Keskustelu:Pascalin vaaka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Toinen kappale ei ole neutraali. hitsaa 14. kesäkuuta 2006 kello 09.55 (UTC)

Siis osa "Uskomisen olemuksesta pelurin todistuksen näkökulmasta"? Hieman poleeminen, kaipaisi ainakin lähteitä ("kuka sanoo"). --Tomisti 14. kesäkuuta 2006 kello 10.24 (UTC)

Todistuksen kääntäminen[muokkaa wikitekstiä]

Kappaleessa todistuksen kääntäminen on looginen ongelma. Kuka palkitsisi ateistin siitä, että hän ei usko? Palkitseminen voi olla ainoastaan mahdollinen, jos on joku suurempi, joka voi palkita. Kommentin jätti 85.217.21.249 (keskustelu – muokkaukset).

Kohdasta puuttuvat lähteet, mutta ajatusleikin idea on, että olisikin olemassa jumala, joka palkitsisi jostain syystä nimenomaan ateistit (tai ne, jotka eivät muodosta epärationaalisia uskomuksia). Katso esim. Pascal's_Wager Criticism: Assumes God rewards belief ja Reversing the wager. --Tomisti (disputaatiot) 30. heinäkuuta 2008 kello 08.40 (UTC)

Hypoteettisen olennon teoista ja niiden motiiveista ei voida "perustellusti" tehdä mitään oletuksia. Lisäsin "kenen mukaan" -mallineen, mutta kappaleen viimeinen virke kaipaisi kyllä joko uudelleenkirjoitusta tai poistamista. Lisäksi, Jumala isolla alkukirjaimella viittaa johonkin tiettyyn jumalaan, vaikka artikkelissa on kyse jumalan käsitteestä yleisesti. --Antti Alien 23. maaliskuuta 2011 kello 21.38 (EET)[vastaa]

Mistä luotettavasta lähteestä on peräisin käännös "Pascalin vaaka"? Ei kai sanalla wager ole mitään tekemistä vaakojen, vaan vedonlyönnin kanssa. --Jmk 17. maaliskuuta 2011 kello 16.09 (EET)[vastaa]