Keskustelu:Nerous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ovatko nämä siis "mielipideneroja"? Esim kävisikö Hitler listaan? Vai jotain Mensaneroja? --Termi 9. heinäkuuta 2005 kello 10:02:05 (UTC)

Ei mielestäni mensaneroja ole olemassakaan. Älykkyys ei välttämättä takaa luovuutta, mitä nerolta ehdottomasti vaaditaan. Itse asiassa on kai mahdollista, että taiteissa nerona pidetty henkilö olisi matemaattisen älykkyyden osalta surkea. Hitler voi periaatteessa olla nero, jos hän on uskomattoman luova kansanjoukkojen mielipiteiden käsittelyn tai jonkun muun vastaavan taidon suhteen, mutta epäilen vähän tätä.
Luettelo on aikanaan otettu en-wikistä, ja neutraalin näkökulman nimissä se on sieltä poistettu. Niin pitäisi poistaa täältäkin. –Hartz 9. heinäkuuta 2005 kello 10:32:31 (UTC)
Noh, ei sitä nyt aivan välttämättä tarvitse poistaa. Onhan selvää, että joitain ihmisiä on pidetty nerona, eikä heidän ilmoittamisessa ole mitään vikaa. Poistin siitä jotain ehkä vähän huumorilla lisättyjä nimiä. Ehkä siinä on vielä pari turhaa nimeä.
Poistin, koska luettelo on todellakin subjektiivinen. Samulili 9. heinäkuuta 2005 kello 12:26:46 (UTC)
On kuitenkin paljon objektiivisempi se tieto, onko Mozart nero, kuin se tieto, onko joku mattimeikäläinen takapajulasta nero. Minusta luettelossa ei ollut muuta vikaa kuin se, että siinä ei esimerkiksi nimen perässä lainkaan mainittu perustetta nerona pitämiselle. --Gwaur (keskustelu) 9. huhtikuuta 2007 kello 12.01 (UTC)