Little Jimmy Dickens

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Little Jimmy Dickens esiintymässä Grand Ole Opryssa.

James Cecil Dickens eli Little Jimmy Dickens (s. 19. joulukuuta 1920) on yhdysvaltalainen countrylaulaja. Hän on ollut Grand Ole Opryn vakituinen esiintyjä vuosikymmenten ajan ja kuulunut vuodesta 1983 Country Music Hall of Fameen. Hän on syntynyt Länsi-Virginiassa.

Dickens aloitti esiintymisen radiossa 1930-luvun lopussa. Syyskuussa 1948 hän sai levytyssopimuksen Columbia Recordsilta, ja samoihin aikoihin hän aloitti myös uransa Grand Ole Opryssä. Hän otti käyttöön taiteilijanimen "Little Jimmy Dickens", joka viittaa laulajan pienikokoisuuteen.

Dickensin varhaisten Columbia-hittien joukkoon lukeutuvat "Country Boy", "A-Sleeping at the Foot of the Bed", "I'm Little But I'm Loud" ja "Take an Old Cold Tater (And Wait)". Vuonna 1950 hän perusti Country Boys -kokoonpanon yhdessä Jabbo Arringtonin, Grady Mooren ja Bob Mooren kanssa.

Dickens julkaisi vuonna 1962 nimellä "The Violet and the Rose" ensimmäisen Top 10 -singlensä kahteentoista vuoteen. Hän teki kansainvälisiä esiintymisiä ja nähtiin mm. The Tonight Show'ssa. Hänen suuri hittinsä "May the Bird of Paradise Fly Up Your Nose" nousi välittömästi listaykköseksi. 1960-luvun lopulla hän siirtyi Decca Recordsille. Vuonna 1975 Dickens palasi Grand Ole Opryyn, jonka hän oli jättänyt 1957 päästäkseen Philip Morris Country Music Show'hon.

Dickens on esiintynyt useilla Brad Paisleyn musiikkivideoilla. Hänelle on varattu hautapaikka maineikkaassa Woodlawn Memorial Park Cemeteryssä Nashvillessä.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.