Lilinkotisäätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lilinkotisäätiö on yhteiskunnallinen, voittoa tavoittelematon toimija, jonka tarkoituksena on parantaa psyykkisesti pitkäaikaissairaiden asemaa yhteiskunnassa. Lilinkotisäätiön palvelutalotuotanto aloitettiin vuonna 2002 Niemikotiyhdistyksen nimellä, mutta yhdistys muutettiin vuonna 2004 säätiömuotoiseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö tuottaa asumispalveluja mielenterveystoipujille sekä kuntouttavaa avointa toimintaa mielenterveys- ja päihdetoipujille. Lilinkotisäätiöllä on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki.

Lilinkotisäätiöllä on kuusi palveluasumista ja tehostettua palveluasumista tarjoavaa palvelutaloa eri puolilla Helsinkiä. Lisäksi Lilinkotisäätiö tarjoaa tuettua asumista yksiöissä ja kaksioissa, jotka sijaitsevat hajasijoitettuna Helsingissä yleisen asuntokannan seassa. Asukkaita säätiöllä on kaikkineen noin 320 ja työntekijöitä noin 170. Asumispalvelujen lisäksi Lilinkotisäätiö tarjoaa mielenterveys- ja päihdetoipujille kuntouttavaa avointa toimintaa. Säätiön hallinto ja avoin toiminta sijaitsevat Långin talolla Malmilla.

Palvelutalot tarjoavat asukkaille turvallisen, kodikkaan ja toimintakykyä ylläpitävän asumismuodon sekä mahdollisuuden liittyä yhteisöön. Henkilökunta on paikalla tehostettua palveluasumista tarjoavissa taloissa ympäri vuorokauden ja palveluasumista tarjoavissa taloissa 8-20. Toiminta perustuu toipumisorientaation periaatteisiin, joissa korostuvat jokaisen ihmisen yksilöllinen tarina ja päätöksentekovalta omassa elämässä. Lisäksi Lilinkotisäätiö toimii vihreän hoivan eli green care -toimintaperiaatteiden mukaisesti edistäen ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua osallisuuden, kokemuksellisuuden ja luonnon elvyttävyyden keinoin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]