Keskustelu:Taistelu Norjasta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen ja Ruotsin menettely Norjan miehityksessä!

Olen ihmetellyt nyky historiaa, kyseisestä ajasta, kun se ohitetaan kevyesti, mutta muistetaan Neuvostoliiton ennakko toimet piilo-liittolaista Saksan uhkaa vastaan.

Suomi ja Ruotsi vaikuttivat malmivaroillaan Natsi-Saksan kehitykseen, koko 1930 luvun. Ensimmäinen maailmansota ei opettanut mitään, eikä sopimuksista pidetty kiinni. Suomessakin ohitettiin Norjan miehitys, kuin se ei olisi vaikkuttanut mitään Saksais-suhteisiin ja sotilas-vierailut jatkui entiseen malliin, 1918 saakka?

Ahvenanmaan varustamis neuvotteluissa (1940) Suomi ja Ruotsi, pyysivät lausuntoa sen linnoittamisesta Saksalta, kuin merenkulku kuuluisi enemmän sille, kuin Neuvostoliitolle. Saksalla siinä tilanteessa oltava korrekti Neuvostoliitolle, koska keskenäisen sodan ajankohta ei ollut valmis, valloituksissa.

Ruotsin vetäytyminen hankkeesta, antoi avoimet ovet Saksalle, jota jo Suomi oli vuoden odottanut. Suomen ja Ruotsin malmit ja Saksalais kuljetukset osoitti, että se loi käsityksen yhteisestä vihollisesta, idässä.

Abraham Kommentin jätti 88.115.77.66 (keskustelu – muokkaukset).

Eiköhän ole liioittelua sanoa Saksaa Suomen pohjoiseksi naapurivaltioksi toisen maailmansodan aikoihin. Kyllä Norjan kuningaskunta oli edelleen olemassa vaikka se olikin miehitettynä. Ei se siitä Saksaksi muuttunut. Eihän Pohjois-Suomikaan muuttunut Saksaksi vaikka se oli saksalaisten miehittämä.

Salopeura Kommentin jätti 84.253.197.223 (keskustelu – muokkaukset).