Keskustelu:Vasenkätisyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vasenkätisyyden uskotaan johtuvan paholaisen vaikutuksesta - missä tällaisia käsityksiä esitetään?! --Aulis Eskola 29. tammikuuta 2005 kello 09:36 (UTC)

Pedagogiikka ja jälleensyntyminen?[muokkaa wikitekstiä]

Mistä lähteestä artikkelin kirjoittaja on muodostanut käsityksen: "Steiner-pedagogiikassa taas vasenkätisyyden arvellaan johtuvan liiallisesta työnteosta edellisessä elämässä."?

Tuntematta Rudolf Steinerin ajatuksia tarkkaan uskon kuitenkin, että Steiner-PEDAGOGIIKKA tuskin ottaa kantaa jälleensyntymiseen tai eletyn elämän seurauksiin seuravassa elämässä. Steinerkouluissa, joissa Steiner-pedagogiikkaa Suomessa sovelletaan, opetetaan lutherilaista uskontoa.

Steiner on toki kirjoituksissaan saattaanut ylläolevan mielipiteen ilmaista, mutta silloin kyseessä ei liene pedagoginen vaan uskonnollinen artikkeli?

Poistin juuri seuraavan pätkän artikkelista: "Vasenkätiset elävät keskimäärin usean vuoden lyhyemmän ajan kuin oikeakätiset. Syytä tähän ei varsinaisesti tiedetä, mutta oikeakätisestä toimintaympäristöstä johtuvaa suurempaa onnettomuusriskiä pidetään yhtenä selittävänä tekijänä."

Todettakoon että tuo korkeampi onnettomuusriski voi pitää kyllä paikkansa, mutta tuo "keskimäärin useamman vuoden lyhyempi elinaika" on kyllä typerimpiä tosissaan kirjoitettuja väitteitä, jota olen koskaan Wikipediasta lukenut. Tai sitten kyseessä on trolli, johon lankesin :) Jarmo Kommentin jätti 88.112.183.33 (keskustelu – muokkaukset).

Mitähän tarkoittaa ääreytyminen, ei löydy Kielitoimiston sanakirjasta eikä oikein Googlegaan tunne. Otin muuten pois sen steinerpedagogiikan, sillä kaikkea huuhaata ei asia-artikkeleihin tarvitse kirjoittaa. --Ulrika 9. toukokuuta 2008 kello 17.25 (UTC)

Yhdistettävä[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan artikkelien oikeakätisyys ja vasenkätisyys yhdistämistä artikkeliksi kätisyys. KirjoittaaLito 19. huhtikuuta 2010 kello 16.23 (EEST)[vastaa]