. Molnija-1 1 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Molnija, Baikonur
28. KH-7 17 (OPS 4983) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
28. SSF-B 1 (OPS 6717) Atlas-SLV3 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
29. Explorer 27 (BE C) NASA Scout-X4, Wallops Island
29. KH-4A 19 (OPS 5023) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
Toukokuu
6. LES 2 Titan-3A, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
6. LCS 1 Titan-3A, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 66 (Zenit-2 #23) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
9. Luna 5 (E-6 #8) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonur
18. KH-4A 20 (OPS 8431) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
20. DMSP-3B F3 (OPS 8386) Sotilaallinen sääsatelliitti Thor-LV2D Burner-1, Vandenberg
25. Pegasus 2 Saturn-1 (Block-2), Cape Canaveral (yheislaukaisu)
25. Apollo 104 (BP 16) Miehittämätön kapseli NASA Saturn-1 (Block-2), Cape Canaveral (yheislaukaisu)
25. Kosmos 67 (Zenit-4 #7) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
27. KH-7 18 (OPS 5236) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
29. Explorer 28 (IMP C) NASA Delta-C, Cape Canaveral
Kesäkuu
8. Luna 6 (E-6 #9) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
9. KH-4A 21 (OPS 8425) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D Vandenberg
15. Kosmos 68 (Zenit-2 #24) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
24. Transit-O 4 (NNS 30040) Sotilaallinen paikannussatelliitti Yhdysvaltain laivasto Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg
25. KH-7 19 (OPS 5501) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
25. SSF-B 2 (OPS 6749) Atlas-SLV3 Agena-D Vandenberg (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 69 (Zenit-4 #8) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Heinäkuu
2. Tiros 10 Sääsatelliitti Delta-C, Cape Canaveral
2. Kosmos 70 ((DS-A1 #4) Kosmos, Kapustin Jar
12. KH-7 20 (OPS 5810) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
13. Kosmos (71b) (Zenit-2 #(25)) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonur
16. Kosmos 71 (Strela-1 #15) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 72 (Strela-1 #16) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 73 (Strela-1 #17) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 74 (Strela-1 #18) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
16. Kosmos 75 (Strela-1 #19) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
16. Proton 1 Proton, Baikonur
17. Samos-F3 4 (OPS 8411) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
18. Zond 3 Neuvostoliitto Molnija, Baikonur
19. KH-4A 22 (OPS 5543) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D Vandenberg
20. Vela 5 Ydinkoeseurantasatelliitti Los Alamosin kansallinen laboratorio Atlas-LV3 Agena-D, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
20. Vela 6 Ydinkoeseurantasatelliitti Los Alamosin kansallinen laboratorio Atlas-LV3 Agena-D, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
20. ORS 3 Atlas-LV3 Agena-D, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
23. Kosmos 76 (DS-P1-Yu #3) Kosmos, Kapustin Jar
30. Pegasus 3 Saturn-1 (Block-2), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
30. Apollo 105 (BP 9A) Saturn-1 (Block-2), Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
Elokuu
3. KH-7 21 (OPS 5698) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
3. SSF-B 3 (OPS 6761) Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
3. Kosmos 77 (Zenit-4 #9) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
10. SECOR 5 (EGRS 5) Scout-B Wallops Island (yhteislaukaisu)
10.08.65 SEV Scout-B Wallops Island (yhteislaukaisu)
11. Surveyor-SD 2 Atlas-LV3C Centaur-D, Cape Canaveral
13. Transit-O 5 (NNS 30050) Sotilaallinen paikannussatelliitti Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
13. Dodecapole 2 Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
13. Tempsat 1 Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
13. Surcal 5 Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
13. Long Rod Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
13. Calsphere 2 Thor-DSV2A Able-Star, Vandenberg (yhteislaukaisu)
14. Kosmos 78 (Zenit-2 #25) Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
17. KH-4A 23 (OPS 7208) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
21. REP Titan-2-GLV, Cape Canaveral (yhteislaukaisu Gemini 5:n kanssa)
25. Kosmos 79 (Zenit-4 #10) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Syyskuu
3. Kosmos 85 (Zenit-4 #11) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
3. Kosmos 80 (Strela-1 #20) Kosmos-1, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 81 (Strela-1 #21) Kosmos-1, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 82 (Strela-1 #22) Kosmos-1, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 83 (Strela-1 #23) Kosmos-1, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Kosmos 84 (Strela-1 #24) Kosmos-1, Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
10. DMSP-3B F4 (OPS 8068) Sotilaallinen sääsatellitti Thor-LV2D Burner-1, Vandenberg
18. Kosmos 86 (Strela-1 #25) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 87 (Strela-1 #26) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 88 (Strela-1 #27) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 89 (Strela-1 #28) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
18. Kosmos 90 (Strela-1 #29) Kosmos-1, Baikonur (yhteislaukaisu)
22. KH-4A 24 (OPS 7221) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
23. Kosmos 91 (Zenit-4 #12) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
30. KH-7 22 (OPS 7208) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg
Lokakuu
4. Luna 7 (E-6 #10) Kuuluotain Neuvostoliitto Molnija, Baikonurin kosmodromi
5. KH-4A 25 (OPS 5325) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
5. OV1 2 Atlas-D OV1 Va ABRES-B3
5. SPP 29 Atlas-D OV1 Va ABRES-B3 (yhteislaukaisu)
14. Molnija-1 2 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Molnija, Baikonurin kosmodromi
14. OGO 2 Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
16. Kosmos 92 (Zenit-4 #13) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
19. Kosmos 93 (DS-U2-V #1) Kosmos-M, Kapustin Jar
28. KH-4A 26 (OPS 2155) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
28. Kosmos 94 (Zenit-4 #14) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Voskhod, Baikonurin kosmodromi
Marraskuu
2. Proton 2 Proton, Baikonurin kosmodromi
4. Kosmos 95 (DS-U2-V #2) Kosmos-M , Kapustin Jar
6. Explorer 29 (GEOS A) NASA Delta-E, Cape Canaveral
8. KH-7 23 (OPS 8293) Vakoilusatelliitti Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
8. OPS 6232 Atlas-SLV3 Agena-D, Vandenberg (yhteislaukaisu)
12. Venera 2 (3MV-4 #3) Venus-luotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
16. Venera 3 Venus-luotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi
18. Explorer 30 (SE A, Solrad 8) NASA Scout-X4 Wallops Island
23. Kosmos 96 (Venera (4a)) (3MV-4 #4) Venus-luotain Neuvostoliitto Molnija-M, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
26. Kosmos 97 (DS-U2-M #1) Kosmos-M, Kapustin Jar
26. Asterix (A 1) Tiedesatelliitti CNES Diamant-A, Hammaguir, Algeria
27. Kosmos 98 (Zenit-2 #26) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
29. Alouette 2 Thor-DM21 Agena-B, Vandenberg (yhteislaukaisu)
29. Explorer 31 (DME A) NASA Thor-DM21 Agena-B, Vandenberg (yhteislaukaisu)
Joulukuu
3. Luna 8 (E-6 #11) Kuu-luotain Neuvostoliitto Molnija, Baikonurin kosmodromi
6. FR 1 Scout-X4, Vandenberg
9. KH-4A 27 (OPS 7249) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
10. Kosmos 99 (Zenit-2 #27) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2, Baikonurin kosmodromi
16. Pioneer 6 NASA? Delta-E, Cape Canaveral
17. Kosmos 100 (Meteor-1 #1) Sääsatelliitti Vostok-2M, Baikonurin kosmodromi
21. Kosmos 101 (DS-P1-Yu #4) Kosmos, Kapustin Jar
21. LES 3 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
21. LES 4 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
21. OV2 3 Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
21. Oscar 4 Amatöörisatelliitti Titan-3C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
22. Transit-O 6 Scout-A, Vandenberg
24. KH-4A 28 (OPS 4639) Vakoilusatelliitti Thor-SLV2A Agena-D, Vandenberg
27. Kosmos 102 (US-A Test #1) 11A510, Baikonurin kosmodromi
28.12.65 Kosmos 103 (Strela-2 #1) Kosmos-1, Baikonurin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 12.2.65, Kosmos (54a) (DS-P1-Yu #2), Kosmos, Kapustin Jar
  • 20.2.65, Kosmos (54b) (DS-A1 #(6)), Kosmos, Kapustin Jar
  • 3.3.65, Surveyor-SD 1, Atlas-LV3C Centaur-C, Cape Canaveral
  • 28.5.65, OV1 3, Atlas-D OV1, Vandenberg
  • 2.9.65 Star-Rad 2 (OPS 3373, FTV 1602), Thor-DM21 Agena-D, Vandenberg
  • 25.9.1965, OSO C, Delta-C, Cape Canaveral
  • 15.10.65 LCS 2 ja OV2 1, Titan-3C, Cape Canaveral
  • 25.10.65, GATV 6 (TDA 2), Atlas-SLV3 Agena-D, Cape Canaveral
  • 10.4.65 Luna (5d) (E-6 #7) Molnija-L, Baikonur
  • 28.12.65 Kosmos (104) (DS-K-40 #1), Kosmos, Kapustin Jar


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1964
Miehittämätön avaruustoiminta Seuraaja:
Vuosi 1966