Keskustelu:WABBA

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Lähteetön artikkeli jostakin "maailmanmestaruudeksi" nimitystä kisasta. Pois jos ei löydy mitään lähteitä osoittamaan kisan merkittävyyttä ja arvostusta. --Aulis Eskola (keskustelu) 5. lokakuuta 2013 kello 16.36 (EEST)[vastaa]

Muutama urheilija, joiden artikkeleissa kerrotaan voitot WABBAn kisoissa (lajin menestyneimpiä nimiä):
Järjestön perustajasta on myös laajat artikkelit monella kielellä:
Tilanne vähän sama kuin nyrkkeilyssä, jossa useita järjestöjä, mutta kyllä niiden mestaruudet silti on tavoiteltuja ja merkittäviä. --88.114.239.159 5. lokakuuta 2013 kello 19.04 (EEST)[vastaa]
Täällä taas sama henkilö, joka luonut Sofia Ruusila-Nousiaisen wikipedia-artikkelin (joka myös kyseenalaistettu) ja kyseisen WABBA -artikkelin yrittää todistella aiheen merkittävyyttä.
Pelkästään se, että joku tunnettu henkilö on saanut kyseisen tittelin, ei tee kyseisen kisan järjestävästä yrityksestä merkittävää toimijaa. Erittäin hyvin tunnettu Suomen entinen presidentti Martti Ahtisaari kuuluu erään töölöläisen asunto-osakeyhtiön hallitukseen. Tekeekö se, että Ahtisaari on hakeutunut tähän tehtävään kyseisetä asunto-osakeyhtiöstä merkittävän ja wikipedia-artikkelin ansaitsevan? Eli nyt pitäisi itse yrityksellä (WABBA) olla meriittejä, ei jollain henkilöllä joka voidaan liittää yhtiöön.
Lyö pöytään faktoja, jotkat tukevat merkittävyyttä. Kisojen osallistujamäärät? Kisojen yleisömäärät? Miten kisoihin päästään?
Liitän tähän vielä tuolta Sofia Ruusila-Nousiainen -merkittävyyskeskustelusta pätkän joka pätee mielestäni myös tähän:
1. Sofia Ruusila-Nousiaisen suurin meriitti ja syy häntä käsittelevään wikipedia artikkeliin on hänen "WABBA maailmanmestaruus"
2. WABBA on saksalainen yritys, joka jakaa erilaisia amatööreille suunnattuja titteleitä omissa kisoissaan
3. Toisin kuin tyypillisissä maailmanmestaruuskisoissa, WABBA-kisoihin osallistutaan ilman karsintoja maksamalla osallistumismaksu
4. Osallistujamäärät eri WABBA -yrityksen järjestämissä kategorioissa liikkuvat muutamissa kymmenissä
5. Kyseistä kilpailua ei valvo mikään kansainvälinen kattojärjestö (vertaa esim. oheiset lajit: http://en.wikipedia.org/wiki/World_championship)
Kyse ei siis ole ns. oikeasta maailmanmestaruudesta, vaan "WABBA-maailmanmestaruudesta".
Lisäksi on huomionarvoista, että WABBA -yritystä käsittelevän wikipediasivun on tehnyt sama henkilö, joka on luonut Sofia Ruusila-Nousiaista käsittelevän wikipedia artikkelin. Suomenkielisen artikkelin lisäksi se löytyy vain heprean- ja englanninkielisistä wikipedioista, molemmissa artikkeli on kolmen rivin mittainen.
Ohessa vielä linkki youtube -videoon kyseisistä kisoista. Tästä käy ilmi hyvin minkälaisesta toiminnasta kyse (http://www.youtube.com/watch?v=IHzrE5LgNAk)
Poistoon, ei vastaa wikipedian merkittävyys standardeja.84.248.65.58 5. lokakuuta 2013 kello 21.30 (EEST)[vastaa]
1. wikipediassa on monia artikkeleja, joissa merkittävyys liittyy yhteen saavutukseen.
2. lähes kaikki urheilujärjestöt ovat yrityksiä, WABBAn "amatöörikisoihin" on vuosien varrella osallistunut moni lajin huomattava suuruus.
3. myös monien nyrkkeily-, kamppailu- ja wrestling-lajien kisoihin osallistutaan ilman karsintoja.
4. myös monissa muissa lajeissa jaetaan mestaruuksia, vaikka osallistujamäärä ei ole erittäin suuri. Se ei tarkoita että taso ei olisi kärkisijojen osalta merkittävän hyvä.
5. myöskään nyrkkeilyssä ja eräissä muissa lajeissa ei ole yhtenäistä valvovaa katto-organisaatiota.
Jos Marko Ahtisaaren elämänura liittyisi erittäin menestyksekkääseen asunto-osakeyhtiöiden johtamiseen, jonka seurauksena hän olisi noussut maailmanmaineeseen, niin silloin tuo töölöläinen asunto-osakeyhtiö olisi merkittävä: maailman paras asunto-osakeyhtiöjohtaja olisi suvainnut valita juuri tuon asunto-osakeyhtiön huikean ammattitaitonsa nauttijaksi. Samoin minkä tahansa bändin merkitys kasvaisi, jos he saisivat jäsenekseen Hendrixin tai Jaggerin. Pitää olla saman alan juttuu tajuutsä? Ei eri alan.--88.114.239.159 5. lokakuuta 2013 kello 22.13 (EEST)[vastaa]
1. Kyllä. Nyt on siis kyse siitä, että kyseinen "saavutus" ei täytä wikipedian merkittävyyskriteereitä.
2. Voitko nimetä muutaman yritysmuodossa toimivan urheilujärjestön joka jakaa "maailmanmestaruus" -titteleitä?
3. Voitko nimetä muutaman näistä nyrkkeily-, kamppailu- tai wrestling maailmanmestaruuskisoista, joihin osallistutaan ilman karsintoja maksamalla osallistumismaksu?
4. Voitko mainita näitä muita lajeja, joissa osallistujia on muutamia kymmeniä ja lajissa jaetaan maailmanmestaruustitteleitä?
5. Voitko mainita joitain lajeja, joilla ei ole kattojärjestöä ja joissa jaetaan maailmanmestaruuksia? Nyrkkeilyssä kattojärjestönä toimii AIBA (http://en.wikipedia.org/wiki/International_Boxing_Association_%28amateur%29)
En tiedä yrititkö olla sarkastinen laittaessasi termin amatöörikisat lainausmerkkeihin, mutta WABBAn nimi tulee sanoista World Amateur Body Building Association. Toisaalta näitä järjestöjähän on useita ja niitä voi perutaa ihan kuka tahansa.
Puhuin Martti Ahtisaaresta, en Marko Ahtisaaresta. Ei ole myöskään olemassa mitään "asunto-osakeyhtiöjohtajia". Sulla on mennyt tämä pointti täysin ohi.
Pointti on: Se, että joku merkittävä henkilö saa jonkun tunnustuksen, ei tee kyseisestä tunnustuksesta merkittävää.
Eli sinun pitää nyt todistaa tämän WABBAn merkittävyys wikipedian merkittävyyskäytännön mukaisesti. Tämä tarkoittaa mm. ulkopuolisia lähteitä (ei WABBAn oma sivu). Tässä linkki josta voit lukea aiheesta listää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Merkitt%C3%A4vyys 84.248.65.58 5. lokakuuta 2013 kello 22.50 (EEST)[vastaa]
1. kansainvälisen urheilukisan voitto on merkittävämpi saavutus kuin suurimmalla osalla wikipediaan hyväksytyistä viihdejulkkiksista (salkkarit, beebeet yms.)
2. käsittääkseni kaikki mm-kisojen järjestelyt ovat bisnestä. Ei niitä hyväntekeväisyyspohjalta tehdä.
3. antamassasi linkissä "World championships" mainitaan ensimmäisessä kappaleessa lajeja, joissa on useita järjestöjä. En usko että esim. wrestling-alalla karsitaan juurikaan piirisarjatasolla. Kisalisenssi maksaa käytännössä aina.
4. merkittävyyskriteeriksi hyväksytään wikipediassa muitakin kuin mm-kisavoittoja. On sivuseikka onko WABBAn mestaruus nimeltään mm vai joku muu.
5. läheskään kaikki nyrkkeilyjärjestöt eivät kuulu AIBAan.
6. WABBAa ei perustanut ihan kuka tahansa, vaan yksi lajin merkittävimmistä henkilöistä kautta aikojen.
Tunnustuksesta tekee merkittävän, jos useat alan parhaat nimet asettuvat itse omasta aloitteestaan tavoittelemaan tunnustusta ja saavat sen.
Aulis, WABBA ei ole kisa, vaan omalla alallaan perinteikäs merkittävä järjestö jonka titteleistä on vuosien varrella kisanneet monet huiput. Se on ylittänyt merkittävyysrajan kahdessa muunkielisessä wikipediassa ja siihen viitataan monissa henkilöartikkeleissa. Vaikea nähdä että suomi-wiki poikkeaisi linjasta. --88.114.239.159 6. lokakuuta 2013 kello 00.35 (EEST)[vastaa]
1. Mitä merkitystä sillä onko kilpailu kansainvälinen? Myös kännykänheiton mm on kansainvälinen tapahtuma, silti sen voittajille ei tehdä omia wikipedia artikkeleita.
2. Eli et pysty nimeämään muuta yritystä joka jakaa maailmanmestaruustitteleitä?
3. Eli et pysty nimeämään muuta lajia, jossa maailmanmestaruuskisaan pääsee automaattisesti maksamalla osallistumismaksun?
4. Eli et pysty nimeämään muita lajeja, joissa muutaman kymmenen osallistujan joukosta valitaan "maailmanmestari" ?
5. Eli et pysty nimeämään muita lajeja, joissa ei ole kattojärjestöä ja jaetaan maailmanmestaruuksia?
Eiköhän se nyt ole aika selvä, että kyseessä ei ole merkittävä kilpailu. Maksavia osallistujia alle parikymmentä ja heistä valitaan eri sarjoissa "WABBA maailmanmestareita".84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 01.22 (EEST)[vastaa]
1. kännykänheittäjissä ei ole maailmanmaineeseen nousseita urheilijoita, joista on tehty dokumentteja, kirjoja ja henkilöartikkeleja wikipediaan kuten WABBA-mestareista.
2. esim. Fifa on käytännössä satojen miljoonien tulosta vuosittain tekevä yritys.
3. ilman karsintoja kilpaillaan kamppailu- ja wrestling-lajeissa, maksamalla lisenssi ja taustaryhmien lobbaukseen perustuen.
4. merkittävyyskynnyksen ylittymisen kannalta ei ole väliä, onko nimikkeenä maailman- vai joku muu mestari.
5. esim. AIBA ei ole koko lajia yhtenäisesti kattava organisaatio. Sen ulkopuolella on paljon toimintaa, myös MM. --88.114.239.159 6. lokakuuta 2013 kello 02.11 (EEST)[vastaa]
1. Ja tähän joukkoon ei myöskään kuulu Sofia Rusila. Edelleenkin pitää olla lähteitä siitä miksi itse yritys on merkittävä, ei henkilöt jotka jossain elämänvaiheessaan on voitu liittää jotenkin kyseiseen yritykseen.
2. FIFA ei ole yritys. FIFA on yhdistys joka on rekisteröity Sveitsin yhdistysrekisteriin. Eli et pysty nimeämään muuta yritystä joka jakaa maailmanmestaruustitteleitä?
3. Ja sinulla on tästä varmasti joku konkreettinen esimerkki?
4. Eli et pysty nimeämään muita lajeja, joissa muutaman kymmenen osallistujan joukosta valitaan "maailmanmestari" ?
5. Eli et pysty nimeämään muita lajeja, joissa ei ole kattojärjestöä ja jaetaan maailmanmestaruuksia?
Jos tämä WABBA on niin merkittävä tekijä ja "WABBA maailmanmestaruus" niin merkittävä saavutus kun sitä tavoittelee muutama kymmentä tyttöä, niin laita niitä ulkoisia lähteitä jotka tukee väitettäsi kuten Aulis Eskolakin pyysi.84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 03.28 (EEST)[vastaa]
1. ei niitä mitenkään "jotenkin" ole liitetty yritykseen, vaan sen oleellisimman funktion = kisatoiminnan kautta.
2. ja miljardibisneksinen yhdistys on oikeampi jakamaan mestaruuksia kuin pienimuotoisempi yritys, öö.. miksi?
3. esim. Hulk Hogan ei ole karsinut urallaan kertaakaan.
4. mestaruuksia jaetaan hyvinkin pienissä lajeissa, maailman-etuliite on sivuseikka.
5. esim. nyrkkeily, siinä ei ole laajasti koko kentän kattavaa järjestöä.
Maailman tunnetuimpien kehonrakentajien mukanaolo WABBAn kisoissa on kyllä ihan fakta jo näilläkin näytöillä. Toki voin samat nimet kaivaa Probody-lehdestäkin, mutta ei liene tarpeen jo ennestään varman faktan kohdalla. --88.114.239.159 6. lokakuuta 2013 kello 04.19 (EEST)[vastaa]
1. Eli sulla ei ole lähteitä siitä miksi itse yritys olisi merkittävä? Älä leiki tyhmää, saivartelu ei auta sua saamaan sitä artikkelia hyväksyttyä. Laita nyt rohkeasti vaan niitä ulkoisia lähteitä, jotka mahdollisesti tukisivat tätä sun väitettäs tän yrityksen merkittävyydestä. Edelleenkin se, että joku henkilö voidaan liittää siihen ei tee yrityksestä merkittävää. Nyt haetaaan edelleenkin itse sen yrityksen meriittejä.
2. FIFA on voittoatavoittelematon yhdistys (ns. non-profit). Ymmärrät varmasti mikä eturistiriita syntyy, jos taho joka on taloudellisesti riippuvainen tietyn mestaruuden myöntämisestä on tällaisessa tehtävässä. Sen takia niin ei ole missään lajissa etkä sinäkään ole sellaista esimerkkiä vielä pystynyt osoittamaan. Tästä syystä "WABBA maailmanmestaruus" on erittäin kyseenalainen "kunnia" eikä se merkittävyydeltään riitä sellaiseksi saavutukseksi, joka yksinään riittää syyksi ylläpitää henkilölle omaa wikipedia-artikkelia.
3. Aiot nyt verrata tätä "WABBA -maailmanmestaruutta" leikkimieliseen showpainiin?
4. Totta. Mutta tällaiset saavutuksen kuten "WABBA -maailmanmestaruus" ja muut vastaavat joihin kuka tahansa voi osallistua maksamalla pienen osallistumismaksun ja osallistumalla muutaman kymmenen tytön kanssa kilpailuun ei voi verrata ns. oikeisiin maailmanmestaruuksiin saavutuksina.
5. Se, että kattojärjestöjä on useampi kuin yksi (kuten nyrkkeilyssä), ei ole sama asia kuin se, että sitä ei ole lainkaan (kuten "WABBA maailmanmestaruudessa).84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 09.39 (EEST)[vastaa]
1. yritys on merkittävä, koska sen titteleistä ovat kisanneet maailman huiput ja sen on perustanut maailman huippu.
2. haha, Fifa on "non profit"' jonka tulos oli 631 miljoonaa vuonna 2010.
3. showpaini on erittäin laajasti kynnykset ylittänyt laji wikipediassa ja sen henkilöt ja järjestöt tarkasti artikloituja.
4. kukaan ei ole verrannut Sofian mestaruutta jalkapallon maailmanmestaruuteen. Se on vain merkittävämpi kuin monen muun wikipediaan päätyneen henkilön saavutukset.
5. tuo on vain jokaisen erillisen nyrkkeilypuljun nimittämistä "kattojärjestöksi". --88.114.239.159 6. lokakuuta 2013 kello 11.45 (EEST)[vastaa]
1. Tämä on sun mielipitees merkittävyydestä ja edelleen kaivataan niitä ulkoisia linkkejä tukemaan tätä väitettä. Onko niitä vai ei?
2. Kyllä. FIFA on non-profit ja sellaisena se on myös rekisteröity Sveitsin yhdistysrekisteriin. Varmasti jokainen joka on edes käynyt lukion ymmärtää, että myös voittoatavoittelematon yhteistö voi tehdä tulosta, tätä tulosta ei vaan jaeta ulos samalla tavalla kuin yhtiöissä. Nyt kun ymmärrät tämän, huomaat varmasti mikä eturistiriita on tilanteessa, jossa yhtiö päättää titteleiden kuten "maailmanmestari" jakamisesta. Et ole vieläkään onnistunut osoittamaan mitään muuta yhtiötä joka jakaa maailmanmestaruuksia tämän saksalaisen "WABBA" yhtiön lisäksi.
3. Kyllä showpaini on tunnettua toimintaa. Se, että showpaini on tunnettu showmuoto ei tee "WABBA maailmanmestaruudesta" yhtään merkittävämpää. Eli et pysty nimeämään muuta lajia, jossa maailmanmestaruuskisaan pääsee automaattisesti maksamalla osallistumismaksun?
4. Eli pystytkö nimeämään muita lajeja, joissa muutaman kymmenen osallistujan joukosta valitaan "maailmanmestari" ? En ole missään vaiheessa verrannut tätä sinun "mestaruuttasi" jalkapallon maailmanmestaruuteen.
5. Edelleenkään se, että jotkut lajit jakaantuvat eri osiin, ja näillä eri osilla on eri kattojärjestöt ei legitimisoi sitä, että tällä "WABBA" touhulla ei ole mitään kattojärjestöä tai valvovaa riippumatonta organisaatiota, jollainen löytyy jokaisesta lajista jossa kilpaillaan vakavissaan maailmanmestaruustitteleistä.84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 12.07 (EEST)[vastaa]
Kuten toisaalla jo kirjoitin, muutama ulkoinen lähde olisi paikallaan perustelemaan kisan merkittävyyden. Ei kannata nyt laajemmin syventyä Ahtisaariin, vaan kaivaa muutama lähde, joita varmaankin löytyy, jos kisa on arvostettu. --Aulis Eskola (keskustelu) 5. lokakuuta 2013 kello 23.01 (EEST)[vastaa]

Säilyttäisin. Keskustelu on vähän hakoteillä, sillä ei ole väliä, vaikka joku järjestäisi kilpailut autotallissaan ja kilpailijatkin olisi haalittu kulmakuppilasta. Sen verran mainintoja kuitenkin löytyy tiedotusvälineistä maailmalta, että merkittävyys riittänee. --Otrfan (keskustelu) 6. lokakuuta 2013 kello 11.57 (EEST)[vastaa]

Kannatetaan. :) --88.114.239.159 6. lokakuuta 2013 kello 14.21 (EEST)[vastaa]
Onko näitä riittäviä uloisia lähteitä ja haluaako joku listata niitä? Koska itse en niitä löytänyt.
Oma mielipiteeni on se, että tämä "WABBA -maailmanmestaruus" vaikuttaa hyvin erilaiselta kuin ns. oikeat maailmanmestaruudet. Näitä samankaltaisia yhtiöitähän on esimerkiksi Yhdysvalloissa lukuisia, jotka käytännössä myyvät näitä eri "maailmanmestaruus" titteleitä ja tekevät toiminnallaan voittoa.
En ole täysin sitä vastaan, että tälle WABBA yhtiölle omistetaan oma artikkeli wikipediassa mikäli lähteitä löytyy, mutta mielestäni tällaisessa kisassa sijoittuminen, johon tosiaan pääsee suoraan mukaan maksamalla yhtiölle osallistumismaksun jonka jälkeen alle paristakymmenestä tytöstä valitaan "maailmanmestari", ei ole merkittävyydeltään sellainen saavutus, että näille "maailmanmestareille" tulisi ylläpitää omia henkilökohtaisia sivujaan wikipediassa tämän meriitin perusteella. Mielestäni tällaisten sivujen ylläpitäminen olisi väärin niitä urheilijoita kohtaan jotka voittavat oikeita maailmanmestaruuksia.
Siitä olet oikeassa, että keskustelu on tällä hetkellä hakoteillä, mutta löydät varmasti keskustelusta silti molempia kantoja tukevia valideja pointteja.84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 12.20 (EEST)[vastaa]
Googlella löysin sen verran, että itselle riittää. Muut etsikööt itse: aihe ei minua juuri kiinnosta. En löydä muiden kommenteista oikeastaan mitään valideja pointteja mihinkään suuntaan, tosin en tuota jankkaamista juuri jaksanut lukea, sillä näyttää menevän asian vierestä. --Otrfan (keskustelu) 6. lokakuuta 2013 kello 12.28 (EEST)[vastaa]
Laita ihmeessä linkkejä tänne koska itse en ainakaan löytänyt mitään valideja lähteitä. Ja kyllä, aika jankkaamiseksi mennyt ja ei ihan sitä tasoa mitä itsekin odotan wikipediassa. Pyydän omasta puolesta anteeksi jos jankkaus häirinnyt muita täällä. Itseäni suoraan sanoen vaan ärsyttää todella paljon tämän saman henkilön käytös joka on luonut tämän WABBA artikkelin ja Sofia Ruusilainen-Nousiainen artikkelin. En pidä siitä, kun vilpittömiin kysymyksiin vastataan kysymyksillä ja vältellään vastaamista asiaan. Näissä tilanteissa ei auta välillä muu kuin jankkaus.  –Kommentin jätti 84.248.65.58 (keskustelu)

Oikein hyvä että on tämmöisistä keskisuuristakin järjestöistä tietoa wikipediassa. Nämä on usein kiinnostavampia kuin kaikkien tuntemat. Ehdottomasti säilytykseen. 194.157.20.133 6. lokakuuta 2013 kello 14.42 (EEST)[vastaa]

Keskisuuri? Siellä taitaa taas olla sama kaveri mutta eri tietokoneella. Et ainakaan yhtään artikkelia ole tätä ennen kommentoinut. 84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 14.54 (EEST)[vastaa]

Tällaiset yksityiset yritykset joilla ei yhteyttä mihinkään laajempiin järjestöihin, ei ole merkittäviä, ja sinne voi ilmeisesti kuka tahansa ilmoittautua ilman mitään ennakkokarsintaa ja rajaa. Eli pois. --Käyttäjä:Kielimiliisi 6. lokakuuta 2013 kello 17.00 (EEST)[vastaa]

Tässä muutama en-wikin henkilöartikkeli urheilijoista, joilla WABBA-titteleitä (löytyy myös monilla muilla kielillä):

naiset

Ilman muuta merkittävä. 88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 18.04 (EEST)[vastaa]

Kyseessä näyttäis olevan eri NABBA. Iivarius (keskustelu) 6. lokakuuta 2013 kello 18.43 (EEST)[vastaa]
Ihan tämä kyseinen WABBA on. Jokaisella listan henkilöllä on vähintään yksi vyö WABBAlta, monilla useampiakin, taisi noihin yksi lipsahtaa jolla oli vain valmentaja sieltä. Toki muitakin liittoja paljon heillä. Sofia Ruusilakin taitaa treenata parhaillaan IFBB:n kisoihin kun tämä titteli on jo plakkarissa. 88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 19.12 (EEST)[vastaa]
Se, että jotain henkilöitä voidaan liittää tähän yritykseen ei tee yrityksestä merkittävää. Edelleen odotellaan niitä ulkoisia lähteitä itse yrityksen meriiteistä. Taidat tuntea Sofia Ruusilan erittäin hyvin ;)
Eli nyt niitä itse WABBA yrityksen meriittejä kiitos. Se, että jokainen Suomen presidentti on syönyt hesen kanahampurilaisen ei tarkoita, että hesen kanahampurilaiselle tulee tehdä oma artikkeli. Eli älä jankkaa niistä ihmisistä jotka voi liittää tähän, vaan niistä meriiteistä jotka tekevät tästä itse yrityksestä merkittävän. Olet nyt toistellut sitä merkittävyyttä useita kertoja näyttämättä yhtään ulkoista lähdettä!84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 19.53 (EEST)[vastaa]
Millä muulla mittarilla urheilujärjestön merkittävyyttä on edes teoriassa mahdollista mitata kuin sillä, miten menestyneitä urheilijoita heillä on rosterissaan? Ainuttakaan WABBAn mainetta kompromettoivaa tiedonjyvästä ei löydy koko internetistä. Aivan tunnustettu järjestö siinä missä muutkin bodauslafkat. 88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 20.18 (EEST)[vastaa]
Sitten sulla on varmaan niitä ulkoisia lähteitä näyttää, jotka tukevat väitettäsi yhtiön (huom! yhtiö, ei järjestö) merkittävyydestä?84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 20.25 (EEST)[vastaa]
Presidentin tehtäviin ei kuulu hampurilaisten syöminen. Sen sijaan kisoihin osallistuminen on bodareitten pääjuttu. Esim. Sun Records oli vain yksi levy-yhtiö jossain ilman sen kummempaa meriittiä, mutta siitä tuli historiallisesti valovoimainen, kun Elvis levytti heille. 88.114.239.159 7. lokakuuta 2013 kello 13.00 (EEST)[vastaa]
Sun Records -> Löytävät Elviksen, Roy Orbisonin ja Johnny Cashin -> Nämä henkilöt työsuhteessa levytyssopimuksen kautta yhtiöön.
Eli onko sulla siis tietoa joistain Elviksen tasoisista tyypeistä jotka ovat työsuhteessa tässä WABBA yhtiössä? Jos on niin laita ihmeessä linkkiä.
Heität täällä kummallisia väitteitä ilmaan koko ajan ja et vastaa sulle esitettyihin kysymyksiin. Sun väittees on jatkuvasti kumottu (väitit FIFAa yhtiöksi jne.) ja silti jatkat samaa pelleilyä.
Aiotko nyt vihdoinkin vastata noihin kysymyksiin joita olet vältellyt? Etpä tietenkään koska et pysty vastamaan niihin suoraan ja ne osoittaa minkälaisesta pelleilystä näissä "WABBA maailmanmestaruuksissa" on kyse. Se on ihan hauska juttu että olet tällaisessa kisassa voittanut, mutta yritä nyt ymmärtää ettei kyseessä ole oikea maailmanmestaruus ja saat tällä touhulla itsesi vaan näyttämään hassulta. Lisäksi tällainen toiminta on hyvin loukkaavaa niitä meistä kohtaan jotka ovat pitkän työn, karsintojen ja riippumattomien tuomareiden ja järjestöjen päätöksellä saavuttaneet oikean maailmanmestaruuden. Tässä vielä nämä kysymykset joita olet vältellyt:
1. Mitä merkitystä sillä onko kilpailu kansainvälinen? Myös kännykänheiton mm on kansainvälinen tapahtuma, silti sen voittajille ei tehdä omia wikipedia artikkeleita.
2. Eli et pysty nimeämään muuta yritystä joka jakaa maailmanmestaruustitteleitä?
3. Eli et pysty nimeämään muuta lajia, jossa maailmanmestaruuskisaan pääsee automaattisesti maksamalla osallistumismaksun?
4. Eli et pysty nimeämään muita lajeja, joissa muutaman kymmenen osallistujan joukosta valitaan "maailmanmestari" ?
5. Eli et pysty nimeämään muita lajeja, joissa ei ole kattojärjestöä ja jaetaan maailmanmestaruuksia?84.248.65.58 7. lokakuuta 2013 kello 16.31 (EEST)[vastaa]
Orbison ja Cash eivät olleet levyttäneet Sunille siinä vaiheessa kun Elvis meni sinne, joten he vain toivat myöhemmän lisän siihen valtaisaan merkitykseen, joka yhtiöllä jo Elviksen ansiosta oli. Wikipediassa ei kaikkien artikkelien tarvi olla Elviksen kokoisia, vähempikin riittää. Nämä aiemmin listatut urheilijat ovat tämän lajin mittapuilla jos ei nyt elviksiä, niin ainakin jaggereita ja morrisoneja, mikä tekee WABBAsta yhden tärkeimmistä järjestöistä alallaan. 88.114.244.18 7. lokakuuta 2013 kello 22.29 (EEST)[vastaa]
Sun Recordsin wikipediasivu on tehty vasta sen jälkeen kun kaikki mainitsemani henkilöt olivat levyttäneet eli olleet työsuhteessa kyseiseen yhtiöön. Yksikään manitsemistasi henkilöistä ei ole työsuhteessa tähän WABBA -yhtiöön.
Toimit edelleenkin päätelmissäsi väärinpäin. Kaipaamme lähteitä itse yhtiön merkittävyydestä, ei henkilöiden merkittävyydestä jotka eri elämänvaihessa voidaan jotenkin liittää yhtiöön.
Edelleen hyvin valikoivasti vastaat näihin kysymyksiin, se kertoo paljon.84.248.65.58 7. lokakuuta 2013 kello 23.22 (EEST)[vastaa]
Vaikka Sun Recordsin wikisivu olisi tehty jo silloin kun siellä oli levyttänyt vasta Elvis, olisi se silti ylittänyt merkittävyyskriteerit. Ainakin WABBAn perustaja ja hänen vaimonsa olivat töissä WABBAssa, ja he molemmat menestyi lajissa ja heistä on artikkelit. Tosin levytyssopimus ei ole työsopimus eikä muutenkaan vaikuta asiaan. 88.114.244.18 7. lokakuuta 2013 kello 23.59 (EEST)[vastaa]
Levytyssopimus on nimenomaan työsopimus aivan samassa merkityksessä kuin mikä tahansa muukin urakkasopimus. Sinulla täytyy olla lähteet tuosta WABBAn perustajan ja hänen vaimonsa työsuhteesta yhtiöön. Epäilen ettet kuitenkaan sitä löydä. Tuo WABBA on kovin merkityksetön yritys ja siitä on hyvin vähän tietoa internetissä. Heidän omille sivuillekkaan ei ole päivitetty tietoja kaikista heidän kilpailuistaan, esimerkiksi Sofia Ruusila-Nousiaista ei mainita sivulla mitään.84.248.65.58 8. lokakuuta 2013 kello 00.58 (EEST)[vastaa]
Esim. Marie Mahabirin kohdalla mainitaan NABBA ja IFBB, jotka ovat kait eri organisaatioita. Mutta useimmissa on kyseinen WABBAkin. --Aulis Eskola (keskustelu) 6. lokakuuta 2013 kello 21.49 (EEST)[vastaa]
Juu Marie oli se jonka valmentaja oli WABBAsta, kaikki muut ovat kisanneet siellä.88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 22.20 (EEST)[vastaa]

Ulkoinen lähde lisätty artikkeliin (urheilumedian ylläpitämä tietokanta) 88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 20.52 (EEST)[vastaa]

Toinen ulkoinen lähde lisätty (dokumenttifilmi/kisakooste) 88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 21.28 (EEST)[vastaa]

Kolmas ulkoinen lähde lisätty (infosivu perustajasta) 88.114.244.18 6. lokakuuta 2013 kello 22.20 (EEST)[vastaa]

Neljäs ulkoinen lähde (Suomi-osio) 82.181.249.139 6. lokakuuta 2013 kello 23.18 (EEST)[vastaa]

Kiitos lähteistä, mutta ovat aika mitättömiä WABBA yhtiön merkittävyyden kannalta. Yhtiö mainitaan ohimennen ja siitä ei kerrota mitään ja loput linkit luetteloita näistä yhtiön "maailmanmestareista".84.248.65.58 7. lokakuuta 2013 kello 00.52 (EEST)[vastaa]

kommentit kohdasta Keskustelu:Sofia Ruusila-Nousiainen:

Pois84.248.65.58 6. lokakuuta 2013 kello 19.55 (EEST)[vastaa]

SäilytettäväSesli12 (keskustelu) 6. lokakuuta 2013 kello 19.57 (EEST)[vastaa]

BladeJ 6. lokakuuta 2013 kello 20.51 (EEST)[vastaa]

Tämä on keskustelu jossa kerrotaan miksi pitäisi tehdä jotain omasta näkökulmasta Wikipedian periaatteisiin perustuen, ei äänestys. --Harriv (keskustelu) 7. lokakuuta 2013 kello 13.03 (EEST)[vastaa]
Harriv, voisiko tästä WABBA -artikkelista sekä Sofia Ruusila-Nousiainen -artikkelista järjestää äänestykset?84.248.65.58 7. lokakuuta 2013 kello 17.16 (EEST)[vastaa]
Odotetaan asetettu keskusteluaika loppuun. Sen jälkeen todennäkäisesti on paikallaan äänestää - tästä artikkelista ensin. --Aulis Eskola (keskustelu) 7. lokakuuta 2013 kello 20.33 (EEST)[vastaa]

Merkittävä vai ei, kas siinäpä vasta pulma. Yooshimen_fin (keskustelu) 7. lokakuuta 2013 kello 18.58 (EEST)[vastaa]

Voisi kyllä äänestys olla paikallaan, mutta odotellaan keskiviikkoon tai johonkin päivään saakka, niin katsotaan sitten mitä tehdään. --Sesli12 (keskustelu) 7. lokakuuta 2013 kello 20.36 (EEST)[vastaa]

Sivulla Keskustelu:Sofia Ruusila-Nousiainen käyttäjä Otrfan varoittelee äänestyksestä siinä mielessä, että jos artikkeli poistetaan ilman äänestystä, sen voi luoda uudestaan, jos tulee uutta materiaalia merkittävyyden tueksi. Jos artikkeli taasen poistetaan äänestyksen jälkeen, sen palauttamiseksi vaaditaan voitettu palautusäänestys. - Osa tästä keskustelusta on juupas-eipäs -kinastelua jota ei oikein jaksa lukea. Mielipiteet kannattaa esittää napakasti. Muiden artikkeleiden olemassaoloon Wikipeddiassa on hiukan turha vedota, koska artikkelit pitäisi arvostella omana itsenään, an sich. -Htm (keskustelu) 7. lokakuuta 2013 kello 20.58 (EEST)[vastaa]
Muut artikkelit ei ole pääkriteeri, mutta kyllä nekin pitää jotenkin huomioida linjassa. Ei voi olla niin, että urheilulajissa alan 3. tai 4. tärkein järjestö ei ole merkittävä, mutta sitten pornoalalta hyväksytään joku Miss Anal Starlet wikipediaan. 88.114.244.18 7. lokakuuta 2013 kello 22.29 (EEST)[vastaa]
Tämä artikkeli liitty aika oleellisesti siihen Sofia Ruusila-Nousiainen artikkeliin. Molemmat on luonut sama henkilö ja ainoa syy Sofian artikkelille on tämä "WABBA maailmanmestaruus". Wikipediassahan on kaunista juuri se, että mikäli artikkeli ei ole tarpeeksi tärkeä voidaan se poistaa. Jos löydät näitä "Miss Anal Starlet" artikkeleita ehdotan sinua aloittamaan asiasta merkittävyyskeskustelun. Ne tulee mielestäni poistaa samalla tavalla kun tuo Sofia Ruusila-Nousiaisenkin artikkelikin tullaan varmasti poistamaan mikäli näihin WABBA kysymyksiin ei saada selkeitä vastauksia ja luotettavia ulkopuolisia lähteitä.84.248.65.58 7. lokakuuta 2013 kello 23.26 (EEST)[vastaa]

En tiedä mitä tähän sanoisi, mutta jos nämä molemmat artikkelit poistetaan ilman kun aloitetaan kissa ja hiiri-leikkiä, niin voi olla, että jotkut käyttäjät ottavat tästä vastuun, ainakin anonyymit. --Sesli12 (keskustelu) 7. lokakuuta 2013 kello 21.13 (EEST)[vastaa]

Tämä vaikuttaa vakiintuneelta huolimatta pushauksesta. Voisi säilyttääkin. --Höyhens (keskustelu) 9. lokakuuta 2013 kello 07.40 (EEST)[vastaa]
Oisko äänestyksen paikka? Voi olla vakiintunut, mutta omasta mielestä ei todellakaan täytä merkittävyyskriteereitä. Kyseessä siis yksityinen yritys joka käytännössä myy näitä "maailmanmestaruus" -titteleitä. Kisoissa ei karsintoja ja tytöt pääsee suoraan osallistumaan maksamalla maksun. Ei myöskään mitään ulkopuolista tahoa valvomassa niin kuin kaikissa muissa maailmanmestaruuksissa. Lisäksi "maailmanmestari" valitaan 20 henkilön joukosta. Näitä samanlaisia leikkimaailmanmestaruus lafkoja on jenkeissä todella paljon eikä niille kukaan wikipedia-artikkeleita ylläpidä.84.248.65.58 9. lokakuuta 2013 kello 12.39 (EEST)[vastaa]
Se on vasta viimeinen vaihtoehto. --Otrfan (keskustelu) 9. lokakuuta 2013 kello 12.46 (EEST)[vastaa]
Mitä pitää tehdä ennen sitä? Tässä on mennyt selvitysaika jo umpeen.84.248.65.58 9. lokakuuta 2013 kello 13.45 (EEST)[vastaa]
Kun nyt hoputit, niin otin merkittävyysmallineen pois, sillä selkeästi poiston kannalla et taida olla kuin sinä. --Otrfan (keskustelu) 9. lokakuuta 2013 kello 14.02 (EEST)[vastaa]
Kukaan ei ole sua hoputtanut. Äänestyksen kannalla olivat minun lisäkseni aulis eskola, kielimiliisi sekä sesli12. Ja jos olisit näitä kommentteja lukenut tietäisit myös että minä en ole ehdottomasti poiston kannalla, vaan toivoin niitä luotettavia ulkoisia lähteitä. Säälittävää toimintaa sinulta.84.248.65.58 9. lokakuuta 2013 kello 14.45 (EEST)[vastaa]

Missä muuten on sanottu että tuonne pääsee kuka vaan osallistumaan vain maksamalla maksun? Jos nyt vaikkapa Martti Ahtisaari maksaisi tuonne kisalisenssin, niin pääsisikö hänkin lavalle vaikkapa Miss Model-sarjaan ja voisi "ostaa" mestaruuden niin kuin täällä on vihjailtu? Kai siinä nyt jotain ennakkoehtoja kuitenkin on. Tälle kyseiselle lafkalle ainakin ylläpidetään wikiartikkeleita kolmella kielellä tällä hetkellä. Se on huomattavasti enemmän kuin suurella osalla suomi-wikin artikkeleista. 88.114.244.18 9. lokakuuta 2013 kello 23.13 (EEST)[vastaa]

Tämän suomenkielisen wikiartikkelin lisäksi löytyy siis artikkelit englanniksi ja hepreaksi. Molemmat ovat kolmen rivin mittaisia. Uskon, että ne tullaan myös poistamaan piakkoin ulkopuolisten lähteiden puuttumisen ja merkittävyysongelmien vuoksi.
Löysin Miss Model -kilpailun säännöt WABBA -yhtiön sivuilta (katso:http://wabbaworld.com/images/docs/miss_model_rules_2013.pdf) Ilmeisesti mitään ennakkoehtoja ei ole ja myös Martti voisi osallistua. Säännöissä ei edes vaadita kilpailijoiden olevan naisia.84.248.65.58 9. lokakuuta 2013 kello 23.35 (EEST)[vastaa]
Nuo ei ole kisoihin pääsyn ehdot, vaan osallistujien arvioinnin ohjeet itse kisassa. Muunkieliset artikkelit on olleet olemassa vuodesta 2007 ja 2009, joten ei niitä nyt kovin piakkoin ole poistettu. 128.214.83.22 10. lokakuuta 2013 kello 00.06 (EEST)[vastaa]
Johtuu varmasti siitä että kyseisissä artikkeleissa ei ole ollut käytännössä liikennettä ja tämä epäkohta on jäänyt vaan huomioimatta. Wikipediassa on aika paljon näitä turhia artikkeleita joita sitten aina poistetana kun huomataan. Lupaan itse ainakin ajaa tuon englanninkielisen poistoa heti kun suomenkielinen versio poistetaan.84.248.65.58 10. lokakuuta 2013 kello 00.13 (EEST)[vastaa]

Miksi maailman parhaat bodarit, jotka on voittaneet mestaruuksia kaikissa muissakin liitoissa, olisivat osallistuneet WABBAn kisoihin, jos sinne voi kuka tahansa ilmoittautua mukaan ja tilata itselleen maailmanmestaruuden postitse? 88.114.239.159 10. lokakuuta 2013 kello 14.26 (EEST)[vastaa]

Kukaan ei ole väittänyt että "WABBA maailmanmestaruuden" voi tilata postitse. Kyse on siitä, että sen saaminen eroaa huomattavasti kaikista ns. oikeista maailmanmestaruuksista ja aihetta tukevia luotettavia ulkoisia lähteitä ei löydy. Tästä syystä artikkeli ei täytä wikipedian merkittävyyskriteereitä. En siis halua loukata tätä sinun saavutusta millään tavalla, mutta toivoisin sinun ymmärtävän ettei kyseessä ole tietosanakirjan kannalta merkittävä asia.84.248.65.58 10. lokakuuta 2013 kello 14.33 (EEST)[vastaa]

Tästä oli poistoäänestys ja enemmistö kannatti poistoa. Miksi tätä ei poistettu vielä?84.248.65.58 16. lokakuuta 2013 kello 20.01 (EEST)[vastaa]

Siitä syystä, että artikkeli poistetaan vasta kun vähintään 70 % äänestäneistä kannatta poistoa. Tässä poiston kannatus ei riittäyt. -Htm (keskustelu) 16. lokakuuta 2013 kello 20.30 (EEST)[vastaa]