Luettelo televisiosarjan Murha paratiisissa hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Murha paratiisissa hahmoista.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komisariot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rikoskomisario Richard Poole (Ben Miller) oli niukka, huumorintajuton, tiukka ja kuumaa vihaava englantilaispoliisi. Hänet lähetetään tutkimaan brittiläisen poliisin murhaa Saint-Marien saarelle ja lopulta omaksi harmikseen hänet siirretään pysyvästi saaren poliisiaseman päälliköksi. Kolmannen kauden avausjaksossa Poole murhataan raa'asti. Myöhemmin hänet nähdään Camillen ajatuksissa ja takaumassa.
  • Rikoskomisario Humphrey Goodman (Kris Marshall) on puhelias, kömpelö mutta älykäs englantilaispoliisi. Hän saapuu sarjaan Poolen kuoltua. Goodmanin vaimo jätti hänet miehen lähdettyä Karibialle. Goodman on olemukseltaan epäsiisti, hajamielinen ja kömpelö. Lisäksi hän usein kirjoittaa muistiinpanonsa nenäliinaan tai muuhun vastaavaan, koska hänen mukaansa hän toimii paremmin muistiinpanot levällään kuin siististi vihkossa. Vaihdettuaan paikkoja rikoskomisario Jack Mooneyn kanssa ollakseen tytöystävänsä kanssa, hänen tarinansa ei pääty siihen, vaan jatkuu sarjan spin-offissa Paratiisin jälkeen.
  • Rikoskomisario Jack Mooney (Ardal O'Hanlon) on englantilaispoliisi. Hänellä on tytär Siobhan. Hänen vaimonsa Kaithleen on kuollut kauan sitten sairauteen. Hän tulee sarjaan tarjottuaan Humpreylle paikkojen vaihtoa, kun tämä halusi jäädä tyttöystävänsä kanssa Englantiin.
  • Rikoskomisario Neville Parker (Ralf Little) on englantilaispoliisi, joka on herkkä Saint-Marien ilmastolle ja muihin olosuhteisiin. Tuli sarjaan Jack Mooneyn palattua englantiin. Hän ei pitänyt paratiisista ja olisi voinut lähteä sieltä jutun ratkaistuaan, mutta palasi, koska pelkäsi katuvansa, kun vanhana istuisi keinutuolissa. Poliisipäällikkö Selwyn Patterson ei pidä hänestä, koska muun muassa Neville luuli häntä taksikuskiksi. Selwyn olikin juhlatuulella Nevillen lähdettyä, ja selvästi pettynyt tämän palattua. 13. kaudella Neville äitinsä ja ex-tyttöystävänsä sanojen seurauksena päättää lähteä matkustelemaan, koska ei usko löytävänsä rakautta enää Saint Marielta. Florencen päästyä todistajansuojelusta ja hänelle tultua tunteita Nevilleä kohtaan tämä torjuu hänet, koska Florence ei voi taata mitään mihin se johtaisi ja Neville pelkää liikaa. Neville on lähdössä lentokentälle, mutta Catherine, Naomi, Dwayne ja Darlene pysäyttävät Nevillen taksin ja suostuttelevat tämän menemään Florencen luokse muun muassa sillä, että saarelle tultuaan Neville pelkäsi, mutta päätti silti jäädä. Tämän seurauksena Neville menee Florencen luo ja lähtee tämän kanssa Saint Mariesta.

Rikosylikonstaapelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rikosylikonstaapeli Camille Bordey (Sara Martins) on puoliksi ranskalainen iloluontoinen poliisi, joka usein ajautuukin Poolen kanssa erimielisyyksiin. Hänen äitinsä Catherine Bordey pitää saarella pubia, jossa poliisit usein juhlivat ratkaistuja tapauksia. Camille Bordey nähdään vielä kymmenennen kauden jaksoissa viisi ja kuusi, kun hänen äitinsä Catherinen kimppuun hyökätään ja poliisipäällikkö Selwyn Patterson soittaa ja kertoo asiasta Camillelle. Camille tulee nopeasti paikalle. Hän alkaa auttamaan jutussa, jossa rikosylikonstaapeli Florence Cassel on juuri lähtenyt Englantiin etsimään tietoja. 13. kaudella Neville soittaa Camillelle saadakseen tietoja hänen ja Poolen aiemmin pidättämästä nykyiseen tapaukseen liittyvästä henkilöstä, mutta hän on juuri sillä hetkellä synnytksessä eikä voi heti auttaa. Neville kuitenkin onnistuu ratkaisemaan tapauksen ilman Camillen tietoja. Jakson lopussa he puhuvat vielä videopuhelussa.
  • Ylikonstaapeli (myöhemmin rikosylikonstaapeli) Florence Cassel (Joséphine Jobert) on yksi sarjan poliiseista neljänneltä kaudelta lähtien. Häntä ei nähdä sarjan yhdeksännellä kaudella hänen lähdettyä muualle suremaan kuollutta poikaystäväänsä Patrice Campbellia. Hän palaa kymmenennellä kaudella. Yhdennellätoista kaudella hän pääsee peitetehtävään, jossa hän onnistuu. Tehtävän päätyttyä hän kuitenkin joutuu todistajansuojeluun, ja lähtemään saarelta ja vaihtamaan nimensä pysyäkseen turvassa. Hänen paikkansa rikosylikonstaapelina ottaa samalla kaudella ryhmään liittynyt nyt rikosylikonstaapeliksi ylentynyt Naomi Thomas. Hänen todistajansuojelunsa päättyy 13. kauden lopussa, jolloin hän palaa hetkellisesti Saint Marieen ja kertoo Nevillelle häntä kohtaan syntyneistä tunteistaan. Hän ei kuitenkaan voi taata mihin se johtaisi, mitä Neville pelkää. Hän torjuu Florencen, mutta hänen alaisensa suostuttelevat hänet menemään hänen luokseen. Näin Neville tekee ja ehtii ennen kuin Florence ehtii nousemaan laivaan, jolla he molemmat sitten poistuvat Saint Mariesta.
  • Rikosylikonstaapeli Madeleine Dumas (Aude Legastelois) ottaa sarjassa yhdeksänneksi kaudeksi Florencen paikan tämän lähdettyä suremaan kuollutta poikaystäväänsä. Hän tuli saarelle alun perin tutkimaan Florencen ampumista. Hän tutki, että olisiko silloinen komisario Jack Mooney voinut vaikuttaa tapahtuneeseen. Hän jää vielä yhdeksänneksi kaudeksi, jonka jälkeen palaa Pariisiin,
  • Ylikonstaapeli (myöhemmin rikosylikonstaapeli) Naomi Thomas (Shantol Jackson) tulee sarjaan yhdennellätoista kaudella JP:n tilalle. Kun Florence poistuu saarelta, hän saa konstaapeli Marlon Prycen avulla hänen paikkansa rikosylikonstaapelina.

Konstaapelit, Ylikonstaapelit, yms.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Konstaapeli Dwayne Myers (Danny John-Jules) on hieman tyhmänoloinen poliisi. Hän on keski-ikäinen uralla etenemätön rento mies, joka ei ota työtä liian vakavasti. Myers pitää Poolea tämän vakavan käytöksen takia hulluna. Myers on naistenmiehen maineessa. Hänen paikallistietämyksensä on erittäin hyvä ja siitä onkin usein apua tapausten selvittämisessä. Seitsemännen ja kahdeksannen kauden välissä Dwayne lähtee isänsä Nelsonin kanssa Saint Marieltaa ja eläköityy, mutta isänsä sairastuttua vakavasti hän palaa yksin Saint Marieen yrittäen unohtaa hänet. Hän samalla palaa hetkellisesti tiimiin. Hän kuitenkin palaa isänsä luo, ja 13. kauden lopussa he palaavat Saint Marieen ja Dwayne palaa tiimiin.
  • Konstaapeli (myöhemmin ylikonstaapeli) Fidel Best (Gary Carr) on nuori, älykäs ja tunnolinen poliisi. Hän lähtee Saint Marielta kolmannen ja neljännen kauden välissä.
  • Konstaapeli (myöhemmin ylikonstaapeli) Jean-Pierre "JP" Hooper (Tobi Bakare) on yksi sarjan poliiseista neljänneltä kaudelta lähtien. Kymmenennellä kaudella hän on ylentynyt ylikonstaapeliksi. Hän on hyvä poliisi ja sen ansiosta hänelle tarjotaan hyvää paikkaa muualta. Hän ottaa paikan vastaan ja poistuu sarjasta. Hän vierailee 13. kaudella, kun hän poliisipäällikön kanssa hankkii Marlonille paikan Jamaikan poliisissa, kun tämä lähtee sinne sisarensa kanssa.
  • Konstaapeli Ruby Patterson (Shyko Amos) on poliisipäällikkö Selwyn Pattersonin sisaren tytär. Hän on yksi sarjan poliiseista kausilla kahdeksan ja yhdeksän.
  • Konstaapeliharjoittelija (myöhemmin konstaapeli) Marlon Pryce (Tahj Miles) on entinen rikollinen, joka saa erään ohjelman ansiosta mahdollisuuden tulla poliisiksi. Se ei ensin ala hyvin ja hän meinaa joutua vankilaan, mutta suostuttelee poliisipäällikön antamaan hänelle vielä mahdollisuuden, jos hän tehdessään uudelleen jotain huonoa joutuisi vankilaan pidemmäksi aikaa ja ilman mahdollisuutta päästä aikaisemmin hyvällä käytöksellä. Hän ei joudu vankilaan ja hänestä tulee hyvä poliisi JP:n ansiosta. Kun hänen sisarensa Jocelyn saa hyvät arvosanat kokeesta ja stipendin jamaikalaiseen kouluun, hän päättää lähteä sisarensa kanssa sinne pitämään huolta hänestä, koska heidän äitinsä ei pääsee. Kuitenkaan sen poliissa ei ole vapaita paikkoja ja Marlonin olisi luovuttava työstään, joka muutti hänen elämänsä. Kuitenkin poliisipäällikon ja JP:n ansiosta hän saa pääsee Jamaikan poliisiin.
  • Darlene Curtis (Ginny Holder) työskentelee 11. kaudelta lähtien poliisissa ilman virkapukua. Hänen ensiesiintymisensä ei kuitenkaan tapahtunut silloin, vaan hänet nähdään seitsemännellä kaudella Dwaynen tyttöystävänä. 12. kaudella Darlene tuntee olevansa varaosa, joten hän hakee poliisikoulutukseen, jonka läpäisee kaikista koulutukseen hakeneista parhaiten, mihin myös Marlon pystyi, ja hänestä tulee konstaapeliharjoittelija. 13. kaudella hänestä on tullut konstaapeli.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Poliisipäällikkö Selwyn Patterson (Don Warrington) on tiukka, ylimielinen ja alaisten pelkäämä, lähellä eläkeikää oleva mies. Hän on toinen hahmoista, jotka ovat olleet sarjassa alusta asti. 11. kauden lopussa selviää, että hän on ollut naimisissa. Hän tapaa entisen vaimonsa, joka tunnustaa, että hänellä on tytär, jonka isä Selwyn on. 13. kauden alussa Selwyniä ammutaan, jonka seurauksena hän putoaa veteen ja saa vakavia vammoja ollen vaarassa kuolla. Hän kuitenkin selviää.
  • Catherine Bordey (Élizabeth Bourgine) on ravintoloitsija. Hän on toinen hahmoista, jotka ovat olleet sarjassa alusta asti. Hän on ylikonstaapeli Camille Bordeyn äiti. Kuudennen kauden viimeisessä jaksossa hänestä tulee pormestari. Kymmenellä kaudella hänen kimppuunsa hyökätään ja hän on vähällä kuolla. Hän kuitenkin selviytyi ja lähti tyttärensä kanssa lomalle, joka oli korvaus siitä, ettei Camille ole tullut tapaamaan äitiään. Catherine ei kuitenkaan poistu sarjasta.

Toistuvat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Aidan Miles (Adrian Dunbar) on ensimmäisen kauden lopussa esiintyvä hahmo. Hän on ensimmäisen kauden viimeisen jakson murhaaja, ja yrittää huijata poliiseja soluttautumalla Catherinen poikaystäväksi.
  • Sally Goodman (Morven Christie) on Humphreyn ex-vaimo, joka jätti tämän tämän lähdettyä Saint Marieen. Hän esiintyy kolmannella kaudella.
  • Martin Goodman QC (James Fox) on Humphreyn isä, joka esiintyy neljännellä kaudella.
  • Nelson Myers (Ram John Holder) on Dwaynen isä, joka hylkäsi Dwaynen tämän ollessa lapsi. Dwayne löytää isänsä poliisien lähdettyä Englantiin tutkimaan erästä tapausta. Dwayne antaa kuitenkin myöhemmin anteeksi isälleen, jää eläkkeelle ja poistuu sarjasta viettääkseen aikaa hänen kanssaan. Jouluspesiaalissa Dwayne kertoo, että hänen isänsä on sairastunut vakavasti. Hän pelkää isänsä puolesta ja palasi yrittääkseen unohtaa isänsä. Nelson esiintyi sarjassa 6. ja 7. kausilla.
  • Siobhan Mooney (Grace Stone) on rikoskomisario Jack Mooneyn tytär.
  • Patrice Campbell (Leemore Marrett Jr.) oli rikosylikonstaapeli Florence Casselin poikaystävä. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui 8. kauden ensimmäisessä jaksossa. Patrice halusaa tavata Florencen työkaverit, johon tämä suostuu, mutta Patrice tulee poliisiasemalle Florencen tietämättä ja poissa ollessa. Konstaapeli JP luulee häntä uudeksi konstaapeliksi ja syntyy väärinkäsitys, joka myöhemmin huomataan ja korjataan. Patrice ei ollut poliisien kanssa samaa mieltä saman kauden 5. jakson murhaajasta ja jakson lopussa hän soittaa läheiselle saarelle, jossa on hyvä juristi. Sieltä vastataan ja Patrice sopii tapaamisen 20 minuuttia puhelun jälkeen. Florence kuulee puhelun ja lähtee seuraamaan Patricea yrittäen tavoittaa ja kertoa komisario Jack Mooneylle siitä, mutta tämän puhelin on autossa miehen itse ollessa muiden poliisien kanssa baarissa. Florence onnistuu seuraamaan Patricea perille asti, ja menee rakennuksen sisälle, jossa häntä ammutaan. Hän yrittää soittaa Jackille, joka ei edelleenkään vastaa samasta aiemmin mainitusta syystä. Hän soittaa JP:lle, joka vastaa. JP ja muut poliisit lähtevät etsimään Florencea ja onnistuvat löytämään tämän vielä elossa. Ensihoitajien hoitaessa Florencea JP huomaa Patricen ruumiin. Häntäkin oli ammuttu. Jakson lopussa selviää, että Patricen soittaessa juristille toiselle saarelle, sieltä vastasikin toinen henkilö, joka valitettavasti liittyi murhaan, jonka syylliselle Patrice halusi juristin. Tämä henkilö oli ottanut aseen varmuuden vuoksi mukaan, ja pelästynyt Florencea, jolloin ampui molempia Florencea ja Patricea. Valitettavasti vain Florence selviytyi. Patrice kuoli vain pari päivää ennen hänen ja Florencen häitä.
  • Anna Masani (Nina Wadia) on rikoskomisario Jackin Mooneyn tyttöystävä. He tapasivat 9. kaudella. Anna halusi lähteä purjehtimaan ympäri maailman. Jackin piti päättää, että tuleeko mukaan vai jääkö sinne. Jack päätti palata takaisin kotiin Englantiin.
  • Izzy Parker (Kate O'Flynn) on rikoskomisario Neville Parkerin sisko. Hän tulee käymään saarelle miettimään pitäisikö hänen suostua poikaystävänsä kosintaan. Hän pelkää mennä naimisiin, koska ei olisi silloin enää vapaa. Hän on myös raskaana.
  • Sophie Chambers / Rebecca Wanslow (Chelsea Edge) on Nevillen tyttöystävä, joka paljastuu rikolliseksi, joka haluaa kostaa Nevillelle sisarensa puolesta.
  • Justin West (Robert Webb) on 12. kauden toisessa jaksossa epäilty. Kun hänen vaimonsa pidätetään murhaajana, niin hän haluaa kostaa ja seurasi Nevilleä kerran. Tämän takia hän on yksi epäillystä saman kauden toiseksi viimeisessä jaksossa, jossa Neville on lavvastettu syylliseksi murhaan.
  • Rikoskonstaapeli Andrew Buckley (Kent Riley) on Nevillen entinen kolleega. Hän auttaa Nevilleä 12. kaudella eräässä tapauksessa. Hän ei pysty kertomaan Nevillelle, että hänen ympärillään on tutkinta, joten hän päättää tämän tietämättä matkustaa Saint Marieen. Hän ei kuitenkaan ota Nevilleen yhteyttä, mutta saman kauden toiseksi viimeisessä jaksossa, jossa Neville lavastetaan murhaan, käy ilmi, että Andrew on Saint Mariessa ja hän on yksi tapauksen epäillyistä.
  • Andrina Harper Patterson (Genesis Lynea) on poliisipäällikön tytär, josta tämä ei tiennyt ennen kuin hänen entinen vaimonsa tulee saarelle ja kertoo hänestä. He tapaavat ensimmäistä kertaa 12. kauden viidennessä jaksossa ja hän esiintyy myös kahdessa jaksossa 13. kaudella.
  • Zoe Ainsworth (Taj Atwall) on Nevillen entinen tyttöystävä. Kun Neville alkaa kirjoittamaan blogia, niin eräs nimimerkki alkaa lähettelemään sinne viestejä ja esittäytyy myöhemmin Chloeksi. Kun Neville pyytää hänen kuvaansa, tämä lopettaa viestittelyn ja Zoe ilmestyy saarelle tunnustaen olevansa se nimimerkki. Hän haluaisi yrittää uudestaan, mutta Neville torjuu hänet.