Luettelo Joseph Haydnin sinfonioista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Luettelo Joseph Haydnin sinfonioista perustuu Anthony van Hobokenin vuonna 1957 julkaisemaan luetteloon J. Haydn, Thematisch-bibliographisches Werkverzeichnis. Hobokenin luettelon numerointi ei vastaa täysin säveltämisjärjestystä. Sturm und Drang -kauteen lasketaan Haydnin vuosina 1766–1773 säveltämät sinfoniat (numerot 26, 35, 38, 39, 41–52, 58, 59 ja 65).

Sinfoniat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sinfonia nro 1 D-duuri (1758)
  • Sinfonia nro 2 C-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 3 G-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 4 D-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 5 A-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 6 D-duuri, Aamu (1761)
  • Sinfonia nro 7 C-duuri, Keskipäivä (1761)
  • Sinfonia nro 8 G-duuri, Ilta (1761)
  • Sinfonia nro 9 C-duuri (1762)
  • Sinfonia nro 10 D-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 11 Es-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 12 E-duuri (1763)
  • Sinfonia nro 13 D-duuri (1763)
  • Sinfonia nro 14 A-duuri (1762)
  • Sinfonia nro 15 D-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 16 B-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 17 F-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 18 G-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 19 D-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 20 C-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 21 A-duuri (1764)
  • Sinfonia nro 22 Es-duuri, Filosofi (1764)
  • Sinfonia nro 23 G-duuri (1764)
  • Sinfonia nro 24 D-duuri (1764)
  • Sinfonia nro 25 C-duuri (1762)
  • Sinfonia nro 26 d-molli, Lamentazione (1769)
  • Sinfonia nro 27 G-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 28 A-duuri (1765)
  • Sinfonia nro 29 E-duuri (1765)
  • Sinfonia nro 30 C-duuri, Alleluia (1765)
  • Sinfonia nro 31 D-duuri Torvensignaali (1765)
  • Sinfonia nro 32 C-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 33 C-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 34 d-molli (1765)
  • Sinfonia nro 35 B-duuri (1767)
  • Sinfonia nro 36 Es-duuri (1762)
  • Sinfonia nro 37 C-duuri (1760)
  • Sinfonia nro 38 C-duuri, Kaiku (1768)
  • Sinfonia nro 39 g-molli (1767)
  • Sinfonia nro 40 F-duuri (1763)
  • Sinfonia nro 41 C-duuri (1771)
  • Sinfonia nro 42 D-duuri (1771)
  • Sinfonia nro 43 Es-duuri, Merkurius (1771)
  • Sinfonia nro 44 e-molli, Suru (1772)
  • Sinfonia nro 45 fis-molli, Jäähyväissinfonia (1772)
  • Sinfonia nro 46 H-duuri (1772)
  • Sinfonia nro 47 G-duuri (1772)
  • Sinfonia nro 48 C-duuri, Maria Theresia (1770)
  • Sinfonia nro 49 f-molli, La passione (1771)
  • Sinfonia nro 50 C-duuri (1773)
  • Sinfonia nro 51 B-duuri (1773)
  • Sinfonia nro 52 c-molli (1771)
  • Sinfonia nro 53 D-duuri, L'impériale (1779)
  • Sinfonia nro 54 G-duuri (1774)
  • Sinfonia nro 55 Es-duuri, Der Schulmeister (1774)
  • Sinfonia nro 56 C-duuri (1774)
  • Sinfonia nro 57 D-duuri (1774)
  • Sinfonia nro 58 F-duuri (1768)
  • Sinfonia nro 59 A-duuri, Tuli (1767)
  • Sinfonia nro 60 C-duuri, Il distratto eli Hajamielisyys (1776)
  • Sinfonia nro 61 D-duuri (1776)
  • Sinfonia nro 62 D-duuri (1781)
  • Sinfonia nro 63 C-duuri, La Roxelane (1780)
  • Sinfonia nro 64 A-duuri, Tempora Mutantur (1773)
  • Sinfonia nro 65 A-duuri (1773)
  • Sinfonia nro 66 B-duuri (1776)
  • Sinfonia nro 67 F-duuri (1776)
  • Sinfonia nro 68 B-duuri (1775)
  • Sinfonia nro 69 C-duuri, Laudon (1776)
  • Sinfonia nro 70 D-duuri (1779)
  • Sinfonia nro 71 B-duuri (1780)
  • Sinfonia nro 72 D-duuri (1763)
  • Sinfonia nro 73 D-duuri, La Chasse (1782)
  • Sinfonia nro 74 Es-duuri (1781)
  • Sinfonia nro 75 D-duuri (1779)
  • Sinfonia nro 76 Es-duuri (1782)
  • Sinfonia nro 77 B-duuri (1782)
  • Sinfonia nro 78 c-molli (1782)
  • Sinfonia nro 79 F-duuri (1784)
  • Sinfonia nro 80 d-molli (1784)
  • Sinfonia nro 81 G-duuri (1784)
Pariisin-sinfoniat
  • Sinfonia nro 82 C-duuri, Karhu (1786)
  • Sinfonia nro 83 g-molli, Kana (1785)
  • Sinfonia nro 84 Es-duuri, In Nomine Domini (1786)
  • Sinfonia nro 85 B-duuri, Kuningatar (1785)
  • Sinfonia nro 86 D-duuri (1786)
  • Sinfonia nro 87 A-duuri (1785)
  • Sinfonia nro 88 G-duuri (1787)
  • Sinfonia nro 89 F-duuri (1787)
  • Sinfonia nro 90 C-duuri (1788)
  • Sinfonia nro 91 Es-duuri (1788)
  • Sinfonia nro 92 G-duuri, Oxford (1789)
Lontoon-sinfoniat
  • Sinfonia nro 93 D-duuri (1791)
  • Sinfonia nro 94 G-duuri, Rummunisku (1791)
  • Sinfonia nro 95 c-molli (1791)
  • Sinfonia nro 96 D-duuri, Ihme (1791)
  • Sinfonia nro 97 C-duuri (1792)
  • Sinfonia nro 98 B-duuri (1792)
  • Sinfonia nro 99 Es-duuri (1793)
  • Sinfonia nro 100 G-duuri, Sotilassinfonia (1794)
  • Sinfonia nro 101 D-duuri, Kello (1794)
  • Sinfonia nro 102 B-duuri, (1794)
  • Sinfonia nro 103 Es-duuri, Rummunpäristys (1795)
  • Sinfonia nro 104 D-duuri, Lontoolainen (1795)

Hoboken sisällytti luetteloon myös neljä muuta sävellystä:

  • Sinfonia nro 105 (1792), paremmin tunnettu nimellä Sinfonia Concertante
  • Sinfonia nro 106 (1796), josta ainoastaan yksi osa on säilynyt
  • Sinfonia nro 107 (1760), tunnetaan usein kirjaimella A
  • Sinfonia nro 108 (1760), tunnetaan usein kirjaimella B.

Sinfonia nro 105 ei ole sinfonia vaan sinfonia concertante (konserttotyylinen sävellys, jossa on enemmän kuin yksi soolosoitin, tässä tapauksessa neljä), ja nro 106 ei ole säilynyt kokonaisuudessaan nykypäivään. Haydnin sinfonioiden lukumäärän lasketaan tavallisesti olevan 106.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]