Keskustelu luokasta:Ufotutkijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei haloo! Juhan af Grann ja Rauni-Leena Luukanen-Kilde ovat tunnettavuudestaan huolimatta aika kaukana ufotutkijoista... Jos heidät on pakko sijoittaa samaan luokkaan, sen nimi kannattaa ainakin muuttaa. Ufouskovaiset olisi kuvaavampi, joskin Grann uskoo todennäköisesti tekevänsä sensaatiojutuillansa vain bisnestä kun taas Luukanen selvästikin oikeasti uskoo omiin juttuihinsa.

Oikeita ufotutkijoita ovat mm. Ultra-lehden päätoimittaja Tapani Kuningas, Suomen ufotutkijoiden pj. Tapani Koivula tai vaikkapa edesmennyt J. Allen Hynek.

Olisi selkeämpää jos ufoilmiön tutkijat ja muut ilmiön kautta esille tulleet henkilöt erotettaisiin toisistaan. Ufoilmiön tutkiminen ei sinänsä ole näennäistiedettä. Tutkija voi soveltaa ilmiöön tieteen käyttämiä keinoja todisteiden keräämisestä. Näillä todisteilla voi sitten yrittää ratkaista mahdollista selitystä ufoilmiölle etenkin jos se liittyy tutkijan omaan alaan. Toisaalta muun alan ammattitutkija on aina harrastaja koska virallista tutkintoa alalle ei liene.Korina 17. maaliskuuta 2010 kello 23.35 (EET)[vastaa]