Keskustelu:Pekka Puska

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pohjois-Karjalaan liittyvän projektin kirjoitusasu[muokkaa wikitekstiä]

Tuo on mielenkiintoinen tapaus. YSA käyttää muotoa Pohjois-Karjala-projekti, siis ilman välilyöntiä. Samoin tekevät kielenhuoltajat Oulun yliopistossa sekä Korpela ja näihin menin luottamaan. Kuitenkin muutos välilyönnilliseen muotoon Pohjois-Karjala -projekti taitaa sittenkin olla oikein, kun kerran projektin koti Kuopion yliopisto sitä käyttää. Oma kielentajuni ei sano, kumpi muoto on oikeampi, mutta onneksi tuo ei liene niin tärkeää. --Litami 15. toukokuuta 2006 kello 19.57 (UTC)

Tuskin Pekka Puska on ollut Kuopion yliopiston professorina, dosenttina vain. Hänen CV:nsä toteaakin:

  • Education and academic affiliations
    • Master of Political Sciences 1968
    • Doctor of Medicine 1971
    • PhD in epidemiology and public health 1974
    • Docent of public health at the Universities of Helsinki and Kuopio
    • Visiting scholar, Stanford University, 1983
  • Professional background
    • Principal investigator and Director of the North Karelia Project 1972–1997
    • Professor and Director of Department of Epidemiology and Health Promotion, KTL 1978–2001
    • Director, Department of Non-communicable Disease Prevention and Health Promotion, WHO 2001–2003
    • Director General, KTL 2003–

--Alexius Manfelt 5. marraskuuta 2006 kello 04.28 (UTC)

Olet aivan oikeassa, hyvä että korjasit. En itsekään ymmärrä mistä olen tuon keksinyt, ilmeisesti jotenkin vain tuli yhdistettyä professorius ja Kuopion yliopiston tutkijana toimiminen toisiinsa. Ilmeisesti vain tulkitsin väärin eduskunnan matrikkelin kohtaa " Päätutkija Kuopion korkeakoulussa 1972-1977, professori, osastonjohtaja Kansanterveyslaitoksessa Helsingissä v:sta 1977; Kuopion yliopiston ja Helsingin yliopiston dosentti, vieraileva professori, Stanfordin yliopisto (USA) 1983 " tai jotain muuta vastaavaa. Täytyy olla jatkossa tarkempi. --Litami 5. marraskuuta 2006 kello 18.54 (UTC)
Ystävä hyvä, tekevälle sattuu. Jos ei uskalla mitään tehdä niin ei sitten tee virheitäkään. Mutta aika ne opimme jotain uutta. Ystävyydellä --Alexius Manfelt 5. marraskuuta 2006 kello 20.19 (UTC)

Albval, mielestäni poistosi Pekka Puskan mukaan keskioluen laimennus yhdellä prosentilla vähentäisi Suomen alkoholinkulutusta 8,5 % [1]:
ei ole triviaa eli vähäpätöinen seikka, koska asia kiinnostaa mielestäni monia ihmisiä. Pekka Puskan maininta keskioluesta ansaitsee mielestäni artikkelissa paikkansa, koska kyse on kansanterveydellisesti merkittävästä haitasta, jonka hallinta säästäisi inhimillistä tuskaa, lisäisi ihmisten terveyttä ja säästäisi kustannuksia merkittävämpiin kohteisiin, kuten sosiaaliturva. --Watti 27. elokuuta 2009 kello 20.44 (EEST)[vastaa]

Se oli silti mainintana yksittäinen - ei hänen yksittäisiä rasva/suola/ruokaympyrä yms. kehotuksiakaan ole listattu. Jos Puskan kannasta olueen/oluen vahvuuteen halutaan kirjoittaa, pitää siitä kirjoittaa kerralla kokonaisvaltaisemmin. --Ras 6. syyskuuta 2009 kello 01.42 (EEST)[vastaa]