Keskustelu luokasta:Seksologia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seksologia on seksuaalisuutta tutkiva tieteenala. Transsukupuolisuus ja siihen liittyvä sukupuolenkorjausprosessi ei itsessään ole seksuaalisuuden ilmiö, vaan sukupuolisuuden ilmiö. Miksi siis transsukupuolisuus ja sukupuolenkorjausprosessi on liitetty Seksologia-kategorian alle?

Nyt on näemmä intersukupuolisuuskin siirretty seksologiaan, eikä perusteluja ratkaisulle vieläkään ole olemassa. Eivätkö nämä kuuluisi sinne missä sukupuolikin on, eli siis Biologian alle?

Minusta on järkevää, että nämä sanat on luokiteltu seksologiaan. Sukupuoli voidaan luokitella sekä tähän että biologia-luokkaan. Koko seksologia-luokka voidaan sijoittaa lääketieteen lisäksi myös biologian alaluokaksi. --Hippophaë 18. joulukuuta 2004 kello 11:18 (UTC)
Mutta kun tuossa mainitut sivut eivät liity seksologiaan, nimetön kirjoittaja sanoi sen selvästi. Turha pitää niiä siinä luokassa. -Jean d'Arc 18. joulukuuta 2004 kello 13:01 (UTC)


Eivat todellakaan kuulu seksologian alle. Jos ne halutaan sinne vakisin tunkea, niin noudatetaan sellaista 1900 - luvulla vallinnutta nakokulmaa jolle ei edelleenkaan loydy mitaan kunnollisia perusteita. Transsukupuolisuudella ja intersukupuolisuudella ei ole mitaan tekemista seksuaalisuuden kanssa.

kts. Transsukupuolisuus#Sukupuolen_ja_seksuaalisen_preferenssin_sekoittaminen