Keskustelu:Ninja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Poistettu turha uudelleenohjaus) 213.250.68.232 27. syyskuuta 2006 kello 12.26 (UTC)

Täyttä paskaa[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli ei pidä paikkaansa juuri miltään osin. 193.209.245.234 10. joulukuuta 2006 kello 16.50 (UTC)

"ninjojen kulttuuri"[muokkaa wikitekstiä]

Chuunin, jounin ja genin ovat Naruto-piirretyn ninja-arvoja. Niitä ei ole ollut oikeassa elämässä.

Itseasiassa suurin osa artikkelista pohjautuu piirretyistä ja elokuvista otettuihin "fatkatietoihin", jotka ovat itseasiassa pelkkää fiktiota. Artikkeli on, kuten edellinen kommentoija sanoi, täyttä paskaa.

Samaa mieltä. --Jääpingviini 11. joulukuuta 2006 kello 10.56 (UTC)
Kirjoittakaa toki parempi.
Rattin–Westbrookin "Secrets of the Samurai – The Martial Arts of Feudal Japan" rohkenee olla eri mieltä. Lähteitä artikkeli kyllä kaipaa, mutta käväisen sen oikeinkirjoituksen läpi nyt ainakin. --Louhikärmes 4. huhtikuuta 2007 kello 19.17 (UTC)
siis ihan totaalista paskaa eikö moinen pitäisi poistaa,,,kiinalaisen kastijaon mukaan ninjat olivat alinta paskaa maanviljeliöiden jälkeen KAIKKI OVAT TÄÄLLÄ TÄYTTÄ FAKTAA!!!!!!!!!!!!VAIKKA TE KIRJOITTAISITTE MITÄ NIIN TÄÄLLÄ KAIKKI ON TÄYTTÄ FAKTAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koitammma varmaan yhdessä korjata tämän[muokkaa wikitekstiä]

Kuten arvata saattaa tämä aihe repii tuskaiset kommentit eri tahoilta.... Ninjat ei ole mikään helppo aihe ja yleisesti on kahta leiriä, toisten mielestä tämä ammattiryhmä oli varkaita murhaajia ja pohjasakkaa, toisen mielestä taas ammattiryhmänsä eliittiä ja äärimmilleen koulutettuja taistelukoneita. Legendoja ja myyttisiä taruja näiden ympärillä liikkuu ja se on ollut yksi perustarkoitus jo silloin kun Ninjat olivat todellisia historian henkilöitä. Sekä he itse, että vastustajat viljelivät mitä ihmeellisimpiä tarinoita, jotta Ninjojen todellinen luonne hämärtyisi.

Lähin nykyinen vertailukohde Japanin Ninjoille ovat eri maiden sotavoimien erikoisyksiköt, kuten Deltat, Sealit, S.A.S, Spetsnatz jne. Nämäkin yksiköt sulautuvat maastoon, tekevät täsmäiskuja ja ovat varustettuja mitä ihmeellisimmillä vipattimilla.

Rauhassa rupeamma nyt tutkimaan mitkä osat tässä artikkelissa ovat jotenkin perusteltavissa ja mitkä eivät. Jos nyt vaikka aluksi jokaisen kappaleen loppuun koitetaan saada ihan eksakti viite lähteeseen. Tuo Secrets of Samurai on kaiketi ihan käypänen lähde näin alkuun. Nykyisiin lajeihin, jotka sanovat polveutuvansa Ninjoista suhtautuisin tietolähteenä varauksella. Aikanaan Ninjat varoivat visusti ilmaisevansa suvustaan tai tavoistaan mitään ulkopuolisille, joten miksi se olisi nykyaikana mihinkään muuttunut. Ihmiset jotka nykyään harjoittelevat Ninjutsua tms. haroittelevat varmasti tosissaan ja antaumuksella, sitä ei liene tarkoitus kiistää. Seinäjoki 8. kesäkuuta 2007 kello 19.57 (UTC)

ÖHM...Eikös wikipediassa kaikki ole TÄYTTÄ TOTTA toisin sanoen faktaa inun mielestä kaikki ovat täällä totta!!!1

Poistoja tulossa[muokkaa wikitekstiä]

Pikku hiljaa rupean poistamaan noita viitteettömiä tietoja muokkausten ohessa. Kyseisten tekstien luojat älkööt hermostuko vaan lätkiköön eksaktit viitteet mukaan. Tiedä sitten mikä on ihka oikeaa dataa tässä aiheessa..... Seinäjoki 14. kesäkuuta 2007 kello 06.26 (UTC) Poistan tuon kirjaviitteen tuolta alhaalta. Osa luodusta tekstistä on siitä peräisin, osa ei ja eroa ei kyllä huomaa, ellei viittaa joka kappaleeseen erikseen. Seinäjoki 14. kesäkuuta 2007 kello 07.11 (UTC)

Minusta koko artikkelin voisi poistaa ja alkaa sitten puhtaalta pohjalta sitä parampaan, näin radikaalisti ajateltuna.

Ninjan asustus[muokkaa wikitekstiä]

Ninjat populaarikulttuurissa-kappaleessa sanotaan, että ninjat esitetään yleensä tummiin pukeutuneina ja kasvot peitettyinä, mutta että tästä ei ole historiallisia esimerkkejä. Samaan aikaan artikkelissa on Edo-kaudelta Hokusain piirros, jossa ninja on juuri tuossa asustuksessa. Tätä ristiriitaa pitäisi ehkä jotenkin artikkelissa selventää. Mikä on Hokusain piirroksen merkitys artikkelissa?--Custoo (keskustelu) 4. elokuuta 2019 kello 13.41 (EEST)[vastaa]

Juuri Hokusain aikoihin 1800-luvun alussa ninjat alettiin esittää mustiin pukeutuineina. Savir (keskustelu) 22. maaliskuuta 2023 kello 16.41 (EET)[vastaa]