Keskustelu:Piru

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli painottuu lähes yksinomaan kuvaamaan kristinuskon käsityksiä ja jättää esim. muinaissuomalaiset käsitykset kuvailematta.

Kristinuskolla ei ole selvää kantaa siitä, onko paholaisella palvelijoinaan erillisiä pahoja henkiä.

Mielestäni hankala ilmaisu; kristinusko yksin on jo liian laaja käsite että voitaisi järkevästi puhua yksittäisestä doktriinista tässä suhteessa.

Artikkelin kieliasu on muutoinkin ongelmallinen, mielestäni mm. kuvaukset siitä millaisia pirut ovat tulisi muuttaa muotoon millaisia pirujen käsitetään (missäkin yhteydessä) olevan. 213.243.149.108 5. huhtikuuta 2007 kello 19.45 (UTC)

Siirretty artikkelista[muokkaa wikitekstiä]

Varsinaisia suomalaisia tarinoita Pirun alkuperäisestä merkityksestä ei käsitellä tässä artikkelissa, koska tämän artikkelin on mainittu käsittelevän sitä pirua joka on yhteydessä käsitteeseen paholainen, joka on lainakäsite kristinuskonnollisesta perinteestä joka ei suinkaan ole kotoisin suomesta. Sanan Piru vanhempia merkityksiä käsitellään tässä vain arvailussa määrin, sillä alkuperäiset käsitykset suomalaisesta mytologiasta eivät ole selviytyneet riittävästi nykyaikaan asti. Myöskään yhtään lähdettä ei ole liitetty viitaten mihinkään kristinuskoa edeltäneen kulttuurin tutkimukseen liittyvään akateemiseen kirjoitukseen.Kommentin jätti 87.93.93.119 (keskustelu – muokkaukset) siirsi Hrrkrr31 20. lokakuuta 2009 kello 19.05 (EEST) [vastaa]