Keskustelu:Phoebe Buffay

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on valittu hyväksi artikkeliksi.
Artikkelin äänestys on arkistoitu.
Tätä sivua ehdotettiin suositelluksi artikkeliksi, mutta ehdotus kaatui.
Artikkelin suositellut artikkelit -äänestys on arkistoitu.

Muokkailin jotain. Toivottavasti on parempi.Kommentin jätti Rutanen (keskustelu – muokkaukset).

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 23.11.–6.12.2007

Phoebe Buffay[muokkaa wikitekstiä]

Kyseistä artikkelia olen innostunut laajentamaan. Mitä oleellista artikkelista puuttuu tai mitä erityisesti pitäisi parantaa? Tarkoitukseni ei ole kirjoittaa jokaisessa sarjan jaksossa tapahtunutta asiaa (kuten en-wikissä näyttää olevan), vaan saada järkevä kokonaisuus. Lähdemerkintöjä lisäilen kunhan ehdin. --JannE 23. marraskuuta 2007 kello 11.01 (UTC)

Ihan hyvä. Voisi kirjoittaa jotain myös itse näyttelijästä, siis sellaista joka liittyy frendeihin, kuten paljonko sai palkkaa, kauanko näytteli jne. --kallerna 23. marraskuuta 2007 kello 13.24 (UTC)
Kirjoitin jonkin verran näyttelijästä, mutta olen toistaiseksi löytänyt melko vähän sopivaa tietoa. --JannE 28. marraskuuta 2007 kello 11.09 (UTC)
Muistelen, että sarjassa vihjattiin useamman kerran Phoeben olleen aiemmin prostituoitu.--ukas 26. marraskuuta 2007 kello 22.42 (UTC)
Itse en ainakaan tällaista käsitystä ole saanut, mutta yritän etsiä jaksoista jotain viittauksia. --JannE 28. marraskuuta 2007 kello 11.09 (UTC)
Nyt löytyi. Phoebe ei ole koskaan ollut prostituoitu, mutta hänen velipuolensa luuli hänen olevan, kun Phoebe kertoi olevansa ammatiltaan hieroja. Muita viittauksia prostituoituna olemiseen ei ole. --JannE 3. joulukuuta 2007 kello 13.54 (UTC)
Yhdessä jaksossa hän puhui Monicalle pitkään elämästä katutyttönä, partioinnista kulmilla ja kuinka tärkeää oli puolustaa kulmiaan. Lisäksi toisessa jaksossa joku tuore poikaystävä sanoi melko viattomaan tyyliin "olet niin hyvä, että sinun pitäisi saada palkkaa siitä" johon Phoebe totesi jotain tyyliin "Let's not go there. Believe me, I know". Ja sitten oli vielä muita vihjeitä, käsitin tämän olleen aika selvää, koska olen nähnyt vain osan jaksoista ja useassa niistä vihjailtiin tähän suuntaan ja pidin sitä aika rohkeana vetona suositulle sitcomille.--ukas 4. joulukuuta 2007 kello 09.46 (UTC)
Itse en kyseisiä jaksoja näin äkkiseltään muista, mutta viittaukset kadulla tapahtuneisiin asioihin liittyvät varmaan ennemminkin Phoeben pienimuotoiseen ryöstelyyn. Phoeben kertomukset eivät lisäksi aina pidä paikkaansa, vaan ne vaikuttavat ennemminkin vitseiltä (hän muun muassa muisteli ensimmäisen maailmansodan kokemuksiaan). En lisäksi millään jaksa uskoa, että kirjoittajat olisivat vihjailleet Phoebestä mitään prostituutioon viittaavaa, sillä ovathan sarjan kaikki päähenkilöt sympaattisia, ja sarjakin todella suosittu. --JannE 6. joulukuuta 2007 kello 10.52 (UTC)

Artikkeli kaipaa kielenhuoltoa, mutta itse en sitä kovinkaan paljon pysty varmaankaan parantamaan. Apua tarvitaan ;) (asiavirheitä turha pelätä, korjaan kyllä jos niitä tulee!) --JannE 29. marraskuuta 2007 kello 15.08 (UTC)