Luettelo muuttuvista tähdistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Luettelo muuttuvista tähdistä: Joitain muuttuvia tähtiä:

Ainakin ajoittain paljain silmin näkyviä muuttuvia tähtiä luettelonomaisesti nimeltä mainiten, järjestettynä suunnilleen rektaskension mukaan, alkaen Pegasuksen ja Andromedan tienoilta.


Nimi Kirkkauden
vaihtelu,
Valonvaihtelun
jakso
Spektrityyppi Muuttujatyyppi
Gamma Pegasi 2,8-2,82 0,152 B2 BCep
AO Cassiopeiae 5,8-6,0 3,52 O8+O8 BLyr
T Ceti 5,5-6,9 162 M5 SR
R Andromedae 409 Se
TV Piscium
Zeta Andromedae
Gamma Cassiopeiae
Zeta Phoenicis
Delta Cassiopeiae
R Sculptoris
Fii Persei
Alfa Ursae Minoris eli Pohjantähti
Omikron Ceti eli Mira
Iota Cassiopeiae
R Trianguli
R Horologii
p Persei
Beta Persei eli Algol
SX Arietis
Lambda Tauri
b1 Persei
Nyy Eridani
Pii5 Orionis
R Leporis
Epsilon Aurigae
Zeta Aurigae
AR Aurigae
Eta Orionis
Delta Orionis
VV Orionis
Beta Doradus
Alfa Orionis (Betelgeuze)
U Orionis
Beta Aurigae
S Leporis
Eta Geminorum
V Monocerotis
T Monocerotis
RT Aurigae
WW Aurigae
Ksii1 Canis Majoris
UU Aurigae
Zeta Geminorum
R Gaminorum
L2 Puppis
UW Ursae Majoris
U Geminorum
V Puppis
X Cancri
R Carinae
R Leonis Minoris
I Carinae
R Leonis
TX Leonis
U Hydrae
VY Ursae Majoris
R Corvi
Y Canum Venaticorum
Epsilon Ursae Majoris
Alfa2 Canum Venaticorum
Alfa Virginis
R Hydrae
S Virginis
T Centauri
Myy Centauri
R Canum Venaticorum
CS Virginis
Gamma Bootis
R Bootis
Delta Librae
S Coronae Borealis
Alfa Coronae Borealis
Khii Serpentis
R Coronae Borealis
R Serpentis
T Coronae Borealis
S Herculis
Khii Ophiuchi
Alfa Scorpii
g Herculis
Myy1 Scorpii
Epsilon Ursae Minoris
RS Scorpii
RR Scorpii
Alfa Herculis
U Ophiuchi
u Herculis
VW Draconis
X Sagittarii
RS Ophiuchi
W Sagittarii
Myy Sagittarii
RS Sagittarii
Y Sagittarii
d Serpantis
X Ophiuchi
Delta Scuti
R Scuti
Beta Lyrae eli Sheliak
R Lyrae
FF Aquilae
R Aquilae
Y Aquilae
RY Sagittarii
Nyy Sagittarii
RR Lyrae
R Cygni
Sigma Aquilae
QS Aquilae
Khii Cygni
Eta Aquilae
RR Sagittarii
S Sagittae
RR Telescopii
Omikron1 Cygni
Omikron2 Cygni
P Cygni
AF Draconis
U Delphini
T Vulpeculae
BW Vulpeculae
DT Cygni
T Cephei
Beta Cephei
W Cygni
SS Cygni
Myy Cephei
Pii1 Gruis
Delta Cephei
DD Lacertae
EN Lacertae
Omikron Andromedae
Beta Pegasi
AR Cassiopeiae
Lambda Andromedae
Roo Cassiopeiae
R Cassiopeiae
R Arietis
U Arietis
Iota Aurigae
R Coronae Borealis
Kappa Cygni
U Delphini
R Draconis
Z Ursae Majoris
R Virginis
R Arae
Eta Carinae
S Crucis
R Leporis
Kappa Pavonis
Y Pavonis
R Pictoris
Z Sagittarii

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]