Keskustelu mallineesta:Historiallisen valtion tiedot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aiempaa keskustelua[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelua tämän mallineen hyödyistä ja haitoista käytiin täällä. --Mb 7. joulukuuta 2007 kello 11.01 (UTC)

Ohjeistus puuttuu[muokkaa wikitekstiä]

Käyttöohjeistus ja muista mallineista tuttu "kopioi alla oleva koodi artikkeliin" puuttuvat. Ja miksi mallineet on ängetty turhaan myös keskustelusivulle? --82.128.243.188 14. marraskuuta 2007 kello 09.39 (UTC)

Malline on vielä kokeiluvaiheessa. Keskustelusivulla olevat esimerkit on tarkoitettu osoittamaan että malline soveltuu moniin erilaisiin historiallisiin valtioihin. -- Jniemenmaa 14. marraskuuta 2007 kello 09.49 (UTC)

edeltäjä/seuraaja[muokkaa wikitekstiä]

Nuo edeltäjä ja seuraaja kohdat ovat minusta vähän huonoja. Niistä saa vähän vääränlaisen vaikutelman, joissakin tapauksissa. Esim. artikkelissa Astrahanin kaanikunta, seuraajana mainittu Moskovan Venäjä on vähän outo, koska Moskovan Venäjä oli olemassa jo aikaisemmin, eikä se ollut millään tavoin Astrahanin kaanikunnan seuraaja, vaan Moskovan Venäjä valloitti kaanikunnan ja liitti sen itseensä. --Kyzyl 3. helmikuuta 2008 kello 12.56 (UTC)

Jonkinlainen historiaosio enkkuwikin mallinneen tapaan olisi hyvä lisätä myös tähän. Siinä voisi sitten mainita tärkeimmät tapahtumat, kuten perustamisen, mahdollisen valtiomuodon muutoksen, mahdolliset suuret aluemuutokset ja valtion kohtalon. --Kyzyl 3. helmikuuta 2008 kello 12.59 (UTC)

Seuraajan lisäksi siihen voisi tietysti laittaa kentän/kentät "valloittaja" ja/tai "liitetty". —Tve4 (Gblk) 3. helmikuuta 2008 kello 12.59 (UTC)
Ja samanlainen tapaus on Suomen suuriruhtinaskunta, ei Ruotsin kuningaskunta ollut sen edeltäjä, Suomen tasavalta oli kylläkin seuraaja. Mutta siis tuollainen tapa antaa aivan väärän kuvan ihmisille jotka eivät tiedä kyseisestä valtiosta mitään. Liitetty tai valloittaja omina kohtinaan olisivat ehkä vähän hassuja, minusta ne sopisivat paremmin historia osion alakohdiksi enkkuwikin tapaan, mutta ihan miten vain. Nykyinen systeemi on kuitenkin todella huono ja harhaanjohtava.--Kyzyl 3. helmikuuta 2008 kello 13.13 (UTC)
Edeltäjä/Seuraaja kohtia tulisi käyttää vain selvissä tapauksissa kuten Suomen suuriruhtinaskunta -> Suomen tasavalta. Kaikkia mallineen kenttiähän on mahdollista käyttää väärin. Mutta kenttien nimistä voisi tehdä valinnaiset niin että olisi mahdollista tehdä kenttiä joiden nimi on "valloittaja" jne. -- Jniemenmaa 3. helmikuuta 2008 kello 18.17 (UTC)

Syntaksista puuttuu useita kenttiä, jotka mallinneessa on.--Kyzyl 6. helmikuuta 2008 kello 16.42 (UTC)

Ja voisiko joku vilkaista tuota luomaani historiakenttää, jota en saanut toimimaan niin kuin piti. Eli ideana oli saada historiakenttä, missä olisi mainittu vaihtoehtoisia merkittäviä historiallisia tapahtumia, jotka eivät muihin kenttiin sovi. --Kyzyl 6. helmikuuta 2008 kello 20.59 (UTC)

Olen testannut ominaisuutta artikkelissa Kirgiisien sosialistinen neuvostotasavalta, mutta jostain syystä se ei toimi ihan niin kuin pitäisi? --Kyzyl 6. helmikuuta 2008 kello 21.16 (UTC)

Malline näyttää olevan ainakin täällä ja ainakin joissain artikkeleissa rikki. Joidenkin artikkelien, kuten Krimin kaanikunta, alkuun tulee teksti "{{#if:||-" --ML 6. helmikuuta 2008 kello 21.56 (UTC)

Niin tulee, ja syy on minun ja lisäämäni historiakentän, joka ei toimi ihan niin kuin pitäisi. Olen pyytänyt sitä korjaamaan, kun aattelin että on parempi etten enää enempää sotke. --Kyzyl 7. helmikuuta 2008 kello 05.02 (UTC)
Yritin korjata tuota, mutta järki ei oikein luista miten tuo pitäisi tehdä. Vaihdoin kenttien nimiä myös lyhyemmiksi. Nyt jokainen tapahtuma on omassa kentässään, mutta ne pitäisi saada asumaan samaan kenttään. Artikkelissa Astrahanin kaanikunta voi nähdä miltä tuo nyt näyttää. -- Jniemenmaa 7. helmikuuta 2008 kello 10.35 (UTC)
Joo, samaan kenttään minäkin niitä yritin, mutta ei se minunkaan järki riittänyt. Ihan hyvä idea, tuo kenttien nimien lyhentäminen. --Kyzyl 7. helmikuuta 2008 kello 15.17 (UTC)
Korjasin historia-kentät sellaisiksi, että ne tulevat yhteen ja samaan kenttään. Idea on yksinkertainen: tutkitaan ensin, onko tapahtumaa historia1. Jos on, tulostetaan se vasempaan sarakkeeseen ja tarkistetaan edelleen vasemman sarakkeen sisällä pysyen, onko muita historia-kenttiä. Jos näitä on, ne tulostetaan välilyönnin ja väliviivan jälkeen kukin omalle rivilleen. Vastaava temppu tehdään sitten toisella puolella, missä tarkistetaan puolestaan pvm-kenttiä. --M. Porcius Cato 7. helmikuuta 2008 kello 16.49 (UTC)
Laitoin historia-kenttien ohjeen osaksi dokumentaatiota. Loin lisäksi pyydetyt kentät, joilla edeltäjän ja seuraajan nimikkeitä voi halutessaan muuttaa. --M. Porcius Cato 7. helmikuuta 2008 kello 17.08 (UTC)
Tuossa historiakentässä olisi hyvä olla otsikkon historia-teksti, jonka alle nuo valinnaiset tapahtumat tulisivat ranskalaisilla viivoilla, kuten en-wikissä on. --Kyzyl 7. helmikuuta 2008 kello 17.11 (UTC)

Käytännöt historiallisista valtioista kertovissa artikkeleissa[muokkaa wikitekstiä]

Tulisiko mallineessa teidän mielestänne linkittää vuosiluvut kaikkialla? Mielestäni ei, näyttää paljon paremmalta kun vuosilukuja ei linkitetä. Lisäksi, voiko joku korjata noita kahta esimerkkiä sivussa Malline:Historiallisen valtion tiedot? Esimerkeissä näkyy paljon virheitä. –Sullay (Asiaa?) 31. elokuuta 2017 kello 14.33 (EEST)[vastaa]

Mallinepäivitys[muokkaa wikitekstiä]

Mallineessa on nyt {{Tietolaatikko/kuva}} mallinetta käyttävä kenttä kartalle. Käyttökohtia ei ole vielä muutettu eikä tuota ole vielä dokumentaatiossa mukana, mahdollisesti voisi vielä muuttaa käyttämään wikidataa ja propertyjä ennen sitä. Tarkoitus on muuttaa vanha käyttötapa uudemmalle (toivottavasti selkeämmälle) tavalle jossakin vaiheessa mutta sivuja on melko paljon. Voi olla pitkän aikavälin rupeama tai voisi tehdä botilla. Ipr1 (keskustelu) 8. toukokuuta 2018 kello 03.09 (EEST)[vastaa]