Luettelo Rochesterin piispoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rochesterin piispa on Englannin kirkon piispa Rochesterin hiippakunnassa Canterburyn kirkkoprovinssissa. Piispan virka perustettiin Kentin kuningaskuntaan vuonna 604, mikä tekee siitä kirkon vanhimman piispanviran Canterburyn jälkeen. 1700- ja 1800-luvuilla piispa nimitettiin tavan mukaan myös Westminster Abbeyn dekaaniksi.

Ennen normannivalloitusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
Justus 604 624
Romanus 624 633
Paulinus Yorkilainen 633 644
Ithamar 644 664
Damianus 664 669
Putta 669 676
Cwichelm 676 678
Gebmund 678 716
Tobias 716 727
Ealdwulf 727 741
Dunn 741 747
Eardwulf 747 772
Diora 772 785
Waermund I 785 805
Beornmod 805 844
Tatnoth 844 868
Badenoth n. 868
Waermund II n. 868
Cuthwulf 868 880
Swithwulf 880 900
Ceolmund 900 n. 926
Cyneferth n. 926 n. 934
Burhric n. 934 949
Beorhtsige 949 955
Daniel 955 964
Ælfstan 964 995
Godwine I 995 1046
Godwine II 1046 1058
Siward 1058 1076

Normannivalloituksesta myöhäiskeskiaikaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
Arnost 1076 1077
Gundulf 1077 1108
Ralph d'Escures 1108 1115
Ernulf 1115 1125
John I 1125 1137
John II 1137 1142
Ascelin 1142 1148
Walter 1148 1182
Waleran 1182 1185
Gilbert Glanvill 1185 1215
Benedict 1215 1227
Henry Sandford 1227 1238
Richard Wendene 1238 1251
Laurentius de Sancto Martino 1251 1274
Walter de Merton 1274 1278
John Bradfield 1278 1283
John Kirkby 1283
Thomas Ingoldsthorpe 1283 1292
Thomas Wouldham 1292 1319
Hamo Hethe 1319 1353
John Sheppey 1353 1362
William Whittlesey 1362 1364
Thomas Trilleck 1364 1373
Thomas Brinton 1373 1389
William Bottlesham 1389 1400
John Bottlesham 1400 1404
Richard Young 1404 1419
John Kemp 1419 1422
John Langdon 1422 1435
Thomas Brunce 1435 1437
William Wells 1437 1444
John Low 1444 1468
Thomas Rotherham 1468 1472
John Alcock 1472 1476
John Russell 1476 1480
Edmund Audley 1480 1493

Reformaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
Thomas Savage 1493 1497
Richard FitzJames 1497 1504
John Fisher 1504 1535
John Hilsey 1535 1540
Nicholas Heath 1540 1544
Henry Holbeach 1544 1547
Nicholas Ridley 1547 1550
John Ponet 1550 1551
John Scory 1551 1552
Maurice Griffith 1554 1558
Edmund Allen kuoli ennen virkaan astumista 1559
Edmund Gheast 1560 1572
Edmund Freke 1572 1576
John Piers 1576 1578
John Young 1578 1605

1600-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
William Barlow 1605 1608
Richard Neile 1608 1611
John Buckeridge 1611 1628
Walter Curle 1628 1630
John Bowle 1630 1638
John Warner 1638 1666
John Dolben 1666 1683
Francis Turner 1683 1684
Thomas Sprat 1684 1713

1700-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
Francis Atterbury 1713 1723
Samuel Bradford 1723 1731
Joseph Wilcocks 1731 1756
Zachary Pearce 1756 1774
John Thomas 1774 1793
Samuel Horsley 1793 1802

1800-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
Thomas Dampier 1802 1809
Walker King 1809 1827
Hugh Percy 1827 1827
George Murray 1827 1860
Joseph Cotton Wigram 1860 1867
Thomas Legh Claughton 1867 1877
Anthony Wilson Thorold 1877 1891
Randall Davidson 1891 1895
Edward Stuart Talbot 1895 1905

1900-luvulta nykypäivään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viranhaltija Vuodesta Vuoteen
John Reginald Harmer 1905 1930
Martin Linton Smith 1930 1940
Christopher Maude Chavasse 1940 1961
David Say 1961 1988
Michael Turnbull 1988 1994
Michael Nazir-Ali 1994 2009
James Langstaff 2010

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]